Tusk mówi twarde NIE misji pokojowej polskich wojsk na Ukrainie. Ale pomaganie Ukrainie TAK
I dobrze bo wojska polskie muszą bronić przesmyku suwalskiego oraz granicy polsko-bialoruskiej czy polsko-królewieckiej
Tusk mówi twarde NIE misji pokojowej polskich wojsk na Ukrainie. Ale pomaganie Ukrainie TAK
I dobrze bo wojska polskie muszą bronić przesmyku suwalskiego oraz granicy polsko-bialoruskiej czy polsko-królewieckiej
I ma rację. Nie ma co pchac sie przed szereg. W tdkiej sytuacji dlbo jest to misja NATO, albo ONZ.
Na pewno nie indywidualne harce.
A swoich intrresow to niech USA pilnuje jak takie mądre.
Na razie na polityce celnej traca amerkanscy konsumenci i producenci zywnosci, bo nakładanie ceł to prawo kazdego kraju, a tanie i do tego czesto niespełniające norm produkcji amerykanskie żarcie ma powazna konkurencje. W postaci Mercosur.
Jescze nas czeka awantura o żywność modyfikowaną genetycznie…
O ekologii faktrycznie na jakis czas trzeba bedzie zapomniec. W najgorszym ptzypadku okaze się, że juz gdzieś jakies mikroby wyłażą z norek i ich przysmakiem będą mikroplastiki? Chemia organiczna do tego ożywiona jest nieobliczalna
Teraz ruskie proponują podobno swoje złoża. Szkoda tylko, że te interesy się robi nad głową Europy a skutki okaleczonych ludzi, bezdomnych, straumatyzowanych poniesiemy my i sąsiednie kraje.
Komu ruskie te złoża proponuja? I czy aby przez “swoje” nie rozumieja Donbasu, Krzywego Rogu i innych tereny zajetych od 2014?
Co sobie pogada to jego…
Ale hieny sa wszedzie
Moze to przyspieszy niektore ekstradycje?
Ja widzę, że pitn dzięki temu wraca na salony. Te umowy będą takie, że on i tak nie dotrzyma żadnych warunków a ludzie nadal giną.
A ja widzę że my okazujemy się idiotami. Sankcje nie dotknęły rosji a europę. A Żeleński przelicytował. Liczył na wejście poza zasadami do UE i NATO. A skończy się całość rozbiorem Ukrainy przez putina i trumpa.
Z tym to roznie bywa
O ile Korea do dzis podzielona to Wietnam nie
A Ukraina? Trump panicznie boi sie powtorki z Afganistanu czy Iraku.
Poza tym ma na glowie problem migracji z poludnia, gdzie tez ma spore szanse dostac w tyłek. I Zydow z Palestnczykami.
Nie wiem kto tam bardziej odlecial Trump czy Musk?
A temu ostatniemu podziekowac za kawalki Falcona by należało…
I oczywiscie polskim sluzbom za “swietnie” dzialajacy system RBA…
Sankcje dotknęły również Rosję ale ta ma niby wzrost PKB w produkcji broni a ta nie jest dobrem dla obywateli tylko dla prowadzenia zniszczenia na Ukrainie
A więc tak de facto to nie mają wzrostu gospodarczego
Trump bredzi znowu. Aż nie da się go słuchać
Europa daje kolejne sankcje Rosji. Już 16ty pakiet
Do spotkania Trump - Putin może dojść jeszcze przed końcem lutego
W Stanach Zjednoczonych umiera 200 osób dziennie z powodu fentanylu. Amerykanie mają poważny problem z tym narkotykiem
Wszystko przez Chińczyków podobno
Niby dlaczego przez Chińczyków? Stoja jankesom nad glowami i kaza im ćpać?
Nie wiem jak w USA dorobili sie sieci dystrybucji roznych swinstw, ake w kraju , gdzie ponoć nawet aspiryna bywa na receptę? A prozac zapisujaj jak cukierki?
Nie mam jeszcze zdania na temat Trumpa, ale to Europa bredzi o sankcjach. Ważniejsze dla niej są interesy :(`
“Ukraina nigdy nie powinna była zaczynać” - stwierdził Donald Trump, odpowiadając na pytania o wojnę.
Trump wyrasta na wersję Putin 2.0. Jak można tak zakłamywać rzeczywistość
Dobrze, że pierwsze wiadomosci poranne ogladam w pozycji siedzacej.
Będzie ciężko…
Jak zdążą przed Trumpem?
Bo ten w przyplywie milosci do Putina gotów ustąpić.
W interesach nie ma miłości, ponoć, nie wiem No właśnie - co to za sankcje? Zamrożona aktywa? Już dawno powinny być przepadłymi/skonfiskowanymi aktywami! Nie byłoby czego zwracać
Ta… Polska też przecież mogła oddać Niemcom ten korytarz