Co to ta Canva?

Czy ktoś z Was wie? Co można w tym tworzyć i czy to trudne? Poczytalam w internecie, ale zastanawiam sie ile trzeba swojej twórczości do stworenia treści w tym narzędziu…
I może ktoś wie jak odzyskać Ł w Wordzie..?

1 polubienie

To łatwy program graficzny. Polecam

2 polubienia

Kanwa to material podkladowy o sukturze siatki do haftu najczesciej krzyżykowego lub polkrzyzykowego - gobelinowego. Czy trudne? Pracochlonne. Ja tej techniki nie lubie.
Canva to iakis program graficzny zdaje sie? Nie znam.
A w Wordzie sprawdz jak masz ustawine języki.

1 polubienie

juz sprawdzam … :heart: rozpoczęto rejestrowanie wydajności mi robi zamiast Ł
dziękuję, dobranoc :sleeping_face:

umoliwiCi111-ezgif.com-resize-min

.made by Canva.
2 polubienia

niech to tak nie lata, bo chce sobie zapisac liste tego..tylko Lego zdazylam

Nie zdążyłaś, bo lista zawiera LOGO, a nie LEGO :upside_down_face:
Każda z czterech części listy trwa 5 sekund. To wystarczająco, by zrobić screenshota.

1 polubienie

Bardzo prosty i intuicyjny program graficzny. Masa darmowych szablonów, które można edytować wg własnego pomysłu. Bardzo lubię i polecam.

1 polubienie

Nie znam. Ograniczam się do przeglądarki i Whatsapp

1 polubienie

A w tej wersji darmowej to duzo da sie zrobic?

Tak. Dużo. Co chcesz zrobić?
PS. Zarejestruj się - utwórz konto. Wpisz w lupkę czego potrzebujesz np. CV. Ukarzą Ci się szablony - te bez ikonki korony są darmowe (jest ich całkiem sporo). Wybierasz szablon - edytujesz treść, dostosowując do swoich potrzeb - możesz zmienić zawartość, czcionkę, wielkość liter - możliwości są całkiem spore. Potem zapisujesz projekt - jest dostępny na Twoim koncie do kolejnej edycji lub dodatkowo możesz pobrać do sobie na dysk.

1 polubienie

a to lepiej wyglada niz w Wordzie?

Mowy nie ma. Nie podam im numeru karty…
Dziękuję cwaniaczkom.

1 polubienie

Mnie się to kojarzy z płótnem.
I z niczym więcej :innocent:

2 polubienia

@Nunu W Wordzie też jest ok. Canva jest bardziej rozbudowana, ma więcej grafik i łatwiej to wszystko ogarnąć. Możesz stworzyć potrzebne materiały w Wordzie potem tylko przenieść do szablonów Canvy i zapisać.

1 polubienie

Dużo korzystam z canvy. Masz opcje za free i za kasę.. wtedy więcej wyboru. Jednak za free też sporo się znajdzie.. chociaż mam z czasem wrażenie, że tych jest coraz mniej. Za kasę obrazki mają w rogu znaczek korony i mają znaki wodne.
Ja sobie dorabiam u znajomej tworząc jej posty z pomocą tego programu.
Masz tam zdjęcia, grafiki, czcionki, mozesz wrzucić tam swoje pliki.
Ale pewnie już sprawdziłaś, co ? :wink:

2 polubienia

@okonek Dodawanie karty można pominąć. Potem już leci darmowa wersja.

1 polubienie

Uczciwie? Zerknelam ze smartfona, wiec uzeranie sie z kolejnym amatorem na moja kasę odlozylam na później…

1 polubienie

Czy jest w tej CANVIe normalny szablon CV bez przesuwania się i z doświadczeniem zawodowym na początku? l z kreseczka mi nie wchodzi a tam to już calkiem sie rozwala wszystko..:confused:

Oczywiście, że jest.
Jest nawet taki dedykowany specjalnie dla Ciebie, zawierający wszystkie informacje o Tobie ze zdjęciem i datą produkcji włącznie.
Wadą tego szablonu jest to, że posiada nieedytowalną pozycję wady/zalety i z automatu wkleja lenistwo i brak kreatywności.