Co się dzieje w polityce - część 5

Wg.danych,podanych chyba ze dwa tygodnie temu,największą ilością obcokrajowców w naszych więzieniach,są zdecydowanie Ukraińcy.
Co tylko potwierdza pewien dość powszechnie w świecie spotykany fakt,że z teatru wojny uciekają najczęściej kryminaliści albo najbogatsi.
Biednym i normalnym,jest sto razy trudniej…

5 polubień

Z autopsji bym podał kilka przykładów Ukraińców, których widział bym w więzieniu. Ale poznałem też takich z drugiego bieguna, bardzo przyzwoitych.
A w Holandii sporo Polaków siedzi. Są wśród nich i tacy, którzy po odbyciu holenderskiej kary zostaną deportowani, bo w Polsce ścigani są listami gończymi. Niczym się nie różnią od ukraińskich przestępców w Polsce.

4 polubienia

Same old story.Tylko Polacy nie tworzą żadnego getta czy innej wylęgarni zbrodni.
Może po prostu nie są do tego zdolni?Nie wiem i mało mnie to obchodzi.Poki Polak nie stanie za jakąś szkoła koraniczna,nie będzie się niczym specjalnym wyróżniał.Moze poza wyjątkowo debilnym środowiskiem kibolskim

1 polubienie

Takie małe getta tworzą. Jednobudynkowe. Ale, oczywiście nie wszyscy. Właśnie w takich miejscach gromadzi się kryminogenna hołota. Większość, jednak asymiluje się i nie ma z nimi problemów.

4 polubienia

Będzie mecz hokeja USA-Rosja

Jan Krzysztof Ardanowski ma zarzuty. Ale nie wiem jakie. Już nie jest w PiSie bo jest z Kukizem ale był w PiSie

Ij kolego Alcala de Henares. W latach 1992-94.
Zwana hiszpanskim Krakowem wylęgarnią byla.
W 1991 zniesiono wizy.
Po rozprawieniu się z tą fala obcych mieli tam najazd Rumunów.
Obecnie to nie wiem, ale miasto to jest polozone w niewielkiej odległości od Madrytu i swietnie skomunikowane, wiec biorac pod uwage ceny wynajmu w stolicy? Pewnie tubylcy “odbili” Alcale z rak elementu naplywowego? :wink::wink:

1 polubienie

Jak kradł to jeszcze byl w PiS.

1 polubienie

Ciekawe kto będzie grał?

1 polubienie

Tusk zaorał Mentzena i PiS

1 polubienie

A kogos to jeszcze obchodzi?

1 polubienie

Ciekawe czy to ujdzie kolejny raz Erdoganowi na sucho?
https://wiadomosci.radiozet.pl/news/burmistrz-stambulu-aresztowany-erdogan-uderzyl-w-najwiekszego-rywala

1 polubienie

Kaczyński jak zwykle odleciał

Chociaż może poniekąd ma rację. Z tym że wzrośnie znaczenie militarne Niemiec i Francji

No cóż? Skomentowac mozna tylko w jeden sposób - prezes zaczyna miec problemy z pamięcią. Juz zapomnial pan, panie p-ośle jak premierem był?
A w kwestii roli UE w kontekscie NATO i obrony Europy w sytuacji, jak Trump sieje zamet?
Nie jest ro latwy temat w zadnym kraju, no cóż czy ktos chce czy nie odbedzie sie to kosztem tzw. zdobyczy socjalnych czyli mowiac po ludzku- ludzie beda mudieli wziac sie do roboty. Manna z nieba nie spadnie, a bomby mogą.

1 polubienie

Chcieli “pchnąć” prokurator Ewę Wrzosek. Jacek Ozdoba konkretnie

Mają to nagrane…

Sam się zastanawiam jak skuteczna będzie Tarcza Wschód. Co o tym sądzicie @birbant @okonek?

Mam wrażenie że to trochę przeżytek. Da to nam więcej czasu na poprawne działanie z drugiej strony

on pomąci, opowie jakieś gupotki i efekt będzie-w tym szaleństwie jest metoda … :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

Burmistrz Stambułu lider opozycji Turcji faktycznie aresztowany. Erdogan widocznie się boi

Może przydałaby się jakaś zmiana Turkom. Nie wiem. Erdogan idealny nie jest

Rolnik znalazł dron z ładunkiem wybuchowym? Ekspert: To nasz. “Zgubił się bidulek”

1 polubienie

Podwójne standardy Sławomira Mentzena

1 polubienie