Co sądzicie o zachowaniu policji, która spacyfikowała dzisiaj lewactwo na marszu patriotów zanim czoło marszu do nich w ogóle doszło?

Stali sobie ci co zwykle, tam gdzie zawsze, na wzniesieniu przy palmie na placu de gola.
2 transparenty. Jeden obraźliwy, 2 nie.
Wtem nagle policja ich zaczęła wynosić stamtąd i w szarpaninie złamali im ten transparent.
Mam to nagrane nawet.

Jakie prawo złamali się pytam? To już nie wolno sobie stać spokojnie z kontr poglądami?

Bo policja to narzędzie zastraszania i terroru… Najlepsze co było potem - ta grupa kilkunastu osób była przez klika godzin, do wieczora przetrzymywana w kordonie policyjnym, zupełnie bezprawnie. Mój syn był obok i wszystko widział. Skwotpwał to wszystko krótko: “Policyjne CH*je”!

4 polubienia

podejrzewasz, że tak było czy tak było?
no, ale w sumie tak robią, bo pamiętam protesty przedsiębiorców to tego lidera tych protestów blondyna takiego dosłownie za nic osaczali, ładowali do furgonetki i wywozili za Warszawę przetrzymując po kilka godzin.

Dokłądnie tak było, właśnie w tej chwili leci na TVN24 sprawozdanie z tego incydentu.

3 polubienia

haha, wiedziałem, że TVN nakręci z tego inbę…
na TVPis za to pokazują matki z dziećmi i starszych ludzi kreując nierealny obraz xD
starszych i matek z dzieĆmi to może było z 10%
Znaczna większość to zwyczajni ludzie, niczym się nie wyróżniający.
Było trochę też nie do końca trzeźwych kiboli/seb z racami i petardami, ale nacjonaliści też byli, bo krzyczęli

TO MY TO MY! NACJONALIŚCI!

Widziałem też murzynkę.

Generalnie nuda była.

Myślę, że trzeba w tej sprawie od razu jechać do Bruxl i domagać się o sankcje unijne i sowicie ukarać Polske, gdyż takie rzeczy nigdzie na świecie normalnie się nie zdarzają…

aha, czyli jak wszędzie na świecie się takie rzeczy zdarzają to dobrze jest

Nie widziałem nigdzie na świecie w demokratycznym kraju, aby policja otaczała i brutalnie pacyfikowała spokojnie demonstrujących ludzi, którzy stali i trzymali transparenty, a następnie przetrzymywała ich kilka godzin.

3 polubienia

Nie chce mi się szukać teraz, ale we Francji było bardzo dużo tego typu spraw. Najsłynniejsza chyba z byłym osobistym ochroniarzem obecnego prezydenta Francji. Która przebrał się w strój policaja i zaczął na…ć jednego z manifestantów. Pech chciał, że ktoś to nagrywał. Inne, to tutaj się żandarmersi nie patyczkują z ludźmi z trudnych dzielnic, do tego stopnia, że w niektórych dzielnicach nie mają już wstępu panowie w mundurach, bo potencjalnie żywi mogli by już z nich nie wyjść.
To przykłady z podwórka kraju bardzo demokratycznego.

Porównanie bez sensu. Zobacz jak wyglądają w 99% demonstracje we Francji. Przewracanie i podpalanie samochodów, demolowani sklepów to norma. Dla takich wandali nie ma żadnego usprawiedliwienia. Tutaj, powtarzam, mieliśmy do czynienia z ludźmi, którzy realizowali swoje konstytucyjne prawo do wyrażania poglądów. Stali na chodniku i trzymali transparenty nie robiąc niczego niezgodnego z prawem. Kropka. Symetryzm jest tu nie na miejscu.

3 polubienia

Mają chłopcy władze i przyzwolenie odgórne to szaleją.

3 polubienia

Dokłądnie tak. Chodzi o zastraszanie i wywołanie efektu mrożącego. Najbardziej charakterystyczne jest to, że 99% spraw jakie policja wytacza tym zatrzymanym jest umarzanych przez sądy. I to jest sedno sprawy! Policja działa nielegalnie i przekracza swoje uprawnienia.

4 polubienia

Było spokojnie. Lepiej mieć transparent niż dostać brukiem w ryj

2 polubienia

Było spokojnie, bo narodowcy liczą na miejsca wyborcze. Nie chcieli psuć sobie opinii.

3 polubienia

A kaczyna za moją (i waszą)krwawicę urządza sobie tournee po Polsce i jeszcze usuwa się kontrdemonstracje, żeby mu nie psuli nastroju :face_with_raised_eyebrow:

2 polubienia

@Bingola znalazłem ten materiał TVN o którym mówiłeś:

muszę odkłamać ich propagandę:

• nie mieli tylko 1 niewinnego banera “nacjonalizm to nie patriotyzm” tylko też 2 dodatkowe obraźliwe (w zasadzie 1 z 2 hasłami na przodzie i tyle) pt. “ruskie onuce won” oraz “**** kamratów i coś tam”
  • nie ruszyło na nich 100 policjantów tylko może z 30 jak na mój gust

Generalnie zadymy sa wszedzie, ale raczej ni z okazji swieta narodowego. pod tym wzgledem Polska w Europie jest ewenemenetem.

2 polubienia

W kazdym kraju sa strefy gdzie policja jesli sie pojawia to w sile sporego batalionu. A nie wiem czy zeby wejsc do
Las Tres Mil Viviendas w Sewilli nie trzeba by bylo kilku specjalistycznych dywizji z piechota górska w odwodach :wink:

1 polubienie

Kolego, ni marnuj energii, i tak nie przekonasz, ze biale to biale…
A i tak rząd i parlament nie liczac Dudy dali du***, tchórzliwie organizujac male prywatne nieomal imprezki rozrzucone po calym kraju.

1 polubienie