Co Wy sądzicie o słuchaniu radia przez telewizor?

Witam. Większość telewizorów smart jest podłączona do internetu, a na satelicie i w kablówkach też da się znaleźć najpopularniejsze stacje. Co Wy myślicie o używaniu telewizora do słuchania radia? Jak często tak robicie? Jakich Wy urządzeń zazwyczaj używacie do słuchania radia?

Wpadło mi to już niejeden raz w oczy czy to na pilocie, i moja reakcja jest taka, że na telewizorze wolę jednak kanały wizualne. Nawet jeśli są to stacje radiowe ze swoim biurem na żywo pokazywane, to też to mnie nie bierze.

1 polubienie

Siła wyzsza, na szczescie telewizory mają coraz lepsze glosniki
A Ty kolego z tych co na teledyskach się wychowali i muzyka z czarnego ekranu to podejrzane?:joy_cat::wink:

1 polubienie

Ja nie oglądam radia. Ja sobie włączam muzykę do zmywania. Według mnie w radiu jest puszczana lepsza muzyka niż na większości muzycznych kanałów w telewizji.

2 polubienia

Niewygodne. Jak słuchać to na urządzeniu mobilnym

1 polubienie

Mam taką opcję w pracy ale raczej nie korzystam.
Radia słucham jedynie póznym wieczorem i raczej,bez satysfakcji.Czasy Trójki,minęły chyba bezpowrotnie.

3 polubienia

Ale kolega nie pyta o kanaly muzyczne tylko o stacje radiowe, ktore nadają w systemie cyfrowym isa odbierane rowniez otzez terminale zwane dla zmylki telewizorami.
Oprocz tego jeszcze można w przypadku TV Smart korzystac z kanałów typowego radia internetowego z dr.
W dzisiejszych czasach tylko maszynka do mielenia miesa wygla na to czym jest, a i to nie wiadomo jak długo? :wink:

1 polubienie

Nie cierpię słuchawek.

3 polubienia

Mam tv internetową i jest tam opcja słuchania radia, ale jeszcze nigdy nie skorzystałem. Słucham tradycyjnie z radioodbiornika. Jak się popsuje, to może wtedy z tv.

2 polubienia

Ja nie mam radia odbierajacego sygnał cyfrowy ( bo tak naprawde to telewizor po prostu pelni role radia w takich przypadkach, chyba, że korzystasz z kanałów internetowych - to staje sie komputerem)
Jedyne co ? To nadawcy, ktorzy jeszcze wylacznie posluguja sie tradycyjnym systemem analogowym - wtedy pozostaje radio, bo wiekszosc z nich stosuje dwie metody.

2 polubienia

W domu,mam dokładnie tak samo.

2 polubienia

Mam dość starego Duala z dwoma głośniczkami stereo. Odbierają zadziwiająco czysto i mają niezłą moc. Sam się dziwię bo to nieduże. I to mi wystarczy. W dzień czasem słucham niemieckiej stacji z Aachen ale nie muzyki, bo leci komercyjna sieczka. Interesuję się publicystyką i wiadomościami. Są reklamy ale nie nachalne. Na muzykę przechodzę po 18 bo wtedy, naprawdę jest czego posłuchać. Są bloki tematyczne z ciekawymi informacjami na temat wykonawców, a muza, sama klasyka.
W niedzielę dużo muzyki poważnej. W soboty idzie sporo jazzu. I tak do rana. W tej chwili pobrzękują mi nieznane ale miłe uchu dźwięki z lat 50, wczoraj miałem Procol Harum, dwie godziny. W poniedziałek dawali Johny Casha.
Niestety, zacięła mi się szufladka do płyt.

3 polubienia

Piękne radio!
Oj,takiego właściciela to bym chętnie poznał.Robota z sensem!

3 polubienia

Toż ja jestem tym właścielem tegoż radia. Kupiłem to radio za symboliczne 1 euro od kolesia który przed laty był w ekipie technicznej Lady Punk, Republiki, Bajm i jeszcze coś tam. I ustawiał tam sprzęt, podłączał i takie tam…

2 polubienia

Nie rozumiem.Żarty?
NIGDY nie wspominałeś
Ja gram sobie [nie licząc pracy] wg. podobnego schematu ale na swój pożytek.I w tym sensie,też jestem tego właścicielem.Za posiadanie,nie wypłaciłbym sie do końca życia… :thinking:

2 polubienia

Kiedyś o tym pisałem, ale czym się chwalić, nie widzę. To nieduże radio tej firmy do użytku domowego. Widywałem lepsze.
To moje daleko nie sięga. Nawet całej Holandii nie łapie. Za to Brukselę mam. Tam też nocami jest zajebista muzyka. I Antwerpię. Bo bliżej niż np, do Amsterdamu czy Hagi. No i mam niemiecki WDR, czyli główną stację niemiecką. A holenderskiej nie mogę złapać… A do Aachen 10 km i na to teraz mam ustawione.

Ale Ty najwyrazniej piszesz o posiadaniu odbiornika a nie o posiadaniu stacji radiowej…No więc?

3 polubienia

Stację radiową? Jaaa…?
Cholera, może niewyraźnie napisałem o tym, że to radio nastawione jest na odbiór z bliska raczej. Chyba, żeby antenę zmienić, ale tak dalece, to ja mądry nie jestem. Anteną ma teleskopową wyciągniętą na fula.
Aaaa…, to ja jestem właścicielem tego odbiornika…, teraz załapałem… :joy:
No tośmy się dogadali… :rofl:

3 polubienia

No wlasnie tak czekalam kiedy sie polapiecie, ze jeden z Was o odbiorniku, a drugi o stacji radiowej :joy::joy::joy:

3 polubienia

Przez telewizor na jego głośnikach,to raczej nie.Wiem że systemy głośności w telewizorach są coraz lepsze ale jednak to nie zastąpi sprzętu audio.Gdy miałem cyfrowy dekoder satelitarny znalazłem kilka ciekawych stacji radiowych.O ile pamiętam było sporo szwajcarskich z b.dobrą nowoczesną muzyką,której się nie uświadczy w polskich rozgłośniach.Dekoder podłączyłem do sprzętu audio i słuchałem - dźwięk był idealny.Przez sam telewizor to stanowczo 3xNIE :wink:

3 polubienia