Bo ja się zastanawiam, czy jak czlowiek się obkupi to potem i tak kupuje?
No bo jak masz to i to, to potem gdzie trzymać kolejne “coś”?
Od dawna trzymam się tego co mam
Nie kupuje jeśli nie potrzebuje. A jak potrzebuje to nie patrzę na promocję
Jeżeli kupię coś przecenionego, to fuksem, jak na takie coś trafię. A kilka razy nawet nie wiedziałem, że kupiłem coś przecenione i od koleżanki albo jej brata się dowiedziałem.
Na przeceny się czeka, bo się potrzebuje.
Kolegę @Devil najbardziej interesują promocje piwa i innych alkoholi.
Tak, wiem-wspominal nawet, ile lat ma jego kurtka, więc preferuje modę retro pewno…
Koleżanko moja kurtka ma z 20 lat. Po prostu nie potrzebuję innej
Czasem na wyprzedaże popatrzę
Cieple ubranko za rok idzie sie przydać.
Ale kup,bo jutro nie bedzie?
Ja jakieś kilkanaście miesięcy temu fascynowałem się minimalizem, a ja dzisiaj odkryłem frugality.
Niczym Gerrrda z baśni o Królowej Śniegu,“otworzylbym dziób ze zdziwienia”,jeśliby Cię tu zabrakło
Też się fascynowalam, aż odkrylam, że można coś kupić taniej.
Ostatnio kabanosy oraz wyśmienity ser szwajcarski.
Z rzeczy ważniejszych,buty,jak zwykle w Clerksie.Przypadkiem trafiłem na przecenie, wysokie buty które od paru miesięcy,nie dawały mi spokoju.Trochę fuks ale bardzo cieszy!
@Devil ma ascetyczny tryb życia i on jakoś nic, ale może on tak ma
To nie jest ascetyzm a minimalizm
Na max 40 volt czystej. Jakbym djabelkowi w poziom konsumpcji uwierzyla? Tak. Ale to bylo pol wieku temu. Plily jak smoki
Ja z moimi weekendowymii ekscesami bylam abstynentka
Tu nie chodzi tylko o pieniądze, ale również o to, że więcej rzeczy to więcej bałaganu, pracy, sprzątania i mniej wolnego czasu.
Asceci mają mniej, żeby zaoszczędzony czas móc przeznaczyć na inną pracę lub misję życiową, natomiast minimalista ma mniej, żeby mieć więcej czasu na odpoczynek i przyjemności. A przynajmniej ja to tak rozumiem.
Wygodne buty upolowales? Pogratulowac. Jaki rozmiar? Pytam z ciekawosci bo mi się czasem trafialy z wzorcowni. Szyte w Hiszpanìi
Kopyto meske maja świetne. Z damskim to typu oxford?
Ogolnie buty clarcs to dla mnie legenda poza adidaskami
Nie,nie…Sportowe obuwie to tylko na rower.
Wygodne i stylowe.Takie pół kowbojskie,na stosunkowo wysokim obcasie.Zamek z boku,sznurowadła aż ponad Achillesa.
68 funtów,czyli upust na 24 funty.
A teraz podobno jest wyprzedaż na 50%.Jutro zobaczę.
Numer? Tutaj to chyba 7,5,może 8…Nie widze
co do butów to jestem autystczna
No to już nic nie rozumiem.To po co pytasz?Po co Ci w ogóle"ta wiedza"?