A bo to trafisz?
Wiele technologii wojenno kosmicznych trafilo jakonzastosowania cywilne.
Od zupek w ptoszku po konstrukcje laminatowe. Ile tego jeszcze gdzie po poligonach próbują?
Czasem cywilna pomyslowosc tez zawodzi, bo wez takiego walkmana. Na rynek wprowadzony zbyt pozno, s,ybko wyparty przez CD, a te a ,apis MP3. A teraz wszystko mozesz oddac do muzeym techniki, jesli maja tam miejsce?
A pomysly kopuły? Nie wiem kiedy powstaly, ale jako iea to chyba od c,asow jak czlowiek pierwsza szklarnię zbudowal?
Albo skorzystal z groty zeby mu na grzbiet nie cieklo? Tylko musial przedtem poprzednich mies,lancow wygonic. Tych na 4 lapach?
Trump to gada duzo, ale co z tego wychodzi?
A co do ruskiej broni?
Ja bym tak nie byla pewna czy ona taka bezuzyteczna?
Matecki to ten co po dachu.sejmowym w nocy biegal i wypuscili go ostatnio za kaucja , bo jest dochodzenie w sprawie przekretow w Lasach Panstwowych?
Przecież to sarkazm z jego strony! Sarkazm dla inteligentnych.
Nawrocki był u Mentzena. Nawrocki popierał wszystko co chciał Mentzen ale Mentzen nie dał Nawrockiemu jednoznacznego poparcia
Kaczyński zapewniał że nie będzie rządził z konfederacją bo ich program to doprowadzenie ludzi do nędzy
Ale jak wiadomo ciężko ot tak mu zaufać
Na Szeneszyn zagłosowało ponad 200 tysięcy ludzi
Nawet 60% rosyjskich dochodów to eksport ropy a ta w większości płynie przez Bałtyk
I płynie przez tzw flotę cieni które omijają sankcje
W Polsce brakuje od półtora do dwóch milionów mieszkań
Amerykanie przyjmują tysiące białych z Republiki Południowej Afryki
Nawrocki bredził u Mentzena jak Piekarski na mękach (to sobie doczytaj kim byl Piekarski).
Ja bym powiedziala, że go Mentzem podpuszczał.
Sławuś gra na siebie…
W Poznaniu mieszkania dewoloperskie czekają na nowych właścicieli. Sporo jest ogłoszeń. Tyle, że ceny takie, że taniej samemu wybudować poza miastem. No i jakość pozostawia wiele do życzenia. Byle taniej wybudować i więcej zarobić.
Mieszkan nie brakuje, ale ceny zaporowe. I kazda zmiana uwzglednie interesy deweloperow nie nabywców.
Pomijając oprocentowanie kredytów.
Kolejny problem z wykupywaniem mieszkan “do remontu” - czy to przez domoroslych czy kaital zagraniczny.
Co jeszcze? Wynajem, gdzie dna sie o wynajmujacego, nie wlasciciela?
AProblem nie tylko w Polsce.
Poza tym mieszkania są, ale nie tam gdzie trzeba.
Polska “wymiera” na rynku wtornym mieszkan przybywa, ale to niewiele zmienia.
Remonty tez kosztują.
Polska B się najbardziej odludnia
Bo ja wiem czy sie wyludnia?
Polowa tego siedzi na saksach.
Nawet jak wroca to modrzejsi nie będą…
Karol Nawrocki brał udział w ustawkach kibolskich o czym przyznał w rozmowie z Mentzenem
Grzegorz Braun też krytykuje Karola Nawrockiego
Jedyny konkret rozmów pokojowych w Stambule to wymiana 390 osób po obu stronach
Teraz jednym z gorszych miejsc w Ukrainie jest Pokrowsk. Wciąż blisko 2000 mieszkańców tego miasta nie chce się ewakuować
Duda wetował większość ustaw a z Karolem Nawrockim byłoby tak samo
Tusk stwierdził że ciężko się rządzi z prezydentem nastawionym głównie na szkodzenie