Co z tą sztuką?

Banan przyklejony do ściany taśmą. 120 tyś $.
Nie macie wrażenie że sztuka świruje? Liczy się tylko znane nazwisko artysty?
Sztuka wrzuciła wsteczny?

4 polubienia

Widzialam to dzis, nie wiedzialam tylko, ze zjedzone, ciekawe czy z tasma? Pralnia pieniędzy.

2 polubienia

Czytałam o tym niedawno. Ludziom już całkiem odbija.

2 polubienia

Stawia się na groteskę i prostotę. Może to odpowiedź na nasze pełne przepychu, kolorów i bodźców czasy?

2 polubienia

Debilizm do n-tej potęgi.

3 polubienia

To inne “dzieło” tego włocha:

Zatopił też bajkowego pinokia w basenie.

Ja to nie wiem. Może powinien iść do lekarza.

3 polubienia

Raczej jego klienci powinni pojsc. Najlepiej do okulisty

3 polubienia

Chyba lepiej do lekarza od głowy :grin:

1 polubienie

To nie sztuka świruje, to świrują ludzie nazywający coś takiego “sztuką” i ci co chodzą tę “sztukę” oglądać.
Wiele lat temu chyba włoska “artystka” zrobiła wystawę z brudnych pieluch swojej pociechy. Ludzie chodzili, płacili i oglądali. Zapewne też zachwycali się tą “sztuką” :frowning:

7 polubień

Były też genitalia wpisane w krzyż.

To pozniej, jak zobacza co kupili.

1 polubienie

Taki sposób mnie nie przekonuje. Lubię prostotę,ale nie w tej formie.

1 polubienie

Mowie i pisze o tym od ponad 20 lat i mialem troche szczescia gdy moja wypowiedz na ten temat,ukazala sie w Rzepie…
A bylo to za czasow chorej umyslowo Andy Rotenberg ktora"rzadzila" w warszawskiej Zachecie…
Zreszta Catalan to taki sztukmistrz od “kozyryzmu”.Pouklada to,sklei tamto,wbije gwozdzia,przywali krzyzem,umoczy w rosole a wszystko powiesi przyczepione do rozporka ktory robi za gebe ksiezyca… :rofl:
Spokojnie,to tylko moja fantazja.Chodzi o to ze tak jak wspolczesny muzyk “awangardowy”,wlaczy komputer [bo juz nawet improwizowac nie potrafi] ale smiesznego Johnny B.Good nie zagra nawet gdyby mial 3 reke,tak wspolczesny "catalan"zrobi jak wyzej ale nie potrafilby namalowac drzewa w parku,nie mowiac o czlowieku.
Wspolczesna sztuka lub,jak kto woli,“instalacja”,moze byc np. taka.Sfotografuj doope w tzw. rozwarciu,powieksz ze 20 razy,dobierz barwy wg.uznania i podpisz ze to.widok krateru na Marsie.Calosc zas to sluszny protest przeciwko zasmiecaniu kosmosu.
Powies,obłóż klamotami ze to niby stamtąd i…droga do takiej zachety,otwarta. :rofl:

4 polubienia

Ja tez moge cos przykleic! Tylko czy mi dadza 120 tys…???

2 polubienia

Przeciez on w ten sposob zbiera na dobrego specjaliste!!! :joy:

1 polubienie

@gra
Bardzo sluszna uwaga
Mam takie samo zdanie

1 polubienie

Jakie czasy taka sztuka

1 polubienie

Ok. 20 lat temu,w Zachecie,jakas cizia-performerka,za przyzwoleniem i entuzjazmem Andy Rottenberg,obierala ziemniaki twierdząc ze to nadzwyczajne obieranie bo jest niemym protestem przeciwko roli kobiety w rodzinie!!!
Moj,jak sadze,komentarz uniwersalny,w innym miejscu:))

2 polubienia

I tak bedzie taki jak moj…

Jakie małpy, takie banany banana :upside_down_face:

2 polubienia