Co sądzisz o cenowej dyskryminacji mężczyzn?

Przypominam, że koszty życia chłopa są wyższe niż baby albowiem musi jeść więcej aż o 1/3. To daje jakieś 500 zł na jedzenie miesięcznie więcej.

Tymczasem ceny wjesciowek:

comment_1667331877JLrKDIZgXsHhIRKfHR15u7,w400

Zawszę sądziłem, że to właśnie życie kobiet jest droższe, bo kobiety używają więcej kosmetyków, mają więcej ubrań i muszą używać podpasek lub tamponów.

3 polubienia

Dodaj do tego: kosmetyczka. fryzjer, paznokcie, perfumy, seksowna bielizna, modne ciuchy… A wiesz ile kosztują porządne szpilki? :innocent:
Co do jedzenia, takie niskokaloryczne diety są wysokokosztowe. Bo przecież nie liczy się ilość, a jakość jedzenia :slight_smile:

3 polubienia

Feminizm

Czyzbys kolego zalowal, ze nie urodziles się kobieta?
Z kilka miesiecy zapraszam do Hiszpanii, a juz teraz można sprobowac być kobietą - bez kosztownych i bolesnych operacji - wystarczy zgłosić w odpowiednim urzędzie, ze z Jana chcesz byc Janiną.

1 polubienie

Ja chcę być fizykiem jądrowym, ewentualnie primabaleriną. Też wystarczy, że zgłoszę chęć?

4 polubienia

W zasadzie wystarczy, tu za byle co do psychiatryka nie wsadzaja…:wink:
A izb wytrzezwien nie ma.
:rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

To może ja zgłoszę ze chcę byc kotem?

(choc w sumie juz jestem :wink: przynajmniej w pracy)

3 polubienia

Na razie możesz być fizykiem bez jąder, potem się pomyśli co dalej … :crazy_face:

6 polubień

Tanczyc każdy może.
Co ostatnio zdaje sie udowadnial niejaki Rutkowski, ten z ksywką “dedektyff”

1 polubienie

hahahaha! Dobre, a nawet bardzo dobre… :joy: :rofl:

Dyskryminacja jest raz w jedną, raz w drugą stronę. Porównaj sobie cenę fryzjera damskiego i męskiego. Babskie ciuchy tez drozsze. Facet nie potrzebuje stanika, rajstop, pończoch ani stu par butów.

2 polubienia

A z kolei piwo wcale drogie nie jest…

1 polubienie

E…, bez jaj :slight_smile:

3 polubienia

To nie są żadne dyskryminacje, tylko fakty wynikające z oczywistych różnic między płciami. Ostatnimi czasy namnożyło nam się specjalistów od równości we wszelkich płaszczyznach życia, którzy z niemałym powodzeniem głoszą slogany o wyimaginowanej równości płci, przecząc na siłę oczywistym różnicom na poziomie biologii, psychiki, behawioryzmu, ewolucji, marketingu … i wielu, wielu innych, przeplatających się aspektów. Powołują się oni przy tym na jakiś znikomy procent przypadków wyłamujących się z ogólnego modelu społecznego, który występuje w populacji, pomijając fakt, że 99% w dany model wpisuje się idealnie.

Roznice sa bardzo oczywiste juz na poziomie życia płodowego - zwykle dadzą się wychwycic juz na USG :wink:
Kwestią otwartą pozostaje pozniejsze wychowanie i moda.
Mamy obecnie mode na pewien symbol węża zjadajacego wlasny ogon

Ponoć nie jest to legenda miejska (czy wiejska) zdezorientowany gad potrafi się tak zachowywać, z marnym dla siebie skutkiem - w przeciwienstwie do utopii) .
A symbol wystepuje praktycznie we wszystkich kulturach umiejscowionych w miejscach gdzie.
gadziny te daje sie zaobserwowac.
Ciekawe jak radzi sobie z tym grzechotnik?

Jest bardzo prawdopodobne, że ceny, które przedstawiłeś ustalili mężczyźni :smiley: Więc…?

3 polubienia

@dedlx A kto powiedział że musi jeść więcej? Wcale niw musi. To zależy od rodzaju wykonywanej pracy, kondycji i aktywności fizycznej. A ogólnie to te baby maja tak mega super na świecie, takie uprzywilejowane że jacie!

2 polubienia

@gra Tak! Jeszcze fiitness, basen i joga.

1 polubienie

Dokładnie, ceny ustalaja mężczyźni. Porównajcie wysokość nagród w konkursach Miss i Mistera. Ci drudzy dostają jakieś symboliczne prezenciki.

2 polubienia