Tu nie musze zachwalac, ze biale jest biale…
A do polityki się nie wybieram.
Polityka się wybierze do Ciebie.
Dzięki światłości naszych rządów, nikt z nas nie musi… do każdego sama przyjdzie polityka
@okonek miałaś coś pochwalić a Ty tylko ganisz. A fe.
Nasz rząd jest bardzo pracowity. Nawet w nocy zbierają się by zrobić nam niespodziankę i uchwalić korzystne dla nas postanowienia.
Przez poprzednie osiem lat …
Szlag was trafia jak słyszycie po raz nie wiadomo który te słowa. I niesłusznie. Bo fakty są jednoznaczne.
Jesteśmy narodem na dorobku. Bieda jeszcze z wielu kątów wyziera. Najgorsze to bezrobocie. Bo ludzi rozleniwia, sprowadza na drogi zła, przestępczości, narkomaństwa, no i zaburza mechanizmy psychiczne.
Rządzącyy znaleźli na to sposób. Może nie wszystkim pomogą, ale tym których znają, wiedzą że by im sie przydało więcej, o, tym już tak. Więc tworzą nowe miejsca … może jeszcze nie miejsca pracy, ale takie gdzie można zarobić by móc przyzwoicie żyć. I według posiadanej orientacji, wśród osób im znanych, więc godnych by ich wspomóc, posadawiają ich. I w ten sposób zwiększają majętność narodu. Szlachetny cel, godna pochwały droga do niego.
Pięknie
Dokładnie. Po co pomagać osobie nieznanej, takiej która może pomoc finansową w złe rzeczy obrócić. Lepiej pomagać znanym i godnym
Ludzi, którzy to wytrzymują i jeszcze maja chec do żartów to mogę pochwalić
Ja na przykład pochwalę rządzących. Jako pierwsi na świecie wpadli na pomysł, że najskuteczniej praw dzieci będzie bronił ktoś, kto nie przewyższa ich w wykształceniu i postrzeganiu świata
Bardzo mi się też podoba, że rządzący postanowili skrócić czas oczekiwania na postępowania sądowe przy pomocy ustawy piłatowej, która nawet największe przekręty uniewinnia ustawowo, jeżeli przestępca jest z partii PIS. Tym samym, bez niepotrzebnych przewodów sądowych pisowskich złodziei i aferzystów zwykli obywatele będą sprawniej wtrącani do więzienia za kradzież batonów.
Mnie się podoba, że PiS zlikwidował niesprawiedliwe i uwłaczające ludzkiej godności konkursy na stanowiska kierownicze w administracji państwowej. No bo jak to, człowiek musi udowadniać, że sie nadaje? A po co? Przecież szkoda czasu! Teraz wystarczy tylko rekomendacja Prezesa i juz fiku-miku mamy całą rodzinę na lukratywnych stanowiskach!
Jaka oszczędność czasu!
No i co chcecie z tym zrobić?
Zagłosować na PO?
A to juz nie ma innego wyboru?
Od dawna nie ma żadnego wyboru.
Jest tylko iluzja wyboru wcale nie tak znowu finezyjna
Oddawanie swojego losu w ręce ludzi, któych wybrali inni ludzie kłóci się z całą moją mojością
W koncu cos sie wykralistalizuje
Ale to dinozaury jak Leszek Miller i jego nieudolne kopie w stylu Jonskiego musza odejsc. Zadaki na nowoczesna lewice niestety przepadly w katastrofe smolenskiej.
Już mi wystarczająco życie zyepali i mam gdzieś, że mamy skupiać się na sobie.
Nikt już nigdy więcej nie wdrapie sie nigdzie na moich plecach chyba, że na pałac prezydencki żeby dopisać na fladze to co tam powinno być
Czyli
A tak naprawdę mamy was w d o o p i e
Mnie zasadniczo to nie przeszkadza, ze ktoś ma mnie w d o o p i e ale nie zamierzam oddawać mu swojego życia w prezencie
I co mi zrobią?
Zmuszą do głosowania?
Zastraszą?
zostracyzują?
CZekam z niecierpliwością