Izrael dokonuje ludobójstwa w Strefie Gazy. Ale to nic nowego
Jakoś nic nie słychać o tym we francuskich newsach. W ogóle media jakoś przemilczają dużo tematów.
Francja i holocaust w wersji Netanyahu? Hmm to raczej niewygodny temat.
W Hiszpanii stanowisko jest jasne. Dosc metod rodem z obozow zaglady.jeszcze nie wpadli na porownanie z Postaniem Warszawskim . I dobrze. Bo Hezbollah i organizacje pokrewne sa tyle warte co Mosad. Moze by ich na jakas ciemna strone Ksiezyca.
Dzisiaj całe popołudnie i pewnie aż do teraz celebruje się powrót piłkarzy PSG, którzy wygrali mistrzostwo Europy wczoraj w Monachium. Więc, pół Paryża jest zamknięte, i ogólnie panuje nastrój ogólnego fetowania.
Nawet sam prezydent makaronowy pogratulował Paryżanom… tak wielkiego sukcesu, selfując się z dyrektorami i graczami klubu.
Taaa widzialam PSG trenuje Hiszpan i tego by tu sobie nie darowali.
Kapke samolotow ubylo r-im, ale tylko 1/3podobno.
Juz sa memy na ten temat i w jednym z nich zartuje sie z nazwiska szefa wywiadukr., ze nieby taki “maluch” a jak urosnie to wykreci gorszy numer.
Mozesz to przetlumaczyc na jakis chrzescijanski jezyk? Jakic samilotlw, gdzie, komu i kiedy?
I kto na rym zyskał?
Polityka?
Niech Ci będzie
Oj rano w dzienniu tve podawali, ze to byla rowniez okazja rozbrozroby?
I tak sprawa meczu pilkarskiego zostala polityczna.
Ukraincy dronami zniszczyli ruskie bombowce. Przemycili je na ciezarowkach. A zyskalismy m.in.my, ze tamci nie maja czym bombardowac sasiedniego kraju.
Ponoć dużo tych bombowców było ale pytanie ile w rzeczywistości
Podobno zniszczyli 40 samolotów i to tych najważniejszych bo strategicznych. Pytanie ile w tym propagandy a ile prawdy
Ciekawe jakim prezydentem będzie Karol Nawrocki ale tak bez uprzedzeń
Obecna Koalicja nadal ma większość i nawet Mateusz Morawiecki stwierdził że mogą rządzić do 2027 roku
Nie wierzę że obecna ekipa ustąpi bo mają mandat społeczeństwa
No to będą ułaskawiania a to mi nie przeszkadza
Może za 5 lat umrze wystarczająco dużo wyborców PiSu
A zwisa mi to. Najważniejsze że Ukraińcy dają radę w tej wojnie i oddalają nas od Rosjan
Zełeński pogratulował Karolowi Nawrockiemu wygraną w wyborach
Rząd jest tylko koalicyjny, a co by się stało, gdyby nagle najważniejsi gracze koalicji zaczną wątpić w przewodnictwo Tuska, bo tak może być.
Tak poza tym Pis ma największą partię w parlamencie.
Myślę, że Tusk zrobił fatalny błąd z potraktowaniem Hołowni, który mu tylko posłużył swoimi wyborcami. Z jego osobowości uczynili nicość. Tak jak idea 3 partii podbierającej wcześnie innych, trochę różnych, a w gruncie rzeczy tych samych wyborców. Tusk zlał go, zrobił fuzję, i co? 3 siły w obozie liberalnym zabrakło, za to pojawiła się w postaci Konfederatów i to w dwóch osobach…
Więc, pewnie już tutaj na wstępie sprawy zostały pogrzebane przez PO.
Nawet jak by zniszczyli tylko 20 samolotwó strategicznych, to też to jest wielki sukces wojenny.
Taaa i znowu wyjdzie “wina Tuska”
I tu trzeba oddać chwałę Ukrainie.
Bo to jego wina, co ja na to mogę…
Wolalabym wino…