Co się dzieje w polityce - Dziennik

Amerykanie dadzą Ukrainie kolejne 2 mld dolarów na produkcję broni na miejscu

UE zawiesi program członkostwa Gruzji w UE jeśli wejdzie ustawa o agentach zagranicznych wpływów

Podobno 2 jedynie trafienia były a nie 3

U nas podawali 3, ale zwykle tuż po takich zdarzeniach newsy moga byc przekłamane.

Zobaczymy jak dalej sie sprawa potoczy, bo udane zamachy na polityków zawsze wprawiają świat w stan niepewnosci.
System nie działa?

Dawny komunista, dzisiaj u szczytu władzy…Jakoś mnie to nie dziwi.Niektorym bardziej pasuje być kameleonem niż człowiekiem.
Sto razy ciekawsze wrażenie robi ich pani prezydent.

Stwierdzenie “osobliwa postać” to komplementem nie jest…

Ciekawy materiał

Ciekawe info o Charkowie

Kolego, wojna weszla w faze, kiedy albo zachód ruszy się z tyłkiem, z Chinami dogada i Putina w pionie ustawi pod ścianą, albo będzie źle. Dla całego swiata.
A tymczasem Srutin w wizyta w Chinach przyjmowany jak udzielny książę.
Ale Chinczyki to norod uprzejmy (do czasu oczywiscie)

A teraz mówią że postrzelony został w brzuch, rękę i nogę a więc 3 trafienia

Cały czas jego stan jest poważny

EDIT: mówi się o aż czterech trafieniach

Nie wiem o ilu sie mowi? Na razie żyje, więc na uczciwe wyniki sekcji zwłok nie ma co liczyć :wink:
Dobra, humor mam wisielczy …
Na wszystkich przekazach słychać pięć strzałów.
A ile trafilo? Jaka to była broń? Rodzaj naboju? Efekty sa od tego zależne.
Jeśli odruchowo się zasłonił? (bo ta obstawa to dno i pół metra wodorostow) to jedna kula mogla spowodowac dwie rany. Kolego, nie ma co spekulować.
I tak ma szczescie, ze żyje. Strzelec niewprawny.
Bo z tej odległości nie trafić?

Edit.
Dzis podawali, ze gosc pracowal jako ochroniarz.
Roznie z tym bywa, mój kuzyn ma “firmę ochroniarsko porzadkową” to znaczy zatrudnia stróży parkingowych, budowlanych itp. i sprzataczki/ sprzataczy. Biznes robi na tym, ze zleceniodawcy nie musza się martwic, czy dana osoba sie rozchoruje, pojdzie na urlop etc. Daje zlecenie i czlowiek byc musi.
A ochroniarz brzmi dumniej niż dozorca??? Pewnie tak…
Z tym zamachowcem poetą tez cos dziwnego? Bo siedemdziesieciolatek sluzbe wojskową przejść musiał. No chyba, że okularów zapomniał?
Zobaczymy co z tego wyniknie.
Na razie srutin łapki zaciera…
A politycy zaczeli się bać.
A tyczasem? W hiszpanskiej TV usiłują wytlumaczuc ideę handlu bronią (dotyczy to też innych towarow, ale akurat ten na czasie) - czyli jak z portu wyplywa kontenerowiec z kałaszami do “Bangladeszu” a towar ląduje w Hajfie? I to legalnie.
No cóż odbiorca się rozmyslil i za niewielką odpłatą tuż juz na redzie zydowskieho portu odstapil towar potrzebujacemu.
Jest jescze inny problem - to juz związany z embargiem i daje się we znaki właśnie w przypadku Chin, choc nie tylko. Sa polprodukty podwojnego zastosowania - cywilnego i wojskowego. I można je leglnie dostarczać. A “opinia miedzynarodowa” w postaci chocby ONZ mogą sie ruskim czy iranskim kawiorem obzerać bez poczucia winy?
Ano tak toczy się swiat…
Hipokryzja…

Robert Fico przeszedł drugą operacje. Jego stan jest poważny ale stabilny

W Krakowie powstała baza amerykańskich sił specjalnych

On mial zakladane wczesniej bypassy, wiec niewykluczone, że ta operacja byla związana ze stanem serca?
Szczegółów nie podają, ale długotrwała anestezja i ewentualne trzymanie w śpiączce farmakologicznej swoje ze schorowanym sercem mogły zrobić. Dodajac szok pourazowy?
Będzie miał szczęście jak wróci do jakiej takiej formy.

Te bazy to sa przyczółki.
Zobaczyłbyś Rotę…

Z Ziobrą też cieniutko…
Fakt, że na tym zdjeciu wygląda mizernie…
A z mojego doswiadczenia? Modły na raka raczej nie pomagają.

Tusk zapowiada budowę fortyfikacji na granicy polsko-bialoruskiej za 10 mld zł

Ekonaturalnej oczywiście?
Ich juz wszystkich porąbało?

zwierzęta będą miały przerąbane ale już dawno mają