Decyzja PKW jest sprzeczna i o ile dobrze zrozumiałem to nie wiadomo wciąż czy PiS otrzyma pieniądze
Dzisiaj mija 5 miesięcy operacji ukraińskiej w Obwodzie Kurskim
Ciekawe czy Donald Trump tak na serio mówi o wchłonięciu Kanady przez Stany Zjednoczone
Podobnie wypowiada się o kanale panamskim oraz duńskiej Grenlandii
Pojęcia nie mam, znam go tylko z mediów i obawiam się, że coś tu z tą wypowiedzią nie tak. Coś tu zostało nieźle przemanipulowane.
O tym, ze USA mialo zakusy na “wchloniecie” Kanady to jest temat " od zawsze" . Trump tu niczego nie wymyślił. Moze tyliko krzyczy o tym głośniej od poprzednikow, no i ma tubę propagandową w postaci Muska. Który oprocz obywatelstawa RPA ma kanadyjskie (po matce) i od 2002 jest naturalizowanym jankesem.
Przy obecnej konstytucji szans na bycie prezydentem nie ma, ale bywaly jego wypowiedzi, ze nalezaloby ja zmienic i wtedy Kanada jako część Stanow i mamusia bylaby calkiem dobra platforma startowa?
W kwestii Grenlandii - Trump juz w poprzedniej kadencji robil przymiarki do przejecia wyspy. Tak że tez nic nowego.
Nowoscia sa bezposrednie ingerencje w polityke europejska - pouczanie króla Anglii, popireanie AfD, faworyzowanie Meloni.
Bo o NATO i wielu innych organizacjach to negatywnie wypowiadal sie w stylu populistycznego “America First” juz dawno. Co do pewnych agend ONZ, ktore po latach zamienily sie w towarzystwo wzajemnej adoracji i zrodlo synekur? To z duza niechecia racje ma. Polowe tego moznaby rozkurzyc bez straty dla ludzkosci . A i Unia niestety w tym kierunku też idzie. Biurokracja to hydra.
Dobrze, ze nie probuje Tajwanu od Chińczyków kupic?
Bo jeszcze na to, zeby Kuryły od Putina,kupic i cesarzowi japonskiemu podarować to jeszcze nie wpadł…
Żaryn to ten od fortepianu Paderewskiego, tylko wątpliwe czy ten fortepian był Paderewskiego.Pod przewodnictwem prof. Jana Żaryna, senatora Prawa i Sprawiedliwości, instytut dysponował budżetem pozwalającym na finansowanie inicjatyw patriotycznych, związanych z nacjonalistami ze Stowarzyszenia Marszu Niepodległości.
Co znaczy"popieranie" czy"faworyzowanie"?
Każdy to robi.Jeśli nie z trybuny parlamentarnej to pisząc do mediów lub popisując sie w radiowych programach.
A o Trumpie głosniej bo to Trump.Prezydent USA i tego jak zwykle lewactwo przełknąć nie potrafi.No i tworzą na podstawie jego buty"zagrożenia".
Trzeba miec rozumek misia bez gaci aby robić z tego problem.
Problem tkwi zupełnie gdzie indziej.W tzw. prawdziwym obliczu wszelkiej wobec Trumpa,alternatywy.Z Twoim komentarzem włacznie.Tylko patrzeć jak z braku laku,zacznie sie powtórka o złym Trumpie który"lubi Putina".
No ale czemu sie dziwić jak media niemal wszędzie są lewackie,kretyńsko szablonowe[skrajna prawica-ten kto wymyślił tę idiotyczną maczugę powinien dostać jakiegoś “oscara” wspak dla politycznego idioty dekady!] i każdy głos który jest choć odrobine odmienny od głównego nurtu,zazwyczaj pokrywającego sie z maglem a’la ue,jest wyszydzany i wyzywany od najgorszych…
A potem wielkie zdziwienie że to rodzi reakcję,także w słowach nie przebierającą.
Róbta tak dalej.W końcu faktycznie wykluje sie jakiś hitlerek.Pycha,polityczne zadufanie,ignorancja i wszelkie mutacje"po nas choćby potop",zawsze prowadzą do katastrofy i to od starożytności przynajmniej.Ale co tam historia…Nudne,prawda?
No to powiedzmy że wystarczy przyjrzeć sie upadkowi PO,8 lat temu z okładem.
A to jest obwiazek byc fanem Trumpa???
Za 130 dni wybory prezydenckie
Minister Finansów nie chciał udzielić informacji czy wypłaci PiSowi 111 mln zł z PKW
Trump chce zmienić nazwę Zatoki Meksykańskiej na Amerykańską XD
Nie jestem ani fanem Trumpa,ani nie odczuwam już nawet minimum tej sympatii sprzed kilku lat.Ale nie mam zwyczaju kwestionować faktów.
A tu mamy demokratyczny wybór w społeczeństwie największego mocarstwa świata i moim zdaniem,należy to przyjąć do wiadomości i komentować bez uprzedzeń.
Tym bardziej że alternatywa od lat,jest w US,delikatnie mówiąc,kompromitująca.
Ja też nie jestem za Trumpem ale wolałem go od Kamali Harris
No dokładnie,tak.Nie ma nic gorszego jak wybory wg.praw poprawności politycznej,że nie wspomnę o naciskach rozmaitych grup,dyktujących modę czy przekonania [u nich to czasem to samo] jak np.słynne wyższe uczelnie [młody Tyrmand opisał to fantastycznie!] czy Hollywood.Nie,nie żartuję.Wystarczy obejrzeć tzw. galę co roku,by się zorientować co jest"trendy".
Tyle że Ameryka to kontynent.W każdym miejscu inna,o diametralnie rozmaitych przekonaniach i zapatrywaniach na świat.Nie widzę powodu dla którego wielkie metropolie miałyby pogardliwie dyktować warunki amerykańskiemu wnętrzu.
Trump w coś trafił…Wciąż się waham,jak to zwięzle nazwać ale trafił.I te uśpione dotąd miliony,obudził.Ameryka wewnętrznie zawsze była skonfliktowana.Kiedyś dość dyskusyjnie a nawet głupio,czy to wobec czarnych czy komunizmu…Teraz jest sto razy lepiej ale w systemie dwupartyjnym,niemal od razu dzielącym kraj na pół,nigdy nie będzie inaczej.
Prezydent elekt Donald Trump nie wykluczył interwencji militarnej w sprawie Kanału Panamskiego i Grenlandii. Jak powiedział, chce, aby oba te obszary znajdowały się pod kontrolą Stanów Zjednoczonych.
Pozazdrościł pitunowi?
On pomylil atlas swiata z ksiazeczczką do kolorowania.
Typowa pralnia pieniedzy.
Jesli to zloto zdeponowali u Putina to zrobili “interes zycia”. Raczej go nie zobacza.
Jesl gdzies w Szwajcarii lub Karaibach? Byc może kiedyś znajdą, zwlaszcza, że te kraje i banki czasem na wspolprace idą.
Zresztą 28 kg złota nie jest takie trudne do wywiezienia czy ukrycia - a biorąc pod uwage mocno mafijny system wyprowadzania kasy z budżetu przez ostatnie lata? Bedzie trudny do wykrycia.
Płotki wpadną. Ale to pewnie wliczone w koszty.