Co teraz czytacie?

Ja pamietam że dobrze się czytało

1 polubienie

Kępiński “Psychopatie”

2 polubienia

I chyba z tego właśnie powodu w pamięci utkwiło. To był gaz mogący potencjalnie mieć znaczenie militarne - tak mi coś świta. Może dlatego był na indeksie.
Sprawdziłem. Jest w bibliotece wojewódzkiej, muszę sięgnąć po ten gaz, przypomnieć sobie dlaczego utkwił.

1 polubienie

Stare, dobre czasy… gdy książka była książką… a nie od razu serią lub cyklem :wink:

1 polubienie

W ogóle interesująca sprawa. Temat książek powrócił po roku - jednym wpisem. I odżył :wink:

Kiedyś na pytamy miałem taki pomysł żeby znaleźć stare pytania i je odświeżać linkiem… patrząc czy dużo się zmieniło od tamtego czasu?

1 polubienie

Klasyka się nie zmienia ale dziś co dzień pojawiają się nowe nazwiska, nowe tytuły. Nie wszystko do nas dociera, więc takie dzielenie się tutaj wiedzą i odczuciami, nowościami jest dobrym zjawiskiem. A więc Twój pomysł aby wskrzeszać temat Co teraz czytacie? nie jest zły. Mało tego, jest wspaniały.

Na starym pytamy byli tacy którzy sięgali daleko wstecz przypominając pewne wypowiedzi. To był m.in. @collins02.

3 polubienia

@Antykwa,4 dni temu,wpisem chyba no. 82,to ja wskrzesiłem ten temat bo uważam ze powinien cyklicznie powracać :smile:
Czasem to prózny wysiłek a czasem,jak tutaj,dochodzi nowych 65 wpisów :smile:

3 polubienia

Antoni Marczyński za Stalina objęty był cenzurą. Ten człowiek miał bardzo ciekawą przeszłość, jako młodzieniec. Był obrońcą Lwowa w 1918 i ochotnikiem w 1920.
Kończył szkołę jezuicką, a następne prawo na Uniwersytecie Jagiellońskim, a uprawiał dziennikarstwo. We wczesnej młodości czytałem Gaz 303 i Czarci Jar.

1 polubienie

To nie ja wskrzesiłem :slight_smile:

1 polubienie

Nikomu nie odbieram zasług. Odpowiedziałem @anon86894402’owi jako autorowi wątku.

1 polubienie