Co wy myslicie o tym?

Bo ja znam to przejscie i wiem, ze tam kierowcy pedza. Pedza od lat jadac na Lomianki i ludzie w okolicy o tym wiedza. Piesi mieli zielone, ale ludzie sie nie rozgladaja. Nie bronie go, ale kurna kazdy moze sie zagapic. Powinien zwolnic, ale ja go nie oceniam.
Ja jestem taki boi…pa, ze przed pasami zwalaniam nawet, jak jako kierowca mam zielone, ale ja mam same schizy..moze temu nikogo jeszcze nie zabilam z braku umiejetnosci? :thinking:

Polacy są fatalnymi kierowcami. Frustracja i niezadowolenie z życia zamienia auto w narzędzie zbrodni

1 polubienie

Skoro tam sie wypadki zdarzaja i to czesto? W takim razie przeprojektowac droge i wymusic na kierowcach zeby zwolnili.
Od tego sa ponoc fachowcy?
Tylko zaraz sie wrzask podniesie, ze korki? No coz taka jest uroda duzych miast…
@Devil i tak jest lepiej niz kilkanascie lat temu. Kierowcom sie nieco pod kopulami poprawilo, ale jak patrze co wyprawiają pojazdy komunikacji miejskiej? I niestety piesi lazacy jak stado baranów często?
Nie wiem - czy przesuniecie przejscia o kilka metrow to taki problem? Pieszy nie lazilby “na skroty” a kierowca mial szanse dostosowac sie do rzeczywistosci?

1 polubienie

Tam sa swiatla, jest chyba nawet jakies dodatkowe ostrzezenie, bo kierowcy pedza..no ale ta gromadka “miala pierwszenstwo”. Na cmentarz sie okazalo.

Zalezy, jesli mieli zielone?
A zawsze mozna zamontowac wysepki czy progi zwalniajace…

1 polubienie

Napisałaś to poważnie? Uwazasz, że kierowca ma prawo się zagapić i wjechać w grupę uprawnionych pieszych? :thinking:

1 polubienie

Powaznie napisalam, bo chyba sie nikt nie zagapia specjalnie, nie? Nie uwazam, ze “ma prawo”, tylko, ze wypadki sie zdarzaja. Chyba nie jechall z mysla “ja im w tylki wjade”…

Ja rozumiem pojedynczego czlowieka nie zauwazy, ale grupę? Poza tym do cholery, chyba ucza na kursach, ze ulice w miescie to nie tor wyścigowy?
Dla takich piratow drogowych wytlumaczenia nie ma.
A jak sie nie czuje na silach to sa tramwaje.

1 polubienie

Ty NIE MASZ PRAWA,nie zwalniać przed pasami!!!
Koniec i kropka!

1 polubienie

Jaknsa swiatla to tez moze nie zwalniac jesli jedziesz z przepisowa prędkością, ale navwszelki wypadek sie “nie zagapiac”.
Zawsze istnieje mozliwosc, ze Ci jakis samobojca przed maske wyskoczy. Ale to juz inna sprawa.
Ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego, ze nawet te 50 km/h to 30 do 50 m hamowania, zalezy od nawierzchni. A uderzenie bezposrednio z ta prędkością? Mozna miec troche szczescia i przeżyć.
Takie pogladowe filmiki to powinni w tv pokazywac zamiast lekow na bol glowy.