Ofiara procesu polepszania życia polaków?
A to?
Gdzieś mi zginęły zdjęcia borsuka rozjechanego w słusznej sprawie
Także sory ale jak mam pomagać to rozjeżdżanym a nie rozjeżdżającym.
Mam głęboko w d o o p i e los polaków
Nie chce żeby sie wam polepszał los.
Bo zaczniecie kupować jeszcze więcej samochodów, kupować jeszcze więcej działek, wycinać jeszcze więcej lasów i zakłądać jeszcze więcej prywatnych działalności, w których będziecie mi udowadniali, że jesteście ode mnie mądrzejsi chociaż nie jesteście
Jak zaczniecie jeżdzić rowerami i zaczniecie zachowywać się jak Polacy to się mogę zastanowić czy wam pomagać
A nie, że każdy próbuje ugrać coś dla siebie kosztem innych bo jest bardziej polakiem niż inni polacy
Nie ma żadnych polaków
Jest stado przygłupich i mało sprawnych wyłysiałych małp, które nawet nie umieją wejść na drzewo a chciałyby się dosytać do nieba
Przyjęliście z radością system, który nawet u swych programowych podstaw zakłada żerowanie na pracy i dorobku innych włącznie z zalegalizowaną kradzieżą a teraz nagle się wam przypomniało, że wszyscy jesteśmy polakami.
To sie zdecydujcie czy chcecie mnie walić w rogi czy trzymać w braterskim uścisku aż się uduszę.
Bez obrazy ale ludzie, którzy szukają rozwiązań w polityce są dla mnie niespełna rozumu
System jest prosty i jasny:
Średnio zyski idą z dołu do góry przy pośrednictwie zaangażowanych w proces wydobycia podmiotów.
Ja rozumiem, że sami chcielibyście kogoś okradać ale żeby was nie okradano ale tak sie nie da.
Jak coś “ginie” to sie robią luzy w konstrukcji i w dodatku się przemieszczają.
Nie będzie tak, że naliczacie sobie 50 % prowizje, nie dzielicie się nią ze wspólwykonawcami a potem mówicie, że inflacja jest przez dodruk pieniądza.
Przecież tu nie trzeba kończyć wyższej szkoły ekonomicznej żeby zrozumieć takie proste rzeczy.
Ja rozumiem wy też możecie zrozumieć tylko, że wam ta wiedza średnio odpowiada.
W zamian macie jako takie bezpieczeństwo, brak anarchii, bonusy typu przejeżdżanie jelonkó i ochlapywanie wodą z kałóż meneli.
Trza było sie w to nie pchać. Nie moja wina, że sie daliście zrobić w wała.
Jak mnie ktoś zrobi w wała to nie licze na zrozumienie bo go nie dostanę.
POlityka załatwiałą od zawsze tylko interesy jakiejś grupy ludzi. Najczęsciej kosztem innej grupy ludzi. A że polityką zajmują się politycy to polityka załatwia interesy ich i ich sponsorów.
WY działacie jakoś inaczej? Wasze działania są nastawione na polepszenie bytu wszystkich i wszystkiego?
Czy rolnik się zastanawia nad zdrowiem produkowanej żywności jeżeli ma na nia zbyt?
Czy producenci czegokolwiek angażują się w tę działalność aby zadowolić klienta raz na zawsze? Czy w szkole dwali wam nagrody za wyniki w nauce czy za to, że dawaliście ściągać innym?
To czego wyjeta?
Ktoś coś?
Jakieś życzenia?
zażalenia?
Prośby?
Groźby?
Populistyczne przemowy?
A ja napiszę, co mnie się dopiero będzie podobać. Otóż, mnie się będzie bardzo podobać, że Polacy będą zarabiać coraz więcej pieniędzy. I co krótki czas będą podwyżki, a coraz więcej ludzi będzie sobie odpoczywać od ciężkiej, frajerskiej pracy. Będzie rozwijać się życie towarzyskie pod mopsami i pośredniakami. Będzie mi się podobać świeżość coraz to nowych banknotów o coraz większych nominałach.
Palące się opony też mają swój malowniczy urok, romantyzm walk z siłami porządkowemi wart wierszy będzie, ale najładniejszy widok, to ten, jak niedawni zwolennicy władzy, na Żoliborz i na Nowowiejską, wyścigi taczek sobie urządzą…
Jak polacy będą więcej zarabiać to ktoś inny będzie mniej zarabiać.
Tu chodzi o to żeby zarabiać coraz mniej a żeby było coraz więcej.
Polacy będą więcej zarabiać, bo mennice będą więcej pracować…
A skoro tak bardzo razi cię rozdawnictwo to dlaczego nie wspomnisz o dotacjach dla “przedsiebiorców”?
A bo ja się na tym nie znam…
Błysnąć chciałem.
Mennice będą więcej pracować z tego powodu, że każdy chce jak najwięcej zarobić i jak najmniej wydać czyli mówiąc krótko z powodu chciwości i prowizji
Mennice będą pracować z tego powodu, że będzie inflacja. Ona już jest. Polacy będą mieli kupę kasy, za które zapałki będą se kupować.
Ja się @birbant nie angażuje w polepszanie polski.
Jak większośc obywateli, która mówi, że chce polepszyć polsce a chodzi im o polepszenie sobie