Stare twarze nowe nazwy stołków.
Nie chce krakać, ale obawiam sie, ze bedzie to kolejna porazka wizerumkowa.
A czy to prawda, ze Trzaskowski zrezygnował z tegorocznego Campus Polska Przyszłości, to pytanieb
do kolego @Bingola?
Kowalski ma w dupie kto będzie ministrem. Oni mają się wziąć do roboty bo od wyborów prezydenckich coś w nich dziwnego wstąpiło. Tusk ucieknie do Brukseli. A reszta?
A kto Tuska w Brukseli bedzie chciał? Von der Lyen ma swoje klopoty z kucykami, które jej wilki zjadają.
Niestety Tusk powrotu smoka nie zaliczył. A Bodnar? Jego wynik wyborczy był “nadmuchany”, bo startowal z okregu wyborczego przypisanego do wszystkich zagranicznych.
Co niejako zmuszalo - glosujac na KO senat Bodnar, Sejm Tusk.
Jak tos patrzy tylko na cyferki???
To faktycznie sodówka nie jest wykluczona.
Co powiecie o odnowionym rządzie i nowych ministrach? Dadzą radę by w 2027 powalczyć z faszystami i wygrać wybory?
Bo ja wątpię
Nie wiem?
Opa.owanie mediów spolecznosciowych w kierunku populizmu jest zaawansowane.
.
Tu juz nie chodzi o konflikt Tusk Kaczynski. Bo obaj dziadersi.
Ja nie wiem co NATO kolega @birbant ?
Ale to nie jest temat jak dotrzec do wyborów. Teraz swiatem rzad,a mozliwosci szerokoiego przetwarzania danych, zwane Ai
Kto ma dostep i jakiej jakosci?
Ruskie sa dobre na swoim terenie.
Czy granice zapisu i przekazu informacji koncza sie na jakims cudzie tehniki?
Pytanie jest gdzie jest jądro ciemnosci. Skadinad pomysl naszego angielskiego rodaka?
Działo się coś ciekawego dzisiaj?
Za kilka dni Karol Nawrocki zastąpi Andrzeja Dudę
Andrzej Duda nie komplikował rekonstrukcji rządu za co podziękował mu Donald Tusk
Ale już widać że Karol Nawrocki będzie z Tuskiem walczył. Oby się dogadywali na zasadzie coś za coś
Juz ja to widze. Nikoś i Nikodem?
A Nikoś i Nikodem to jego ksywa pod którą podpisał swoją książkę?
Dobrze kojarzę?
Rosjanie ostrzelali dzisiaj Odessę oraz Charków
Podobno łatwo kacapom z morza ostrzeliwać Odessę…
Wymiana 1200 jeńców po obu stronach po kolejnych rozmowach w Turcji
Gorsza będzie koalicja PiS - konfa
Raczej tego nie będzie. Chyba, ze po kaczym trupie.?
Możliwe ale nie pewne. Tak czy siak nie przeszkadza mi to już
Nie wierzę że jeżeli wyjdziemy z UE to Rosjanie od razu wejdą nam na głowę bo nadal będziemy w NATO i nadal głównie będziemy współpracować gospodarczo z Zachodem
A polskie społeczeństwo jest antyrosyjskie w większości
A PiS prowadzi proamerykańską politykę
I Amerykanie w tym taki Trump i jego ekipa bardzo ciepło przyjmowali Karola Nawrockiego w Waszyngtonie podczas kampanii wyborczej
Poza tym Amerykanie głupi nie są
I całe szczęście.Nawet jak ich w większości nie lubie,nade wszystko doceniam zawsze spokój.
Nazwiska są mi w większośaci obce bo NIE INTERESUJĄ mnie partie.Ani tym bardziej,służalcy.
Ale jedna zmiana jest,przynajmniej na papierze,znakomita!
To zmiana na stanowisku pani minister zdrowia!
O ile to nie pic jakiś czy mydlenie oczu,brawo!
Z drugiej strony…Najgorsza pani minister,siedzi sobie dalej i nic jej nie jest w stanie ruszyć…
Teraz w odchudzonym składzie ma być sprawniej niż dotychczas
Jeśli ktoś zagłosuje wbrew większości to się z nim Tusk pożegna. Powiedział to otwarcie żeby nie było zdziwienia
Spada poparcie dla koalicji i dlatego Donald Tusk wyjedzie do ludzi żeby je odbudować
I tego właśnie nie cierpię.
Debilna partyjność która zawsze jest WBREW wolności.
Dla mnie są sprawy NIENARUSZALNE.A wśród nich wolność wyboru,wolność głosu,sumienie,myśl…I żaden,ŻADEN pieprzony żandarm nie ma najmniejszego prawa by prostować moje myśli…Znowu ten Orwelll..Co to za geniusz był!!!
Emmanuel Macron zagroził że uzna istnienie państwa palestynskiego jeśli ten nie przestanie czynić ludobójstwa na Strefie gazy
Twoja wiara krucha.
Ruskie maja swoje pomysły.
I akurat Polska moze sie okazac bezbronna?
Studiujac X lat temu mialam okazje w ramach tzw. studium wojskowego poczytac o ich doktrynie wojennej. Niewiele sie zmienilo. Ukraina sie broni, bo jest tego fragmentem.
I potrafia przy wsparciu zachodnim te nawale wytrzymać.