Co się dzieje w polityce - Dziennik cz 7

Bardzo źle się dzieje w naszym społeczeństwie

2 polubienia

Nie tylko w Posce. W Hiszpanii to już przestali udawac, ze chodzi o koryto. Afera goni aferę. A krol nie reaguje. Moze mu tym wygodnie?
Kraj jest na skraju kolejnej wojny domowej nieomalże.
Korupcja, wykorzystywanie sądów do politycznych rozgrywek.
Skąd my to znamy?

1 polubienie

Szef MZTu krótko o Braunie że to działanie z obcej inicjatywy

Twierdzenie Brauna że holokaust to fake

To juz stara śpiewka Brauna.
Choć do tego w jaki sposob sie obecnie wykorzystuje to ludobojstwo? Mozna mieć zastrzeżenia.
Nawet będąc

Amerykanskim żydem polskiego pochodzenia, jego rodzice byli wizniami warszawskiego getta.

1 polubienie

Możesz coś więcej na ten temat powiedzieć bo ja nie mam możliwości przeczytać

Poniekąd rozumiem poglądy Brauna po zbrodniach na Strefie Gazy

Arabowie tez nie anioły.
A poglady Brauna to solidny material dla psychiatry. Choc on wie, że tak szybko go nie zamkną. Bo wtedy meczennikiem zostanie. A poglady antysemickie to taka polska tradycja. Sięga chyba Kazimierza Wielkiego? Ktory to korzystajac z wygnania żydow z Hiszpanii przyjal ich do Polski, razem z kapitalem i umiejetnosciami. Co bardzo zasililo gospodarke kraju, ale nie wszystkim sie podobalo…

2 polubienia

Lepiej się szukajcie na brunatną kolację faszystów i polexit.

2 polubienia

Najważniejsze żeby Rosjanie nie weszli nam na głowę a reszta jest mniej istotna

Konfederacja też podobno jest proatlantycką partią

Końca świata nie przewiduję

Nawet jeśli wyjdziemy z UE to nadal będziemy w NATO i nawet mając rządy autorytarne i tak będziemy częścią Zachodu

Amerykanie jak nie będą mieli innego wyjścia to zaakceptują rządy autorytarne w Polsce. Trump już ma to gdzieś

UE ma się od 1 sierpnia przygotować na 30% cła. A wcześniej była mowa o 20%

Najbardziej na cłach utracą sami Amerykanie

Niestety w kwestiach bezpieczenstwa i gospodarki UE jest tak samo niezbedna jak NATO.
Polska nie jes Wielka Brytania czy Turcją.
Nie ten kaliber. Nietety blizej bedzie Wegier, czy Slowacji, które wierzgaja, al wyrzucic się nie dają.

2 polubienia

Wiadomo że lepiej byłoby żebyśmy pozostali w UE niż z niej wyszli z gospodarczego punktu widzenia

Ale PiS może chcieć nas wyciągnąć z UE. Tak samo jak Stany Zjednoczone nie pozwolą nam być częścią Federacji Europejskiej.

A UE zdaje sobie sprawę że to jedyna szansa na to żeby nasz kontynent jeszcze coś znaczył w świecie

Bez silnej gospodarki Polska bedzie nikim. A co bedzie dalej z USA?
Trump nie jest wieczny…

2 polubienia

Jedynie Joe Biden miał nadzieję przycisnąć naszych rządzących do poprawy praworządności

A kto wie? Może Trump lub jego następca pójdzie w ślad Joe Bidena

A mi to już zwisa jak będzie. Mam tylko nadzieję że Rosja nie wejdzie nam na głowę. A nawet jeśli to najwyżej częściej będziemy jeździć na Zachód do pracy i tyle bo okupować nas nie będą w stanie

Co tam Joe Bidem kombinował?
Raczej jego otoczenie, bo on pod koniec niewiele kojarzyl.

1 polubienie

Putin ma obsesjie na punkcie wschodu i gdyby nie obawial sie starcia z NATO i do koncza nie byl pewny co zrobia Chiny juz by dawmo popijam piwo w Monachium.

1 polubienie

Mam nadzieję że Ukraińcy mu te pomysły wyrzucą z głowy. Z pewnością cały postradziecki sprzęt stracą oni w tej wojnie i zapasów już takich jak do tej pory mieć nie będą

Psychopara pozostaje psycholem. On juz Koreanczykow wciaga do wojny, kombinuje z Afryka i bodaj Laosem o ile sobrze dzis uslyszalam. W kazdym rrazie rozglada sie za miesem armatnim.

1 polubienie

Z Kamerunu podobno Ukraińcy do niewoli wzięli. Nie wiem po co się wysila jak w Korei Północnej ma wystarczająco dużo mięsa armatniego

Zachód głupi nie jest i z pewnością też dostarcza Ukraińcom sojuszników. Do tej pory tak robił i z pewnością dalej tak czyni

Załoga stacji kosmicznej (w tym Sławorz Uznański Wiśniewski) wracają na Ziemię

A właściwie to jutro wracają

Juz sa w przestrzeni. Powinni jutro na obiad zdążyć..

1 polubienie