Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 6

Po 130 dniach Elon Musk kończy pracę Agencji Efektywności dla Donalda Trumpa

250 000 ludzi zostało wyrzuconych z pracy

1 polubienie

No ponoc Yaro i Lechu tez się w paskownicy łopatkami z wrogami budowania zamkow z pasku bili?

1 polubienie

To się jeszcze okaże? Kto pierwszy wyleci?
Na razie Trump walczy z uniwesytetami…
A gospodarka USA stoi w miejscu…

2 polubienia

Przed pałacem prezydenckim propalestyński marsz o ile dobrze zrozumiałem

1 polubienie

Ale zrobił, bo w ogóle nie wygląda na typa, żeby coś tam miał sobie pociągać, co niekoniecznie było oczywiste u jego rywala.

1 polubienie

No właśnie, gospodarka głupcze stoi, ale to chyba dobry omen dla nas tutaj, tym bardziej, że głównych fabryk w Azji, tak z dnia na dzień nie da się usunąć.

1 polubienie

To była parodia testu narkotykowego. W sam raz dla swojego elektoratu.
Jedynym miarodajnym testem jest zbadanie cebulki włosa. I ustalenie trwa ok dwóch tygodni. Co do Trzaskowskiego, to już dawno się przyznał, że w czasach studencki kilka razy palił marihuanę, która w wielu krajach jest legalna.

3 polubienia

No i u Trzaskowskiego podejrzewa się, że w trakcie debat musiał się też czymś ożywiać, bo go wyraźnie chwilami nudziły. No ale mogła to być przecież jakaś herbatka z melisy.

1 polubienie

To sukces, czy klęska? I bądź tu mądry.

1 polubienie

To kluczowe określenie. W przypadku Nawrockiego nic się nie podejrzewa, jest mowa o twardych faktach. Gdyby Nawrocki był niewinny, złożyłby pozew w trybie wyborczym i w 24 godziny był oczyszczony, co dałoby mu przewagę. A mimo to, nie zrobił tego. A pozew cywilny? To się będzie ciągnęło minimum dwa lata. Zdumiewa mnie również, że tylu daje się nabierać na tak proste, banalne, prymitywne chwyty.

3 polubienia

Co do natkotykow?koksiarz to on jest.
Na ringu niespecjalnie mu chyba wychodzilo?

1 polubienie

Zamiatanie pod dywan…
Co mnie zastanawia? Biorac pod uwage, ze czasem do tego lokalu wyborczego trzeba dotrzec i kilkaset kilometrow? Liczba wyborcow głosujących poza Polską?
Czym to sie skonczy? Zaskoczyla mnie Kanada, gdzie Nawrocki wyszedl na prowadzenie?

1 polubienie

Z narkotykami? Owszem mialam możliwość przeżucia listka koki. Prosto z krzaczka hodowanego przez peruwianskich imigrantów w doniczce. Od kawy czy herbaty w tym stężeniu to sie w działaniu nie rozni. Czy dziala uzależniająco? Nie, ale juz inne tego typu substancje? Jak nikotyna? Kropla tego jest w stanie zabic slonia. A promowanie samozatruwania?
U mnie na niedzielnych obiadach u babci, mamy taty byl zwiczaj aperitiwu. I jako dziecie niewinne dostawalam kieliszek gronowego wina “na apetyt” Ty myslisz, ze pierwszy to skutkowal?
Moze w teorii…
Babcia miala zwyczaj niedzielnego rosolu, czy innej zupki na pierwsze danie, po przystawkach. Fuj, ja zup nie cierpię. Owszem consome, bulion do wypicia, ale krupnik czy jarzynowa? Trucizna…

2 polubienia

Pisałem ju tutaj o tym. W 2002 przypadkowo znalazłem się w Gdyni i wstąpiłem na strefowy turniej mistrzostw Polski chcąc spotkać się z dawnymi kolegami. I akurat trafiłem na walkę młodego Nawrockiego, którą wygrał, ale sama walka była trocinowata. On miał wtedy 17 albo 18 lat. Nawet później zamieniłem z nim zdanie gratulując wygranej. Nic więcej. Ale opinia trenera o nim była kiepska. Powiedział, że ten chłopak kariery w boksie nie zrobi, interesuje się tym co nie trzeba. To był taki epizod, którego nie miałem w pamięci, dopiero jego kandydatura przypomniała mi o tym. Na początku nie kojarzyłem ale jak zobaczyłem zdjęcia i informacje o nim, to zaskoczyłem.

3 polubienia

Pewnie w boksie i ogolnie w sporcie trzeba bic sie zgodnie z jakimis regulami…a tutaj…no coz..

1 polubienie

Amerykańscy senatorowie chcą nakładać na Moskwę kolejne sankcje za ociąganie się w rozmowach pokojowych

Co oni chca? Gwiazki z nieba?
Gorzej, bo wychodzi na swiatlo dzienne manipulacja chorym Bidenem.

1 polubienie

Co masz na myśli?

Biden ma zaawansowanego raka prostaty z przerzutami.
Nie wiem czemu tak dlugo jego stan maskowano?
Kak y Lamala dostala o poczatku szanse na kandydowanie? To moze Trump mial wieksze klopoty z prezydentura? Lub nie byby prezydentem?

1 polubienie

Frekwencja już wyniosła 54%

Obawiam się że kobiety stracą wiarę w przyszłość w Polsce

A w najlepszym razie odłożą kwestię potomstwa na następne 5 lat

1 polubienie