Co wam sie podoba, ale nie kupujecie z rozsadku?

Mi takie spodnie szerokie, ale bym sie w nich zabila jak tak chodze uwaznie.

1 polubienie

Teraz szerokie a jeszcze 2 lata temu były tak wąskie że jaja mi piszczały.

A co?
Szwedy wróciły do łask?
Zawsze wolałem dzwony…

1 polubienie

Teraz to w zasadzie moze nie szwedy, ale bardzo zbliżone w kroju.
Mlode pokolenie zwłaszcza w takie “wskoczylo”

Jak pamietam w latach 70 byly to biodrowki, nie z wysokim stanem?
Czy mozna się w tym zabić? Przy odrobinie dobrych chęci, bo do tego dziewczyny nosza buty na bardzo grubej podeszwie?

2 polubienia

iPhone

1 polubienie

No właśnie…Długo to nie potrwa bo to chyba wręcz niebezpieczne :sweat_smile:

2 polubienia

Kapelusz Traveller Jefferson Panama firmy Stetson.Cena mi wybiła to z głowy natychmiast.No chyba że trafi sie udana podróba…

2 polubienia

To sie nazywa palazzo, takie 'slonie"…ale bym sie wylozyla, jak nalesnik w nich :confused:

Palazzo sa rozszer,ane, szwedy mialy.nogawki od buoder krojone prosto.
Bliżej klasycznych “szwedow” byla Marlena Dietrich.

Potem przyszedl czas na
Grace.Kelly

az do ciucha dobrali sie nie projektanci a mlodzi ludzie.
I sie zaczelo…
Bez ograniczen. Nawet jakis zrozpaczony pies wzial sie za dzinsy sasiada…

Poza tym w nich widac moja ciaze spozywcza…

Wszystko fajne ale…Nienawidze tych “rycerskich” butów!!!
Nie moja sprawa,nie ja to będę nosił ale wolę dziury na zgrabnej nodze,niż te szpanerskie lakierki,pewnie za “pół miliona”.Głupie i bez gustu.

Chodzi Ci o te ostatnie? Czolenka z czubkiem w szpic? Tez nie naleza do moich ulubionych. A w kwestii mody obuwniczej? Rozejrzyj sie na ulicy? Kroluje wygoda , czyli buty “sportowe”
A pomyslec, ze kilkanascie lat temu zalozenie “adidaskow” do spodnicy bylo obciachem lub spacjalnoscia Japonek na wycieczce do Europy? No i obowiazkowo kapelusik z piorkiem, kamera i aparat fotograficzny, plus identyfikator na kolorowej tasiemce. Zeby pilot mial możliwość doliczenia sie trzódki?
Co do pol miliona za buty? To jakie to? Z modyfikowanrgo jedwabiu? Haftowane zlota nicią?. Buty w wielu kulturach sa wyznacznikiem prestiżu. Lub wykonywanago zawodu. Im mniej praktyczne tym lepiej.
A tak na marginesue? Wiesz, ze do XIX wieku nie bylo podzialu na buty na prawa i lewa nogę? A powiedzenie umarl w butach? Sa dwie teorie - jedna srodowiskowa - nie zdazyli ukrasc i druga fizjologiczna - po smierci miesnie wiotczeja i buty sie zsuwają.
Dbrze dzis niedziela, to bez horrorów. Tych modowych również.

2 polubienia

Tak.O te właśnie…
Z tymi adidasami to też,bez przesady.Żeby nie wyglądać jak Leper na chińskim murze…

Gorzej wygladal Duda na chinskim murze, w garniaku i lakierkach, no moze nie lakierkach, ale butach nadajacych cie to tanca “na salonach” a nie chodzenia po zmrozonych kałużach. Gdzies to w necie jest, jak omalze nie " wywinal orła " .
Ochroniarz sie przytomnie zachował. Poszukam to wstawie, bo to bylo nawet lepsze od Dody i tortu, choc wiralem nie zostalo.

1 polubienie

Ostatnio - w ogole ubrania. Zobaczylam na stoisku przy deptaku takie ładne sukienki - i zaraz pomyslalam: przeciez dopiero co 6 workow uzywanych rzeczy wydałam. Poza tym gdzie bede w tym chodzic? Przeciez i tak nigdzie nie chodzę…do pracy t shirt i spodnie wystarczą.

1 polubienie

Nie kupuję raczej z braku funduszy, a nie z rozsądku :rofl:

2 polubienia

Eee, ladna kiecke w szafie trzeba mieć. W najgorszym przypadku zaznacz a testamencie, ze ma byc do trumny?
Sorry, dzis mam humor wisielczy :wink:
A tak serio? Znam ten ból. Na odbior z organizacji pozarzadowej czaka troche ciuchow, poscieli, kocy? Niektore to wiadomo, dla zwierzaków w azylu na wyściółkę, ale niektore jeszcze posłużą.

2 polubienia

No wladnie oddalam 6 workow - bardzo ciesze sie ze jest taka mozliwosc

1 polubienie

Ze to wezmą. Bo to co sie w Polsce wyprawia z recyklingiem i sortowaniem odpadów. Zaczac od tego, ze cos dla kogos jest zbędne? Innemu moze sie przydać.
Mnie to wkurzylo z tekstyliami w PL. Ubran nie wolno do zmieszanych? Dobra, ale jak juz poleje takie olejem silnikowym to juz można? Kocie sciezki przy logice urzedniczej to proste drogi…

1 polubienie

Hmmm…Gdzie? Nie za bardzo się starałem…Przyznaję…Ale 4 wielkie,prostokątne worki czekają… :roll_eyes:

1 polubienie