Co zmieniłbyś w swoim życiu właśnie w tej chwili?

Okienko transferowe z szansą na dowolną zmianę otwarte tylko przez 5 minut😜

2 polubienia
  1. Likwidacja konkordatu
  2. Opodatkowanie kościoła
  3. Obniżka ceny alkoholu
  4. Wyjebanie Jarka na księżyc

To tez o wasze życie by zahaczyło ale chyba nie mielibyście nic przeciwko?

3 polubienia

Coś, czego zmienić się nie da.

1 polubienie

Gdyby to było możliwe, to stan konta bankowego na większy… :crazy_face:

3 polubienia

W tej chwili?
Upał na 3 dni ulewy.

Poproszę bym wiedział w 2010 roku jaki będzie dziś kurs bitcoina. Jak bym nie wydał tego co kupiłem dla hecy w 2010 200 bitcoinów bo potrzebowałem cracka do programu…
Dziś to mała fortuna.

Nie powiem…Zawsze krecily mnie takie zabawy :joy:
A byloby co robic.Nie mam o sobie"nadetego" mniemania.
Skoro to tylko 5 minut,decyzja musi byc szybka.
Od razu zmienilbym niechec do motoryzacji.Wrecz nienawiśc…

1 polubienie

W tej chwili…
Raz jeszcze,modyfikacja…
Musialem sprawdzic-fake
Dowolna szansa?
serwis.
Gdybym opanowal pierwszy serwis,dalej dalbym sobie rade. :slightly_smiling_face:
Na wiecej nie starczy czasu…

Coraz częściej myślę o emeryturze. Ale jeszcze kurde nie mogę. Ale gdybym mógł, to czemu nie? Pracuję juz ponad 30 lat… :wink:

2 polubienia

Wiek (mój!).

2 polubienia

Nie możesz już? A mówią, że stary człowiek i może… :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Miejsce zamieszkania.

1 polubienie

Tez tak kiedys mówiłem.I zmienilem.Nie do konca bo Polski sie nie pozbedę ale pracowac w polskiej rzeczywistosci juz nie bedę.Zycia nie starczy a poza tym,swoje juz odbebniłem!
Zamiast sie skarżyć,wolalem cos zmienić.Jak sie tego nie zrobi,chocby w stanie wcoorvienia to potem jest zycie od pierwszego do pierwszego.
Zanim sie dziecko urodzilo,tak mialem przez dwa lata.Zycie ktore ma polegac na liczeniu złotówek?Nigdy!

1 polubienie

Nie zupełnie zgadłeś o co mi chodziło. W moim przypadku chodzi bardziej o upierdliwe sąsiedztwo. Ostatnio po drugiej stronie ulicy ni stąd ni zowąd zaczęli produkować jakieś elementy rusztowań i kilka razy w miesiącu irytująco hałasują jakąś prasą. Poza tym u mnie wszystko raczej w porządku. Materialnie z żoną nie narzekamy, choć może jakimś krezusami nie jesteśmy i po Majorkach czy Mauritusach się nie rozbijamy, to dwóch domów i trzech samochodów dorobiliśmy się bez żadnych kredytów.

1 polubienie

Wszystko oprócz zawodu, dzieci i przyjaciół.

2 polubienia

Sasiedztwo moze byc nawet bardziej niz cokolwiek innego,przyczyna zmian.Bylem bliski i tego.
Przyznam po latach ze wole miec za sasiada zadeklarowanego komuniste lub nawet naziste jesli tacy istnieją,niz “zwyklego” tradycyjnie polskiego złośliwca.

1 polubienie

Już Jakub Sobieski wydał instrukcję dla swego syna, Jana III, na okoliczność jego peregrynacji po Europie takimi oto słowami:
Co się tknie Conversacjej z naszemi Polakami, tu już miłością moją ojcowską proszę was dla Pana Boga, który stworzył niebo i ziemię, rozkazuję i zaklinam was pod mojem ojcowskim błogosławieństwem, abyście sobie jako najostrożniej postępowali, i Pana Boga o to proszę i prosić będę, aby jako najmniej Polaków było, gdzie wy będziecie stać, bo po prostu nasi radzi się z sobą wadzą i na drugiego radzi poduszczają, nowinki sieją jeden o drugim, jeden drugiemu lada czego zajrzy, jeden drugiego psuje złym przykładem, złymi obyczajami, na złe rzeczy namawiają radzi poduszczają na starszych, na utraty niepotrzebne.
Ja widać, wiele się w tej kwestii przez wieki nie zmieniło. :sweat_smile:

2 polubienia

Ja nie moge… no rewelacja!!!
Nie ma sie czym zachwycac w “rzeczy samej” ale trafione w punkt.I to przed wiekami.
Zapamietam/zapisze to sobie bo nuta w tym jest ponadczasowa.

2 polubienia

Znam takie od czasów znacznie wcześniejszych. Podawałem jeszcze na starym forum.

Nota bene, imć Jakub list ten pisał do dwóch swoich synów, starszego Marka i młodszego Jana i to wtedy, gdy nikomu się nie śniło, że ten drugi zostanie Janem III. Nie to, że się czepiam, ale porządek historyczny musi być… :smile:

A poza tym moje gratulacje za dla @czarny_rycerz za niezwykle celny komentarz. :beer:

2 polubienia

Dzięki za cenne uwagi. Z tą III-ką Jana napisałem na wyrost świadomie, żeby była większa jasność o kogo chodzi, ale o adresowaniu tego listu również do Marka nie byłem świadom. :wink:

1 polubienie