Co się quwa z tymi konowałami porobiło!

Przyszlibyście do takiego lekarza o którym czytacie w opinii na FB, że po wizycie stomatologicznej, na którą pacjent był przygotowany na 150zł otrzymuje rachunek na ponad 700!! Pacjent nie ma przy sobie kasy więc nie płaci a rejestratorka przy nim informuje, że UWAGA! sprzedaje dług pacjenta jakiejś firmie !!! I sprzedała!!!

jest taka organizacja jak UOKiK czy cos w tym rodzaju - kazdy ma obowiazek uprzedzic o kosztach wykonania uslugi.
https://www.uokik.gov.pl/

4 polubienia
1 polubienie

Opinia fa FB, to żadna opinia. Co to za “usługa” za 150 zł? Tyle płaciłam za usunięcie kamienia przed pandemią. Dlaczego przed zabiegiem pacjent nie zapytał o cennik?

2 polubienia

Opinia jest na stronie Fb firmy - tam mają zakładkę z opiniami ( prócz pozytywnych, są negatywne). To jest opinia wiarygodna. Pacjent napisał, że zapytał o cennik i był przygotowany za leczenie na kwotę 150zł.

1 polubienie

To jest tak, jak z opiniami na stronie “dobry lekarz” Każdy ma dostęp i każdy może wpisać co chce. Skoro przed zabiegiem ustalono cenę, to każde rozszerzenie usługi powinno być skonsultowane i wycenione ponownie. Tak, wiem, że to nieraz jet tylko teorią, ale tutaj była gruba przesada. Mnie się jakoś nie chce w to wierzyć.

3 polubienia

No ok, ale na stronie Znany lekarz - jest odwrotnie - nie wystawisz już lekarzowi negatywnej opinii. Nie dopuszczają - blokują, więc może ta strona o której piszesz powstała na potrzeby pacjenta.

1 polubienie

Wierzysz w to co wypisuja w “internetach”?

2 polubienia

Kiedyś można było wstawić złą opinię, czytałam kilka, może teraz już nie.

Kto blokuje? tylko admin. A dlaczego? Bo ma za to płacone.
Mają się pojawiać tylko dobre opinie, bo to leży w interesie zleceniodawców.

2 polubienia

Więc wniosek taki, że pozytywnymi opiniami na tym portalu “znany lekarz” nie należy się sugerować, bardziej wiarygodne opinie będą na “dobry lekarz” , bo tam nikt nie blokuje ( jak napisałaś). Można pisać, co leży na wątrobie.

1 polubienie

zbyt ogólnikowo to napisałaś… nie łykam jak pelikan wszystkiego…

OCZYWIŚCIE! wierzę…
głównie jeśli te opinie ( też negatywne) dotyczą lekarzy, nie ma podstaw by nie wierzyć… pacjentom gdy umeiszczają na fb strony medycznej negatywną opinię… ze swojego prywatnego konta - no helloł jak tu nie wierzyć???

1 polubienie

Nie należy, podobnie, jak nie należy wierzyć w to co mówią w reklamie.

Pisałam, że kiedyś można było wstawić złą opinię. Dawno tam nie byłam, więc nie wiem jak jest teraz. Nota bene: dobry lekarz, czy znany lekarz - mogłam pomylić nazwę :slight_smile:

1 polubienie

Sprawa opinii jest bardziej złożona. Abstrahując od opinii w internecie:
Jeśli lekarz szybko zdiagnozuje problem (co nie zawsze jest łatwe) i dobierze odpowiednie leki - będzie chwalony pod niebiosa. Jeśli natomiast będzie długo szukał przyczyn, później chory nie zareaguje na lek i będzie trzeba jeszcze raz iść po inny, to będzie miał złe opinie. A organizm człowieka jest bardziej skomplikowany i mniej znany niż wyższa matematyka.

1 polubienie

A, firma windykacyjna… To jest dopiero q…!

1 polubienie

150 zł to cena wizyty pewnie.

Do mnie ludzie przyjeżdżają na naprawę opony, która kosztuje 40-50 zł. Po oględzinach się okazuje że nie do naprawy… a nowa 200-1000 zł. Też żal do mnie, bo to moja wina że klient jechał na kapciu 2km lub rozciął oponę z boku. Na fb czy googlach są takie żale, ze niejeden psychiatra by się z tego wyżywił :wink:

2 polubienia

Materialistycznym guwnem to jest ten lekarz, co takie “etyczne” strategie stosuje! Czeka na jeleni…? aż zapłacą ? Powinni choć uczciwie uprzedzić o górnej granicy przed wizytą …( a wtedy gdy nie odpowiada cena, idzie się do innego).

2 polubienia

Taa niejeden psychiatra to jest właśnie twórcą tych żali … :wink:

1 polubienie

No i racja!!!

1 polubienie

Niestety ale te niektóre chytre doktory postępować wolą nieuczciwymi drogami… ja rozumiem inne zawody … ale lekarz???

2 polubienia

Najwyższy czas przestać sie dziwić…

2 polubienia