Mężczyźni w Polsce są dyskryminowani ze względu na płeć.
W porzypadku wojny nie wolno im ratować swojego życia i uciekać, a kobietom wolno.
“Do tej pory ustawa mówiła o MOŻLIWOŚCI powołania niektórych kobiet na kwalifikację wojskową, jednak w praktyce WKU (obecnie WCR) rzadko z tego korzystały. Rząd chce wprowadzić OBOWIĄZKOWĄ kwalifikację dla kobiet po wybranych kierunkach studiów niezależnie od woli”
tylko czemu nie w drugą stronę: czemu by nie przestać zmuszać mężczyzn do ginięcia za polityków? a zaczynają zmuszać też kobiety by też ginęły za polityków.
powiedz to Ukraińcom, którym zabroniono opuszczać kraju (podczas gdy Ukrainki mogły) i potem jak ich złapali, że migali się od wojska to rozdawali tulipany by ich poniżyć.
Albo powiedz to Rosjanom co łamią sobie umyślnie ręce żeby tylko nie iść na wojnę.
Ja będę miał autko od marca jak zacznę zarabiać 38k na fakturze. Ale upominam się o mężczyzn co nie radzą sobie tak dobrze i przyjdzie im oddać życie tylko dlatego, że mają taki a nie inny chromosom.
Większość Ukraińców sama chciała walczyć u mojego taty pracowali Ukraińcy tutaj w Polsce i wrócili bo chcieli walczyć a mogli zostać nikt by ich nie złapał byli za granicą Niektórzy są wykluczeni jeśli jest jednym żywicielem rodziny i ma więcej jak trójkę dzieci Kobiety z Ukrainy też walczą w wojsku i w pospolitym ruszeniu Poza tym jak by wszyscy uciekli kobiety i faceci to kto by miał walczyć z ruskimi?
Rosjanie pokutują za widzi mi się swojego wodza…cóż tak to już bywa Mówię tu o tych porządnych Rosjanach nie o tej dziczy która grabi i morduje Zresztą tam nikt nie przestrzega żadnych zasad Putin chciał to tak ma być
Po wojnie większa liczba kobiet względem mężczyzn szybciej pomoże odbudować populację, niż odwrotna sytuacja. Szczęśliwi ci, którzy przeżyją … i tyle w temacie.
Prawdziwy mężczyzna powinien dużo piwa pić, robić dzieci, pracować i walczyć za ojczyznę jeśli tego wymaga sytuacja. Powinien też chwalić swoją kobietę za podanie obiadu i przyniesienie piwa.