Wg.danych,podanych chyba ze dwa tygodnie temu,największą ilością obcokrajowców w naszych więzieniach,są zdecydowanie Ukraińcy.
Co tylko potwierdza pewien dość powszechnie w świecie spotykany fakt,że z teatru wojny uciekają najczęściej kryminaliści albo najbogatsi.
Biednym i normalnym,jest sto razy trudniej…
Z autopsji bym podał kilka przykładów Ukraińców, których widział bym w więzieniu. Ale poznałem też takich z drugiego bieguna, bardzo przyzwoitych.
A w Holandii sporo Polaków siedzi. Są wśród nich i tacy, którzy po odbyciu holenderskiej kary zostaną deportowani, bo w Polsce ścigani są listami gończymi. Niczym się nie różnią od ukraińskich przestępców w Polsce.
Same old story.Tylko Polacy nie tworzą żadnego getta czy innej wylęgarni zbrodni.
Może po prostu nie są do tego zdolni?Nie wiem i mało mnie to obchodzi.Poki Polak nie stanie za jakąś szkoła koraniczna,nie będzie się niczym specjalnym wyróżniał.Moze poza wyjątkowo debilnym środowiskiem kibolskim
Takie małe getta tworzą. Jednobudynkowe. Ale, oczywiście nie wszyscy. Właśnie w takich miejscach gromadzi się kryminogenna hołota. Większość, jednak asymiluje się i nie ma z nimi problemów.
Będzie mecz hokeja USA-Rosja
Jan Krzysztof Ardanowski ma zarzuty. Ale nie wiem jakie. Już nie jest w PiSie bo jest z Kukizem ale był w PiSie
Ij kolego Alcala de Henares. W latach 1992-94.
Zwana hiszpanskim Krakowem wylęgarnią byla.
W 1991 zniesiono wizy.
Po rozprawieniu się z tą fala obcych mieli tam najazd Rumunów.
Obecnie to nie wiem, ale miasto to jest polozone w niewielkiej odległości od Madrytu i swietnie skomunikowane, wiec biorac pod uwage ceny wynajmu w stolicy? Pewnie tubylcy “odbili” Alcale z rak elementu naplywowego?
Jak kradł to jeszcze byl w PiS.
Ciekawe kto będzie grał?
A kogos to jeszcze obchodzi?
Ciekawe czy to ujdzie kolejny raz Erdoganowi na sucho?
https://wiadomosci.radiozet.pl/news/burmistrz-stambulu-aresztowany-erdogan-uderzyl-w-najwiekszego-rywala
Kaczyński jak zwykle odleciał
Chociaż może poniekąd ma rację. Z tym że wzrośnie znaczenie militarne Niemiec i Francji
No cóż? Skomentowac mozna tylko w jeden sposób - prezes zaczyna miec problemy z pamięcią. Juz zapomnial pan, panie p-ośle jak premierem był?
A w kwestii roli UE w kontekscie NATO i obrony Europy w sytuacji, jak Trump sieje zamet?
Nie jest ro latwy temat w zadnym kraju, no cóż czy ktos chce czy nie odbedzie sie to kosztem tzw. zdobyczy socjalnych czyli mowiac po ludzku- ludzie beda mudieli wziac sie do roboty. Manna z nieba nie spadnie, a bomby mogą.
Chcieli “pchnąć” prokurator Ewę Wrzosek. Jacek Ozdoba konkretnie
Mają to nagrane…
Sam się zastanawiam jak skuteczna będzie Tarcza Wschód. Co o tym sądzicie @birbant @okonek?
Mam wrażenie że to trochę przeżytek. Da to nam więcej czasu na poprawne działanie z drugiej strony
on pomąci, opowie jakieś gupotki i efekt będzie-w tym szaleństwie jest metoda …
Burmistrz Stambułu lider opozycji Turcji faktycznie aresztowany. Erdogan widocznie się boi
Może przydałaby się jakaś zmiana Turkom. Nie wiem. Erdogan idealny nie jest
Rolnik znalazł dron z ładunkiem wybuchowym? Ekspert: To nasz. “Zgubił się bidulek”