W czasie ukraińskiej kontrofensywy w 2022 roku miliarder i dyrektor generalny m.in. spółki SpaceX, odpowiedzialnej za globalny system satelitarnego internetu Starlink nakazał zakłócenie łączności za pomocą tego systemu na terenach, na których Ukraińcy prowadzili kontrofensywę - podaje Reuters.
Mozliwe, choc malo prawdopodobne.
Towaru sie nie sprzedaje jako wadliwego z natury.
A przy poziomie oprogramowania starlink?
Jakbys nie patrzyła - naturalne zakłócenia, brak wezlow komunikacji, nic nie jest doskonale? Czy mamy technologie z asem w rękawie i co istotne? Szulerami jestesmy. Wybor nalezy do Ciebie? Oczywiscie.
Swoja drogą Musk ze swoimi po.yskami niezle zaśmiecił dobra kosmiczne.
Nie zagrozil a de facto uznal.
Netanjahu przeszarżował.
Nie można sobie wykreślać państw. Uważam tak jak Macron
Nie ma czegoś takiego jak rosyjski naród.
Propagadnowe przechwałki. Nie wierzę w to.
Jest. Jakieś 20 milionów tzw moskali. Ludność pochodząca z dawnego Wielkiego Księstwa Moskiewskiego, z którego to księstwa Iwan Groźny uczynił cesarstwo zwane u nich carstwem i odnowił religię bizantyjską w postaci prawosławia.
Masz na mysli szkolnictwo czy rownouprawnienie? W kazdym razie woriwadzenie menedzerki nie lekarza?
Moze byc ciekawie…
Jakie szkolnictwo?To nie ten resort.
Ma być ktoś kto prowadzi interes,kto ratuje trupa i robi to silną ręką.Jak będzie,nie wiem.Ale przynajmniej jest szansa!
A nie było.
Dokladniej, stworzyl podstawy dla powstania patriarchatu moskiewskiego. Bo dziela dokonczyl Fiodor i Godunow. Czy to uznac za odnowę? Czy raczej ustalenie strefy wpływów?
Konstantynopol upadł, dawno, ale religia jako narzedzie władzy? Zawsze sie sprawdza. No prawie zawsze
Nie, chodzi mi kogo uwazasz za najgorszego ministra, ktory ocalał? Ministerstwo zdrowia to odrebny temat.
Tu zmarnowano nie tylko dwa ostatnie lata.
Aaaaa…Najgorsza jest bezwzględnie Nowacka.Niby nic nowego ale ją odstrzeliłbym najpierw i to bez ostrzeżenia.
A dopiero potem usiadłbym do dyskusji na temat rządu.O ile byłoby z kim…
Tu sie musze zgodzić.
I nie chodzi nawet o poglady, nazywane popularnie lewicowymi. A typowy dla “wyzwolonych feministek” sposob argumentacji i postepowania rodem z horroru.
Dzieci zasluguja na wiecej…
Wydawało mi się że kolejni przestępcy na tym stołku,zdołali mnie znieczulić…Ale nie…A ona jeszcze dorzuciła pogardę lub kretynizm [nie wiem co gorsze…] wobec jednego z Powstań Wielkopolskich…
No coorva…Jak ja się wtedy wściekłem!!!
Skatował tancerkę. Ujawnili prawdę o działaczu młodzieżówki Mentzena /…/ W listopadzie 2023 roku sąd warunkowo umorzył postępowanie, zobowiązując młodego studenta i działacza Nowej Nadziei do zapłaty 6 tys. zł zadośćuczynienia.
Z ustaleń “Wyborczej” wynika, że w drugiej instancji sąd zmienił wyrok …
Ja te glupoty przestalam liczyć.
I ogolnie uwazam, że kwestie eutanazji, kontroli rozrodczpsci ( bo duzo wrzasku o aborcje, jakby pojecie antykoncepcja nie istnialo? ) kwestia par homo? A niech sobie tacy będą. Z podobnymi prawami jak malzenstwa. Ale i obowiazkami, a nie dalej osobniki specjalnej troski? Dużo by pisać. Pewnie na jakims etapie dyskusji syanelo by na stwierdzeniu, nie przesadzac, bo doniczek zabraknie?
Polska w pigułce. Ja pamietam jakąś mende od Leppera, co twierdzil, ze prostytutki zgwalcic sie nie da. A i ksiedza, ze żonę mozna " przymusic" do spelniania obowiazku malzenskiego?
Ja nie znam osoby, ktora gdzie nie byla ofiarą tego co eufeministycznie nazywa sie molestowaniem. Czesto niekoniecznie bezposrednim. Ale jak masz swiadomosc, ze masz prawo do obrony? To zwykle atakujacy ucieka z podkulonym ogonem. Ale sądy? Gdzie wielu jest zdania, ze przeciez ofiara sobie winna?
Z ta wiktymologia? Tez sa różne teorie. Ja jestem zwolenniczka tej, ze jak nie jestem pewna to w bagno nie właże. A jesli? To w obstawie batalionu policji z armatkami wodnymi.
Oczywiście. Ale oszczędziłem szczegółów coby się nie rozpędzać.