Co się dzieje w polityce - Dziennik

To zalezy co Tusk rozumie przez “forteca” 10 mld złotych na zbrojenia i to skuteczne to przy obecnych cenach dużo nie jest…
Tyle to TVPiS dostalo dofinansowania przez 5 ostatnich lat tylko tytułem “strat abonamentowych”.
Tu nie chodzi o robienie PR (jak Tusk wystartuje na prezydenta, to mojego glosu miec nie bedzie kaszeba cwaniaczek), ale rozsadne wydanie tej kwoty - chocby na zunifikowanie wspolnej obrony w ramach NATO.
Bo na razie w Ukrainie poza wojną dronów jest wojna zlomu i jatka.

Tusk wilcze doły chce w Puszczy Bialowieskiej kopać?

Le Pen ponoć przyznała że dostawała z Rosji pieniądze

Iran otwiera tamę na rzece Araks graniczącej z Azerbejdżanem

A to juz dawno. Ogolnie wszystkie tego typu partie kase odbruskich brały, ale nie wszystkim to udowodniono.

A “przy okazji” spadł im helikopter z prezydentem i paroma waznymi ajotallahami.
Ciekawe czy to robota wewnetrzna, miedzy frakcjami czy jednak zamach systemowy?

Też mnie to zastanawia

No to Persowie mają prezydenta i ministra spraw zagranicznych z głowy.
Obaj z naszego punktu widzenia sympatycznymi panami w turbanach nie byli.
Prezydent ortodoksyjny, zwolennik ciezkiej ręki, odpowiedzialny za setki jak nie tysiące egzekucji myślących inaczej niz on i minister wychwalajacy Putina za antyzachodnie podejście do swiata? Tego chyba nawet bardzo konserwatywnemu
Chamenei było za dużo…
Co by nie mówić obecny Najwyższy Przywódca to cwana sztuka i jednak w polityk pamietajacy dlaczego szacha się z Presji pozbyto…

Ebrahim Raisi też nie żyje. Nie tylko Chomeini

Chomeini to zszedl śmiercią naturalną w wieku 87 lat w 1989.

Aha to coś mi się popieprzyło

Ja tu tylko zaglądnąłem na chwilkę aby zobaczyć co się dzieje,bo przed chwilą latały nade mną dwa śmigłowce bojowe.
…no ale jak widzę nie napadł na nas jeszcze nikt :wink:

Nie wiem, kolego. W sobote lece do PL to zdam relacje, jak to z góry wygladalo. Chyba, ze znowu pogoda zawiedzie i jedyne co bedzie widac to koniec skrzydła.

9 czerwca eurowybory

Trybunał w Hadze chce Netanjahu skazać

O ile dobrze zrozumiałem. To jakiś Brytyjczyk z Trybunału w Hadze

Za nie dopuszczenie żywności do Palestyńczyków

Cała załoga z prezydentem Iranu zginęli w katastrofie z powodu mgły

A brzozy tam rosły?

Pierun wie

Chat GTP podpowiada, ze w wyższych partiach gór Kaukaz brzozy sie trafiają.
Tam gdzie chłodniej i wilgotniej.

Sędziowie się niecierpliwią

Zostanie powołania komisja do spraw rosyjskich wpływów

Ale Tusk zaznacza że to nie chodzi o to żeby PiS nie mogło brać udziału w wyborach