Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 7

przekonani o swojej boskosci przegrali z Rafalem…a Mucha, jak prawde powiedziala, to ja wylali. :roll_eyes:

To juz zaczyna byc jak waz zjadajacy wlasny ogon.
A co zrobi Nawrocki to zobaczymy.
Na razie szuka zaplecza politycznego, romowy z Konfą?
PiS to PiS, ale plan B nie zaszkodzi…

1 polubienie

Rząd Tuska robi wszystko by przegrać w 2027. To już nie jest to na co głosowałem 15 października 2023

2 polubienia

A jak się zachowuje bo nie jestem w temacie?

1 polubienie

PiS dalej stawia na Jarosława Kaczyńskiego. A więc wszystko po staremu

Kaczyński jak zwykle grozi Niemcami

A ja się już z tym pogodziłem

1 polubienie

Zełeński odznaczył w Kijowie Andrzeja Dudę orderem wolności

To było najwyższe odznaczenie jakie może otrzymać obywatel innego kraju

To była ostatnia tego typu wizyta bo teraz będzie Karol Nawrocki prezydentem

1 polubienie

Podobno Fidesz na Węgrzech ma niskie poparcie

Bo problemy gospodarcze i chyba inflacja

1 polubienie

Jaja w Budapeszcie. 200 tysiecy luda na teczowej paradzie International LGBT Pride Day. Nielegalnej wg Orbana.
Policja się ugiela i kontrmarsze skrajnej prawcy (legalne)skierowali inną trasą.
W ogole wiecej ostatnio w tych marszach polityki niz tęczy… W wielu krajach.
Jakby na prawicy homo nie bylo?
W tym roku w Hiszpanii mija 20 lat od wprowadzenia legalnych zwiazkow homo na prawach malzenstwa, z mozliwoscia adopcji wlacznie, z prawami i obowiązkami z tym zwiazanymi. I co? Kury jajka znosza, krowy mleko dają. A ilu poltykow zaliczanych do tzw. centroprawicy “wyszlo z szafy”?
Tylko chłopcy ze skrajnej ciagle robia miny macho, kobitki udaja swiete i zgodnie pie… o dobru dzieci deprawowanych przez pederastow, tradycyjnie nie odrozniajac tego od pedofilii. No coz, w kruchcie to chowane, wiec moze miec klopoty z nomenklaturą.

3 polubienia

Jarosław Kaczyński wspomniał o swojej mamie. — Trzeba jej podziękować za to, że wybrała mi takie ładne imię — powiedział, uciszając tym samym tłum, który skandował “Jarosław”. — Nadała mi je dlatego, bo o źródłosłów tego słowa, tego imienia, została zapytana na egzaminie, bo była studentką polonistyki, i bardzo jej się spodobało — wyznał prezes partii.

Kaczyński zapowiedział też, że ugrupowanie ruszy z “kampanią podziękowań w Polsce”
ps ja sobie wypraszam, zeby mi dziekowano, bo ja sie nie czuje,zby bylo za co. :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

Ocieplanie wizerunku?
Jakos synusia w kulcie szacunku do jezyka ojczystego nie wychowała? Bo styl wypowiedzi? A moze pozalowala na logopedę?

Przyklady by mnożyć.

3 polubienia

Nowe rozdanie w PiS

Wiceprezesem PiSu zostanie Czarnek

1 polubienie

Największe naloty na całą Ukrainę. Ponad 470 dronów i ponad 60 rakiet

1 polubienie

Wiceprezes to stanowisko honorowe. Niestety (dla Czarnka pracy w gabinacie Nawrockiego i bycia poslem nie da sie pogodzić.
Ciekawe kogo prezes na nadzorcę wyznaczy?

1 polubienie

Złapali go?

Nie, ale wojsko udostępniło Bayraktara.
Trochę sobie potrenuja w terenie.

Partyzanci tam najpierw z Niemcami potem z komuna wojowali do lat 50. Jak gosc tam sie wychował i jeszcze klusowal to tego Rambo z obrzynem bedzie ciezko złapać.

Mają go wziąć głodem i zmęczeniem
:thinking:

Nie tak szybko.
To co prawda nie dzungla, ale tez nie miejski park.
Lato jest, ciepło., moze on mie Bear” Grylls, ale na swoim terenie tak łatwo nie umrze z głodu.
Pytanie czy psychicznie wytrzyma i zywego go dopadną?

Las też daje pożywienie i wodę

2 polubienia

Szef MSZ Słowacji Juraj Blanar zaproponował powrót do dialogu z Rosją i zasugerował konieczność wybaczenia jej.

1 polubienie

Wlasnie o tym piszę.
A sidla czy jakies wnyki to pewnie ma zadolowane, w domu tego nie trzymal, broni pewnie tez nie.
Niby zaciesniaja krag poszukiwan, ale nawet przy 500 osobach nieobytych z takim terenem przegapic mozna.
Rutkowski oczywiscie sie juz ujawnił , juz go widze w tym lesie. Predzej sie na tym zlotym lancuchu na pierwszej jodle sie powiesi…

2 polubienia