Co sądzisz o ubóstwie żywieniowym mężczyzn?

Mówi się o “ubóstwie menstruacyjnym”, bo baby muszą kupować podpaski a chłopy nie.

Tymczasem nie mówi się nic o “ubóstwie zywieniowym”. Mężczyzna musi zjeść przeciętnie o te 600 kcal więcej od kobiety czyli jakieś 30%… to daje ok. 600 zł więcej miesięcznie na żywienie chłopa.

2 polubienia

Chyba gornik przodkowy tyle potrzebuje…
Gryzipiórkom od klawiatury wystarczy 1000 kcal dziennie :joy_cat:

5 polubień

Mężczyźnie do życia wystarczy piwo

6 polubień

I tu masz 100% racji. :+1:

2 polubienia

Ale kobieta to jeszcze o jakiejs zakąsce w postaci koreczkow z zoltego sera z orzechami by pomyślała :wink::rofl:

3 polubienia

Nie obraziłbym sie

2 polubienia

Lekarz po szpitalu wyliczył że minimum moje to około 3 000 kcal /h które było by bezpieczne, ino to trudne, zrobić można bez problemu, gorzej by to znikło a żołądek nie jest z gumy. Sam sobie układając i przeliczając, były porywy że dochodziłem do około 2400 - 2600 kcal/h co było katorgą, jak sobie pomyślałem o niedożywionych, musi wystarczyć grzejnik na plecach

2 polubienia

O ubóstwie żywieniowym wiem raczej niewiele, bo mam szczęście mieszkać w kraju, który zapewnia mi pewne podstawy. Wiem natomiast trochę o ubóstwie umysłowym przynajmniej jednego z kolegów na Pytamy. No ale nie o tym ten temat, więc się informacjami i spostrzeżeniami nie podzielę. :stuck_out_tongue:

5 polubień

To moze wynikac nie tyle z ubóstwa zywieniowego co nieprawidłowości tegoż.
Braki lub nadmiary witamin i mikroelementów, ekologiczne proteiny w proszku czy inne suplementy mogą powodowac zmiany w mozgu.
Czesto nieodwracalne.

3 polubienia

Poważnie? Ja bez piwa mógłbym żyć. Chyba tym, co dali lajki Twoim mądrościom już nie staje… :stuck_out_tongue_winking_eye:

1 polubienie

No jasne…, ale co to za życie…? :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Bez piwa sie da, ale?
Co to za zycie :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

Ojej zaspalam @birbant

Nie szkodzi. Zaspać, to nie grzech. :grinning: Byle nie zasypiać…, gruszek w popiele… :stuck_out_tongue:

Zobaczyłam wśród lajków również Twój.
Nie staje - powiadasz?
Nie martw się.
Możesz grać w karty, oglądać filmy, chodzić na spacerki, pływać, pielęgnować kwiatki…
Inne czynności też są ciekawe. Chyba. :upside_down_face:

2 polubienia

Życie bez piwa?
Wyjdź.

2 polubienia

Nie będę tu pisał, co sądzę o ubóstwie umysłowym autora pytania.

1 polubienie
1 polubienie

Jesli to nie jest shit
Tomaszow to byla rozpusczalnia mózgow?

1 polubienie

W podobny sposób wpadł synuś mojego kolegi z pracy. W jednym z kaszubskich miast targali z kolesiem wózkiem sztaplowym sztapel skrzynek z piwem, które zajumali z hurtowni. Przez całe miasto. A u celu czekała na nich policja.

2 polubienia