Banan przyklejony do ściany taśmą. 120 tyś $.
Nie macie wrażenie że sztuka świruje? Liczy się tylko znane nazwisko artysty?
Sztuka wrzuciła wsteczny?
Widzialam to dzis, nie wiedzialam tylko, ze zjedzone, ciekawe czy z tasma? Pralnia pieniędzy.
Czytałam o tym niedawno. Ludziom już całkiem odbija.
Stawia się na groteskę i prostotę. Może to odpowiedź na nasze pełne przepychu, kolorów i bodźców czasy?
Debilizm do n-tej potęgi.
To inne “dzieło” tego włocha:
Zatopił też bajkowego pinokia w basenie.
Ja to nie wiem. Może powinien iść do lekarza.
Raczej jego klienci powinni pojsc. Najlepiej do okulisty
Chyba lepiej do lekarza od głowy
To nie sztuka świruje, to świrują ludzie nazywający coś takiego “sztuką” i ci co chodzą tę “sztukę” oglądać.
Wiele lat temu chyba włoska “artystka” zrobiła wystawę z brudnych pieluch swojej pociechy. Ludzie chodzili, płacili i oglądali. Zapewne też zachwycali się tą “sztuką”
Były też genitalia wpisane w krzyż.
To pozniej, jak zobacza co kupili.
Taki sposób mnie nie przekonuje. Lubię prostotę,ale nie w tej formie.
Mowie i pisze o tym od ponad 20 lat i mialem troche szczescia gdy moja wypowiedz na ten temat,ukazala sie w Rzepie…
A bylo to za czasow chorej umyslowo Andy Rotenberg ktora"rzadzila" w warszawskiej Zachecie…
Zreszta Catalan to taki sztukmistrz od “kozyryzmu”.Pouklada to,sklei tamto,wbije gwozdzia,przywali krzyzem,umoczy w rosole a wszystko powiesi przyczepione do rozporka ktory robi za gebe ksiezyca…
Spokojnie,to tylko moja fantazja.Chodzi o to ze tak jak wspolczesny muzyk “awangardowy”,wlaczy komputer [bo juz nawet improwizowac nie potrafi] ale smiesznego Johnny B.Good nie zagra nawet gdyby mial 3 reke,tak wspolczesny "catalan"zrobi jak wyzej ale nie potrafilby namalowac drzewa w parku,nie mowiac o czlowieku.
Wspolczesna sztuka lub,jak kto woli,“instalacja”,moze byc np. taka.Sfotografuj doope w tzw. rozwarciu,powieksz ze 20 razy,dobierz barwy wg.uznania i podpisz ze to.widok krateru na Marsie.Calosc zas to sluszny protest przeciwko zasmiecaniu kosmosu.
Powies,obłóż klamotami ze to niby stamtąd i…droga do takiej zachety,otwarta.
Ja tez moge cos przykleic! Tylko czy mi dadza 120 tys…???
Przeciez on w ten sposob zbiera na dobrego specjaliste!!!
@gra
Bardzo sluszna uwaga
Mam takie samo zdanie
Jakie czasy taka sztuka
Ok. 20 lat temu,w Zachecie,jakas cizia-performerka,za przyzwoleniem i entuzjazmem Andy Rottenberg,obierala ziemniaki twierdząc ze to nadzwyczajne obieranie bo jest niemym protestem przeciwko roli kobiety w rodzinie!!!
Moj,jak sadze,komentarz uniwersalny,w innym miejscu:))
I tak bedzie taki jak moj…
Jakie małpy, takie banany