Co się dzieje w polityce - część 5

Tusk mówi twarde NIE misji pokojowej polskich wojsk na Ukrainie. Ale pomaganie Ukrainie TAK

I dobrze bo wojska polskie muszą bronić przesmyku suwalskiego oraz granicy polsko-bialoruskiej czy polsko-królewieckiej

2 polubienia

I ma rację. Nie ma co pchac sie przed szereg. W tdkiej sytuacji dlbo jest to misja NATO, albo ONZ.
Na pewno nie indywidualne harce.

A swoich intrresow to niech USA pilnuje jak takie mądre.
Na razie na polityce celnej traca amerkanscy konsumenci i producenci zywnosci, bo nakładanie ceł to prawo kazdego kraju, a tanie i do tego czesto niespełniające norm produkcji amerykanskie żarcie ma powazna konkurencje. W postaci Mercosur.

Jescze nas czeka awantura o żywność modyfikowaną genetycznie…
O ekologii faktrycznie na jakis czas trzeba bedzie zapomniec. W najgorszym ptzypadku okaze się, że juz gdzieś jakies mikroby wyłażą z norek i ich przysmakiem będą mikroplastiki? Chemia organiczna do tego ożywiona jest nieobliczalna :robot:

1 polubienie

Teraz ruskie proponują podobno swoje złoża. Szkoda tylko, że te interesy się robi nad głową Europy a skutki okaleczonych ludzi, bezdomnych, straumatyzowanych poniesiemy my i sąsiednie kraje.

1 polubienie

Komu ruskie te złoża proponuja? I czy aby przez “swoje” nie rozumieja Donbasu, Krzywego Rogu i innych tereny zajetych od 2014?

3 polubienia

Tutaj ciekawa ocena gen. Leona Komornickiego

1 polubienie

Co sobie pogada to jego…
Ale hieny sa wszedzie

Moze to przyspieszy niektore ekstradycje?

1 polubienie

Ja widzę, że pitn dzięki temu wraca na salony. Te umowy będą takie, że on i tak nie dotrzyma żadnych warunków a ludzie nadal giną.

2 polubienia

A ja widzę że my okazujemy się idiotami. Sankcje nie dotknęły rosji a europę. A Żeleński przelicytował. Liczył na wejście poza zasadami do UE i NATO. A skończy się całość rozbiorem Ukrainy przez putina i trumpa.

1 polubienie

Z tym to roznie bywa
O ile Korea do dzis podzielona to Wietnam nie
A Ukraina? Trump panicznie boi sie powtorki z Afganistanu czy Iraku.
Poza tym ma na glowie problem migracji z poludnia, gdzie tez ma spore szanse dostac w tyłek. I Zydow z Palestnczykami.
Nie wiem kto tam bardziej odlecial Trump czy Musk?
A temu ostatniemu podziekowac za kawalki Falcona by należało…

I oczywiscie polskim sluzbom za “swietnie” dzialajacy system RBA…

1 polubienie

Sankcje dotknęły również Rosję ale ta ma niby wzrost PKB w produkcji broni a ta nie jest dobrem dla obywateli tylko dla prowadzenia zniszczenia na Ukrainie

A więc tak de facto to nie mają wzrostu gospodarczego

Trump bredzi znowu. Aż nie da się go słuchać

Europa daje kolejne sankcje Rosji. Już 16ty pakiet

Do spotkania Trump - Putin może dojść jeszcze przed końcem lutego

W Stanach Zjednoczonych umiera 200 osób dziennie z powodu fentanylu. Amerykanie mają poważny problem z tym narkotykiem

Wszystko przez Chińczyków podobno

Niby dlaczego przez Chińczyków? Stoja jankesom nad glowami i kaza im ćpać?
Nie wiem jak w USA dorobili sie sieci dystrybucji roznych swinstw, ake w kraju , gdzie ponoć nawet aspiryna bywa na receptę? A prozac zapisujaj jak cukierki?

Nie mam jeszcze zdania na temat Trumpa, ale to Europa bredzi o sankcjach. Ważniejsze dla niej są interesy :(`

2 polubienia

“Ukraina nigdy nie powinna była zaczynać” - stwierdził Donald Trump, odpowiadając na pytania o wojnę.

Trump wyrasta na wersję Putin 2.0. Jak można tak zakłamywać rzeczywistość

5 polubień

Dobrze, że pierwsze wiadomosci poranne ogladam w pozycji siedzacej.
Będzie ciężko…

2 polubienia

Jak zdążą przed Trumpem?
Bo ten w przyplywie milosci do Putina gotów ustąpić.

2 polubienia

Kevin sam w NY. Pamiętacie?

3 polubienia

W interesach nie ma miłości, ponoć, nie wiem :slight_smile: No właśnie - co to za sankcje? Zamrożona aktywa? Już dawno powinny być przepadłymi/skonfiskowanymi aktywami! Nie byłoby czego zwracać :slight_smile:

2 polubienia

Ta… Polska też przecież mogła oddać Niemcom ten korytarz :frowning:

1 polubienie