Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 6

Ukraińcy mają 155 chińskich jeńców wojennych. To tylko pokazuje że Rosjanie mają problemy z rekrutacją dodatkowych sił zbrojnych

Już nie tylko Koreańczycy, Kubańczycy czy Jemeńczycy

Ale to najprawdopodobniej Chińczycy żyjący w Rosji i znający język rosyjski. Chociażby dlatego że się masowo poddają a Północni Koreańczycy podobno nie poddają się niemal w ogóle

Jako że rozmowy nt.Smoleńska,coraz bardziej dryfują w stronę niegdysiejszych rozmów o stanie wojennym [ci którzy nic nie wiedza lub nie pamiętają,ścieraja się z tymi których od dawna to już nie obchodzi] chyba lepiej przeczytać to:

4 polubienia

Kempa o katastrofie smoleńskiej: To było najsmutniejsze wydarzenie w moim życiu
—to ja jej zazdroszcze szczerze

1 polubienie

Wielu Chinczykow, zwlaszcza z pogranicza zna rosyjski. A czy Putin wsrod nich jakis zacisg przeprowadzil?
Nie mozna wykluczyc.
Zwroc uwage, że ten dran na front najchetniej by wysłał wszystkich tylko nie etnicznych Rosjan.

2 polubienia

I tu jest problem. Ja pamietam, ze tuz po katastrofie probowano tę sprawe polaczyc z Katyniem w sensie bezposrednim, ake na szczescie deal nie wyszedl. I tak powstala idea “poleglych pod Smolenskiem”.
I kilkanascie lat surfowania na trumnach.

2 polubienia

Etnicznych Rosjan też wysyła ale tych z prowincji a nie z miast

1 polubienie

Nic dziwnego, w miastach mimo wszystko latwiej o dodtep do informacji. Poza tym na prowincjii mafia słabsza. A z “bratwa” to nawet Putin zadzierac nie będzie. Wspolpracowac tak.
Ja mozna domniemywac ku obopolnym zyskom.

1 polubienie

Godzina do debaty Trzaskowski vs Nawrocki

Mentzen “nie zamierza brać udziału w tym cyrku” a więc boi się debaty

Kaczyński nie przedstawił przez te 15 lat żadnych dowodów na to że był to zamach. A podkomisja Macierewicza manipulowała faktami

Przy tych glupotacch, ktore gada jak wychodzi z szablonu, Mentzen niewiele na do zaoferowania.

1 polubienie

Steven Witkove spotkał się z Putinem w Petersburgu

Rozmawiali o pokoju

Bitwa na cła chińsko amerykańska

Trump 145% a Chiny dają 125% ceł

Trump podkreśla że bardzo szanuje Xi Jinpinga ale Chiny wykorzystywały Amerykę

No to.sobie pogadali…

1 polubienie

Trump walczy o byt.

1 polubienie

Tzn? W jaki sposób?

Sytuacja geopolitycznasie zmienia.
Trump nie nadąża. Jemu blizej do mentalnosci Putina niż cywilizowanego czlowieka.
Tylko, ze Putin ma podwladnych, a w USA demokraci i republikanie sa podzialem umownym. Glosy latwo stracić. Nawet “swoich”.
Ja sie tylko obawiam, ze wg prawa zostaje u steru wiceprezydent i moze sie to skonczyc faktyczną jazda bez trzymanki.

1 polubienie

chyba pokoju milosci…

2 polubienia

Celi “mokrych” widzeń.

2 polubienia

Mentzen nie dość że nie wziął udziału w debacie to jeszcze nie odpowiada na pytania dziennikarzy

1 polubienie

A co on ma do powiedzenia?

3 polubienia