Co się dzieje w polityce - część 5

Ile trwa zrobieniezzdneciao

1 polubienie

Ile co? Popraw bo nie wiem o co chodzi

Zełeński stwierdził że jest gotowy odejść od władzy jeśli ma to przynieść pokój jego krajowi. Ciekawe co to oznacza?

Że połapał się iż nie jest w stanie bez Amerykanów kontynuować wojny. Nie wiem czy to właśnie oznacza. Być może wbrew pozorom wręcz odwrotnie

AfD stała się drugą największą partią w Niemczech. Bo dzisiaj wybory w Niemczech

Musk ale też Rosjanie pomagają AfD wygrać

AfD od swego zarania jest finansowana przez Putina. A także od skrajnie prawicowych organizacji w USA. Czy Musk też daje kasę, tego nie wiem.

2 polubienia

Ktoś mądrze porównał Trumpa do Chruszczowa. Ta sama mentalność!

1 polubienie

Było. Trwało 8 minut a Duda czekał przebierając nogami w gabinecie przez 1,5 godziny. Trudno o większy policzek dla przedstawiciela dużego, europejskiego państwa.

2 polubienia

Z Muskiem? jego starlinki obsługuja zabawki. Kto da wiecej? Jesli grales ŵ pokera na trzezwo?

1 polubienie

Moja ,nieco uśpiona w ostatnich latach,sympatia do Radka Sikorskiego,rośnie w oczach!!!
Być może nie zawsze się zgadzamy ale jednego mu nie odmówię.
On potrafi powiedzieć co myśli i wtedy,nie ogląda sie na innych.Teraz dowalił zimnowojennym islamcom z Iranu,zasilającym putina niemal od początku wojny.
Brawo Radek!
To takie rzadkie gdy w polityce okazuje się że mówi CZŁOWIEK

2 polubienia

3 lata równe mijają wojny na Ukrainie dzisiaj

Ponad 100 brytyjskich sankcji na Rosję. UE też nakłada kolejne sankcje

Fridrish Merc mówi wprost że chce niezależnej Europy od Stanów Zjednoczonych

1 polubienie

Radek? Swoje powie, co w polityce? Szajs

1 polubienie

Przez przekręty z czasów rządu PiS Polska musi zwrócić 91 mln euro za oszustwa przy zakupie generatorów prądotwórczych, które miały dotrzeć na Ukrainę, jako pomoc humanitarna, ale nigdy się to nie wydarzyło. Chodzi o aferę Red is bad i RARS

3 polubienia

Czyli kolejna akcja jak sie dorobic na cudzym nieszczęściu?

2 polubienia

Tak, ludzie marźli, czekali a tamci przekręcili. A nasz prezent jeszcze się w koszulkach Red is dead fotografowal. Brawo. :money_mouth_face:

1 polubienie

I jak tego drania postawic pod sądem?

2 polubienia

Da się, ale to potrwa trzeba chciec
Prawo anglsaskie i stanowione.
Dodaj do tego zeby łeb zarazie ukręcić

2 polubienia

UE wydala więcej na zakupy od ruskich niż na pomoc Ukrainie.

1 polubienie

W ekonomii jest takie pojęcie jak wymiana barterowa i moze tu Trumpa, a raczej siły, które pozwalaja mu gwiazdorzyc jednak wygraja ?

1 polubienie