Znowu walki w Strefie Gazy. Bo Hamasu nie uwolnił zakładników
4 posty zostały podzielonye na nowy temat: Turbiny zwane wiatrakami, czyli farmy wiatrowe. Temat wydzielony
Nie bądz taki rozrzutny.
Odzywaja sie glosy rozsadku, e dalsze inwestowanie w polska obronnosc trzdba dobrze przemyslec, zebyto.sie krachem gospodarczym nie skonczylo. Tramp chce Ukrainy? To niech ja wezmie na utrzymanie…
Reszta członków NATO powinna postawic sprawe jasno.
Niestety Ukraina jest duzo bardziej ogranczona jesli chodzi o potencjalna liczbę zolnierzy. Wiec omczym Ty piszesz,
A co Ty wiesz o powstaniu Chmielnickiego? I co maja wspolnego współcześni Ukraincy z Kozakami?
W XVII. Powołujesz się na historię, a podstaw jej nie znasz. Zupełnie jak Bartosiak.
Wybuch powstania Chmielnickiego nie nastąpił przez nieopłacanie Kozaków. To po pierwsze. A po drugie, kto ci nagadał, że grozi nam drugie powstanie Chmielnickiego? Według mnie totalny ignorant polityczny i historyczny.
Może nie tyle powstanie chmielnickiego co napływ ludzi często z bronią. I tego się obawiam. I to miałem na myśli pisząc o drugim powstaniu
Trochę symbolicznie nazwałem to drugim powstaniem
To nam grozi napływ ludzi z bronią
Na szczęście nikt nie planuje na poważnie misji pokojowej na Ukrainie i to Ukraińcy będą musieli zabezpieczać swoją ziemię
Zresztą Europejczycy nie dysponują takimi siłami żeby zabezpieczać front ukraiński. A Amerykanie planują część swoich wojsk wycofać z Europy oraz Bliskiego Wschodu
A @birant myslisz, ze latwo byc szpiegiem na polskim forum?
Doczytaj moje komentarze bo tam wyjaśniłem co miałem na myśli
zestawienie powstania Chmielnickiego z czasem po wojnie troche niefortunne a to nawet dlatego, ze poki co (odpukac) mamy jeszcze perspektywe, że jestesmy gdzies w perspektywie…na talerzu
Miałem na myśli sytuację po zakończeniu wojny która powoli nadchodzi
w tym sensie, ze powinnismy jakas dac im wsparcie to sie zgadzam, ale watpie czy nasi politycy tak to widza. W razie czego oni wezma tylki w troki i beda rzadzic na uchodzstwie.
Jeżeli Polska będzie silnym państwem prawa bardzo szybko sobie z tym poradzi.
Gto Ci takich glupot naooowiadal? Jedyny napływ ludzi z bronia jaki nam grozi to ze strony Putina.
Ktory jest bezczelny jak rzadko w swoich żądaniach.
A czy Europa nie jest w stanie sie obronic? Gdyby nie byla, to juz dawno Putin by zaatakowal.
Ti nawet Chiny go nie popra, co skosnoocy szukaja runkow zbytu i ekspansji terytorialnej nie wzajemnego wyrzynania sie. Inna filozofia.
Kolego @birbant , ja nie wiem skad @Rodriguez czerpie te swoje mądrości, ale to tylko kolejny dowód na szkodliwe oddzialywanie netu.
Pytanie czy będzie takowa. I w jaki sposób sobie z tym poradzi
Przecież tam pełno ludzi z bronią jest. Nie wiadomo czy wszyscy oddadzą broń. Np dezerterzy. Ja mam obawy
Jeżeli Trzaskowski wygra, to na pewno będzie. W latach 90 polskie mafie miały swoją broń, ale się im skończyło.
A w jaki sposób się im skończyło?
Spokojnie kolego, na swiecie jest wiecej broni niz ludzi.
Najpierw trzeba miec do niej odpowiednia aminicje.
A czlowieka mozna zabic golymi rekami czy wieloma elementami wyposazenia kuchni i to niekoniecznie polowej…
Państwo postanowiło je zwalczyć i zrobiło to. W ciągu dwóch lat problem polskich i ukraińskich mafii w Polsce się skończył. Padły; “wołomin”, “pruszków”, “gdańsk”, “szczecin” prawie jednocześnie. Po 2005 było w kraju czysto. Za to więzienia zapełnione. Zaczęto od zmian w policji.