Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 6

Zdaniem płk Piotra Lewandowskiego Kijów ogłosił przemieszczenie 100 tysięcy wojsk ukraińskich z pozycji tyłowych na front

I dobrze bo Ci są wypoczęci a na froncie wykończeni

I to jest pewnego rodzaju,ulga.Media bowiem,w swej uporczywej głupocie,sugerują że Konfa ma coś wspólnego z pisdzielcami.
Okres wyborów,byłby dobrym momentem by to wreszcie wyjaśnić.
Ale nic z tego.Polskie piekło.
Ważniejsza jest wspólna nienawiść wobec po…

1 polubienie

@collins02 co do konfy? Pomimo to, ze mam to co mam to praca, troche inwestycji, nie zawsze trafinych i sporo szczescia? Niestety i chyba nie sa to dake news konfa jes wejsciowka do skrajnosci. A tu? Przykro mi, ale ja tego przyswajac nie będę.

1 polubienie

O upadku rosyjskiego węgla. Muszą się przebranżowić na inne surowce energetyczne

Z ruskimi jedt problem, ze oni niczego nie musza…

2 polubienia

Media mam wrazenie jak choragiewka sklaniaja sie ku partii aktualnie rzadzacej.

2 polubienia

Niezupelnie. Ale fakt, zr TV to publiczną byn nie chce.
jeszcze zobaczymy w kwestii gazet i Orlenu. Bo tam jest niezla przewalka i setki synekur

2 polubienia

A mi to zwisa kto wygra

W USA zorganizowano 57 lokali wyborczych. W obu Amerykach Polacy już wybierają

Zagadka dnia poprzedniego?
Mi nie “zwisa”
Ale co trzeba przyznac? Sa postepy w kwestiach wybierania.
Na tyle co dalo sie zorganizowac? W Alicante? Super.
Z glosowaniem elektronicznym i lisstownym bedzie dlugo problem. Ze wzgledu jak forsowano wybor Dudy na druga kadencje.
@Rodriguez mni e wpakowano ,a komuny jako “czynnik spoleczny” do komissji wyborczej. Za komuny Pierws,y sropien i bez falszowania wyborów? Ludzie chcieli byc na tak z PZPR. Kastlka , krzyzyk, urna
Czemu? Strach? A dlaczego dzis tak glosuja pisowe? Prawicowa lewica czyli Trzaskowski powinna wygrac w pierwszej turze.

2 polubienia

Popraw błędy bo trochę nie wiem o czym piszesz

A powinny być niezależne…I o tym nie ma nawet co marzyć.

3 polubienia

Moim zdaniem media są obiektywne a Mentzen ma po prostu też sporo wad

Zresztą jak wszyscy. Może jedynie nie pokazują wad obecnej ekipy i tylko tu dopatrywałbym się braku obiektywizmu

Wybacz ale chwilowo,nic mnie to nie obchodzi.

1 polubienie

Nie tylko węgiel. Większy problem w Rosji jest z ziemniakami, jakkolwiek by to nie brzmiało. Wzrost ceny o 260%, a na Białorusi o 90%. Alkohol u nich podrożeje. I to tak, że nawet Putin może mieć kłopoty. W Rosji zabraknąć może wszystkiego ale nie wódy. I to wcale nie jest żart z mojej strony.

3 polubienia

Oj kolego @birbant u nich FAS jest normą
Niedorozwoj plodu ze wzgladu na wplyw alkoholu na rozwoj tego?
Ruska hodowla? To juz powielanie schematu. Zderzenie cywilizacji? Musi nastapic i jakis polityczny azotoks by sie przydal?

1 polubienie

Dlaczego Niemcy nie zdobyli Stalingradu? Przez zimę? Nie do końca. W tym mieście w pewnym momencie nie było co chlać. A z gruzu nie dawało się pędzić. No i wtedy to na prawdę ruskie się vqrviły… :joy: :rofl:

1 polubienie

Taa to jest teoria spiskowa :money_mouth_face::winking_face_with_tongue:

2 polubienia

A oni sprowadzali ziemniaki czy jak że im brakuje?

Tai, sprowadzali. Jak zwykle nie byli samowystarczalni nawet w takiej sprawie.

2 polubienia