Jak to co robią? Skoki oglądają! Czterech POLAKÓW w pierwszej dziesiątce, w tym DWÓCH na podium. Wspaniale!. Znowu ktoś mnie nazwie nacjonalistką, trudno. Jestem dumna z NASZYCH chłopców!
Co ten pajac chcial powiedzieć,hę?
Kojarzenie Budki z Boney M.wymaga nie lada fantazji lub alkoholu…Mozna tez byc kompletnym ignorantem [czytaj,głupkiem].
Postawilbym kazde pieniadze ze intencje tego ponurego wesołka były wlasnie polityczne.Choćby dlatego ze w Polsce wszystko jest polityczne,za wyjatkiem czeskich dobranocek…
O muzyce?Mowy nie ma by szmacic muzyke takim towarzystwem!W końcu pierwsza plyta Budki to klasyka polskiej fonografii.
A ten pan wygląda mi na kogoś,kto spadl z wozu w krainie Siouxów i po cieżkim uderzeniu doszedl do wniosku ze jest jednym z mędrców brnących do Betlejem…
Gra, no skoro tak, to my tutaj czyli Ci, co nie oglądają takich atrakcji w telewizji też powinniśmy Skoki obejrzeć.
Benasek nie ma nic przeciwko Skokom i tutaj je z lotu ptaka zapodaje:
Oto Skoki (woj. wielkopolskie)
Budka Suflera i kto? Albo mam problem ze słuchem, albo on z dykcją
Dobrze , ze się dowiedziałam, że jest taka miejscowość. Kiedyś tę informację wykorzystam
collins02, nie wiem, co Ty robiłeś dokładnie do tej pory, ale z pewnością jeśli nie napisałeś do tej pory jakiejś książki, to powinieneś to zrobić.
Kuźwa, uśmiałem się (a to chyba dobrze)
No masz ten dar
I pewnie nie jeden.
Co do tego gościa z zapodanego filmiku, jedyny chyba z niego pożytek, to taki, że i ja się ostatnio Budką Suflera zainteresowałem. (Filmik znam od dawna) Posłuchałem tego i owego, nawet wiem dokładnie kiedy jeden z nich tą Jolką się interesował i wiesz skąd wiadomo dokładnie?
“Panie”, ile rzeczy się w ogóle dowiedziałem o których nie wiedziałem.
Ktos kibicowanie myli z nacjonalizmem???
Znak glupoty naszych czasow…
A moze powinnas sie domagac murzynow w reprezentacji Polski?Ooooo,to by sie niektórym spodobało
Do tej pory bym nie wiedział zapewne, ale miałem kumpla ze Skoków.
Skąd jesteś pytam
Ze Skoków
Jakich Skoków? Narciarskich?
Wielkopolskich kuźwa …
Tak było joko, dokładnie pamiętam
Nigdy nie ukrywalem ze lubie pisac…I pewnie dlatego w duzej mierze,wciaz tu siedzę
Ale dorobek mam bardzo stary i bardzo skromny.Ledwie 4 opowiadania i ok. 100 wierszy w paru zeszytach…A wszystko to wyczerpalo sie pod koniec lat 80-tych…
Niemniej dostalem kiedys nagrode za opowiadanie i lecialo nawet w radiu…
Boleje nad tym ze wp. skasowalo mi blogga i 10-12 felietonów przepadlo…
Chetnie bym zaczał od nowa ale nie mam pojecia gdzie…
Ciesze sie ze Ci sie to podoba.Serio!
I ja kuźwa musiałem z jakimś tam (…) pytanie zadać, by się o tym dowiedzieć? Jeszcze trochę takich info, a benasek Ci zaproponuje wydrukowanie takich rewelacji drukiem. Książeczka za wielka nie będzie, wymiar pudełka zapałek, ale zawsze coś. Na ten rok zamówienia już mam, ale w przyszłym (zapewne jeszcze lepszym niż 2021 a już 2021 będzie super!) to kto wie?
No zobaczcie, pisze i nic się nie chwalił …
13 września 2017 roku?
To na pewno jakieś skojarzenie do tamtejszej sytuacji politycznej było,a że ja również za mało się polityką interesuję ,to nie pomogę tego rozszyfrować.
No, ale to sejm a nie rzeźnik czy zakład fryzjerski Mamita …
Ej…Powoli!Jak mialem sie chwalić?
Zresztą przynajmniej 2 osoby wiedzialy o tym od dawna.Tyle ze to forum i te kontakty,mają sie nijak do sytuacji sprzed 4-5-6 lat…
Co do wierszy…Mam do nich dzisiaj stosunek ledwie sentymentalny.Ostatni raz przepisalem pare na potrzeby niegdysiejszego forum.wp i…tez przepadło…
Opowiadanie mam na tasmie do studera czyli anachronizm i chyba dzisiaj malo ktore radio używa takich magnetofonów.Poza tym,nagranie z 1996 roku
Niemniej…Gdybys znalazl faktycznie jakies miejsce [byle nie jakąs mroczną"szuflade"],bardzo chętnie wróciłbym nawet do systematycznego pisania.
Nie tylko murzynów, jak wprowadzać parytety, to wprowadzać. 1 murzyn, 1 kobieta, 1 inwalida, 1 emeryt , 1 homo itd
“parytet”…Jedno z najbardziej obrazliwych słów jakie znam.
Mam też takie “rzeczy”. Niedawno odnalazłem swój 40 zwrotkowy wiersz o mojej klasie w LO. Zastanawiałem się, co z nim zrobić. Nawet zacząłem go używać jako rozwiązania zadanek (pantrop). Jako, że jestem zwolennikiem promowania naszych, kolegów, znajomych czy przyjaciół, może kiedyś warto by tą Twoją twórczość pokazać na świat. Jak będą wo;ne moce przerobowe nie omieszkam się przypomnieć. Tylko do emerytury mam jeszcze cholera daleko …
Poseł też człowiek.
Co poeta miał na myśli?
To jedno z najbardziej irytujących mnie pytań na lekcji języka polskiego…
Odbiorcą mowy poselskiej jest NARÓD,a tutaj jak wiadomo mamy rozmaite ludzkie przypadki…
To był pstryczek w kierunku Borysa Budki i Michała Boni.
Fajnie, ale ani o milimetr nie posunąłem się do przodu w jakże intrygującej mnie kwestii
Myślisz, że to poseł - poeta? Może poseł kryptograf? Albo szpieg jaki …
A może Twoje wiersze nadałyby się na teksty piosenek?
Wrzuć do netu-zostaw sobie prawa autorskie i zobaczymy…