Co się dzieje w polityce - Dziennik cz.3

To z czego beda zyc politycy? Chcesz biedne rodziny wybrancow narodu zagłodzić najwyrazniej.:wink:

2 polubienia

A gów…, guzik mnie to obchodzi. :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Przeciez kpię, ale to co piszesz w PL jszcze dlugo pozostanie poboznym życzeniem. Nikt ni bedzie podcinał galezi na ktorej siedzi. A juz na pewno lobby medyczne i prawnicze.

2 polubienia

Przecież wiem, że kpisz… :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Odczep się ode mnie!

5 polubień

Ajjj…Wiedziałem że kiedyś się natnę :rofl:

4 polubienia

Szkoda że w Gruzji rządzi gruzińskie Marzenie bo są antyunijni a 80% Gruzinów jest prounijna

Putinowi się udało z Gruzją

Czy tak Putinowi sie udało? Byle kolejnej wojny z tego nie bylo?
Bo w przeganianiu politykow to Gruzini doswiadczenie mają.

2 polubienia

Ja mam nadzieję że Gruzini odzyskają Osetie południową oraz Abchazje

1 polubienie

Tu juz nie o terytoria chodzi, bo to juz sprawa wtorna, ale niestety wykorzystanie tych zawilosci narodowoscowych przez ruskich i to od czasów carskich powoduje, że dopóki ich sie z Kaukazu nie pogoni to spokoju nie będzie.
A co robia kacapy podsycajac ruchy nacjonalistyczne w Europie?

2 polubienia

Przecież pitun się zawziął aby imperium odbudować. To, co że zrobił rzeź tu i tam. Wyssał z palucha teorie, że Ukraińcy to nie naród, stolicę Czeczeni tak zdobywali jak jechali czołgami w Ukrainie. Też się kolumna władowała w miasto i została zablokowana i rozbita a i tak poszedł na ilość i wysyła hurtem mięso armatnie na rzeź. Tu zamach, tam zamach, hurtem na rzeź ludzi posłał a przywódcy europejscy sobie miejsca załatwiali w ros. spólkach…ten świat jest skarlały.

3 polubienia

Zełeński zgadza się na utratę okupowanych ziem w zamian za wejście do NATO

1 polubienie

Trochę Ukraincy gonią w piętkę.
NATO nie pojdzie na takie rozwiazanie.
Obawiam się, że ze strategicznego punktu widzenia wcale dowodcom paktu na tym nie zależy. Bo rozejm to jest dac czas ruskim na zebranie i przegrupowanie sił. A tak pieknie idzie, rubel leci na pysk, co prawda Trump i Musk są nieobliczalni, ale Musk jez za bardzo uzalezniony od zamowien sektora wojskowego, zeby ryzykowal otwarty konflikt. Trump? Poczekamy, nikt nie jest wiecznie mlody jak to usiłuje udowodnić. Tylko mimo wszystko bedzie jednak lepszy on niz gdy w razie czego zastapilby go vice czyli opotrunista z ambicjami Vance.
W kazdym razie mam wrazenie, że wojna wchodzi w okres przelomowy.
Zarowno pod wzgledem dzialan jak i prób zastosowania polityki, ktora krotkowzroczna bywa…

2 polubienia

Nic ciekawego dzisiaj

A zmartwychwstanie Ziobry?

Na prezydenta chyba nie wystartuje?

1 polubienie

Kotłuje się w Gruzji

A Ty twierdzisz, że nic się nie dzieje?

2 polubienia

Tyle że te protesty w Gruzji są nie od wczoraj. Swoją drogą to ciekawe jak to się skończy

Uchylają podobno imunitet Zbigniewowi Ziobrze

1 polubienie

Takie jak ostatnio? Jeszcze nie bylo takich.
Nawet tuz po rozpadzie sojuza.
O Korei Poludniowej nie bede wspominać, bo tam sytuacja jest bardziej złożona choć dążenie do tzw. demokracji pokretnymi sciezkami chodzi ze wzgledu na zlozonosc przyczyn i podloze kulturowe.

1 polubienie

Przecież on tak robi prowo… że niby nic…

1 polubienie