Kiedyś,pani Kopacz poitrafiła gratulować przeciwnikom…
Ciekawe jak to będzie teraz…
Ja nie wiem…Za daleko jestem…
I rzucac kamieniami w dinozaury też…
Dzien lotnictwaruskie obchodzili akurat. Przynajmniej o fajerwerki nie musieli widac zadbac.41szt.zniszczone podobno. Nalezy im sie duza wodka od @Devil.
Ponoć 40 ale to chyba zaokrąglona liczba. Podobno Rosjanie ich nie produkują tylko Ukraina w ramach Związku Radzieckiego. I jeden rosyjski “Awaks”
Ciekawe jak bardzo zmieni to układ sił między Ukrainą a Rosją
Może Rosjanie przestaną na czas wojny produkować część rodzajów rakiet dalekiego zasięgu
Wczoraj o 20:00 Tusk ogłosił że 11 czerwca będzie głosowanie ws wotum nieufności
Żadnego rozpadu koalicji rządzącej nie będzie
Taa…
Także 11 czerwca Karol Nawrocki wchodzi do Pałacu Prezydenckiego
Nawrocki jest w Stanach Zjednoczonych nazywany ich sojusznikiem. I mam szczerą nadzieję że tak będzie
Taaa
Sojusze i USA?
To czasem jak bratnia pomoc ze wschodu.
Jak wystawimy silną armię z prawdziwego zdarzenia to będą naszym sojusznikiem. W przeciwnym razie nas oleją
Zdziwiłbym się troszkę gdyby to Karol Nawrocki wysłał polskie wojska na Ukrainę haha. Pewnie do obrony ukraińsko-białoruskiej
Jaka armie? Dajesz się wziąć na plewy? Za sojusznika to bedziemy kupujac od nich bron i wysylajac ludzi na platne szkolenia obslugi tego smiercionosnego zlomu…
Będzie plan rekonstrukcji rządu. W kancelarii premiera będą m in Tusk oraz Trzaskowski
Szymon Hołownia mówi o potrzebie rekonstrukcji koalicji 15 października
Nikt nie przyjął pomysłu rządu technicznego PiSu . Nawet konfederacja nie przyszła na spotkanie w sejmie. Nikt nie chce z PiSem negocjować
I tak nie mieliby większości
Karol Nawrocki spotkał się z odchodzącym Andrzejem Dudą
Drogi Donalda Trumpa i Elona Muska zdaje się że się rozchodzą
Elon Musk krytykuje Trumpa a Trump milczy
Rząd koalicji 15 października przetrwa i Tusk pozostanie jej premierem
Ale jakieś zmiany ponoć będą. Marszałkowie się zmienią w pewnym momencie
Na szczęście nie ma problemów
Leon XIV rozmawiał z Putinem żeby ten pokazał chęć pokoju ale Putin zapowiedział że będzie dalej atakował
Ukraincy napisali na stronie swojego MSZ, zeby pitun przestal jeczec na temat niszczenia jego samolotow.Ciekawe, ze to slowo, jakiego uzyli mozna przetlumaczyc jako: zawodzic, skowyczec, piszczec, jojczyc…jeczec bylo chyba najmniej potoczne, dlatego uzyte w pol.wiadomosciach.
No to jest szokująca wieść, wreszcie Musk zauważył, że jednak do koćna nie da się łączyć biznesu z polityką. Trochę naiwnie wg. mnie wskoczył w ten świat Trumpa.
Tutaj też w końcu papieskie podejście do wojny znormalniało. Wcześniej Franciszek to raczej obwiniał Ukrainę za wojnę… takie wrażenie przynajmniej było.