Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 6

Kiedyś,pani Kopacz poitrafiła gratulować przeciwnikom…
Ciekawe jak to będzie teraz…
Ja nie wiem…Za daleko jestem…

2 polubienia

I rzucac kamieniami w dinozaury też…

2 polubienia

Dzien lotnictwaruskie obchodzili akurat. Przynajmniej o fajerwerki nie musieli widac zadbac.41szt.zniszczone podobno. Nalezy im sie duza wodka od @Devil.

2 polubienia

Ponoć 40 ale to chyba zaokrąglona liczba. Podobno Rosjanie ich nie produkują tylko Ukraina w ramach Związku Radzieckiego. I jeden rosyjski “Awaks”

Ciekawe jak bardzo zmieni to układ sił między Ukrainą a Rosją

Może Rosjanie przestaną na czas wojny produkować część rodzajów rakiet dalekiego zasięgu

1 polubienie

Wczoraj o 20:00 Tusk ogłosił że 11 czerwca będzie głosowanie ws wotum nieufności

Żadnego rozpadu koalicji rządzącej nie będzie

1 polubienie

Taa…

1 polubienie

Także 11 czerwca Karol Nawrocki wchodzi do Pałacu Prezydenckiego

1 polubienie

Nawrocki jest w Stanach Zjednoczonych nazywany ich sojusznikiem. I mam szczerą nadzieję że tak będzie

1 polubienie

Taaa
Sojusze i USA?
To czasem jak bratnia pomoc ze wschodu.

1 polubienie

Jak wystawimy silną armię z prawdziwego zdarzenia to będą naszym sojusznikiem. W przeciwnym razie nas oleją

Zdziwiłbym się troszkę gdyby to Karol Nawrocki wysłał polskie wojska na Ukrainę haha. Pewnie do obrony ukraińsko-białoruskiej

1 polubienie

Jaka armie? Dajesz się wziąć na plewy? Za sojusznika to bedziemy kupujac od nich bron i wysylajac ludzi na platne szkolenia obslugi tego smiercionosnego zlomu…

1 polubienie

Będzie plan rekonstrukcji rządu. W kancelarii premiera będą m in Tusk oraz Trzaskowski

Szymon Hołownia mówi o potrzebie rekonstrukcji koalicji 15 października

1 polubienie

Nikt nie przyjął pomysłu rządu technicznego PiSu . Nawet konfederacja nie przyszła na spotkanie w sejmie. Nikt nie chce z PiSem negocjować

I tak nie mieliby większości

1 polubienie

Karol Nawrocki spotkał się z odchodzącym Andrzejem Dudą

1 polubienie

Drogi Donalda Trumpa i Elona Muska zdaje się że się rozchodzą

Elon Musk krytykuje Trumpa a Trump milczy

1 polubienie

Rząd koalicji 15 października przetrwa i Tusk pozostanie jej premierem

Ale jakieś zmiany ponoć będą. Marszałkowie się zmienią w pewnym momencie

Na szczęście nie ma problemów

1 polubienie

Leon XIV rozmawiał z Putinem żeby ten pokazał chęć pokoju ale Putin zapowiedział że będzie dalej atakował

1 polubienie

Ukraincy napisali na stronie swojego MSZ, zeby pitun przestal jeczec na temat niszczenia jego samolotow.Ciekawe, ze to slowo, jakiego uzyli mozna przetlumaczyc jako: zawodzic, skowyczec, piszczec, jojczyc…jeczec bylo chyba najmniej potoczne, dlatego uzyte w pol.wiadomosciach. :blush:

1 polubienie

No to jest szokująca wieść, wreszcie Musk zauważył, że jednak do koćna nie da się łączyć biznesu z polityką. Trochę naiwnie wg. mnie wskoczył w ten świat Trumpa.

2 polubienia

Tutaj też w końcu papieskie podejście do wojny znormalniało. Wcześniej Franciszek to raczej obwiniał Ukrainę za wojnę… takie wrażenie przynajmniej było.

1 polubienie