Czego chce dla nas Bóg?

Jego chciał zabić autem czy uzdrowić? Na pewno nad wszystkim panuje?

3 polubienia

Bywają takie przypadki. Nie pamiętam nazwiska, ale była kiedyś dośc znana pianistka, również niewidoma. Wzrok odzyskała w samolocie po tym jak wpadł on w “dziurę” powietrzna.
Byc może, tak jak w tym przypadku była jakaś blokada mechaniczna nerwu wzrokowego, która po uderzeniu ustąpiła.
Boga bym w to nie mieszał.

5 polubień

Słyszałam o facecie, który odzyskał wzrok po usunięciu zęba. Rozmawiałam na ten temat z kuzynką, okulistką. Powiedziała, że to możliwe, ząb mądrości rosnąc zaczął uciskać nerw. Tyle tylko, że z czasem, ten nerw “nieużywany” zanika i żaden cud nie pomoże.
Tutaj wstrząs mógł pomóc, jak pisze @Bingola

4 polubienia

Był też przypadek że typ odzyskał wzrok po tym jak kopnął go koń. :sweat_smile:

3 polubienia

Bog niczego od nas nie chce, bo juz wszystko ma
Dobrze byloby jednak, gdyby chcial od nas madrosci (nie mylic z wiedza ani z intelektem)

5 polubień

Nowy sposób leczenia! Rewelacja… :joy:

4 polubienia

Coś jak “Rozmowy z Bogiem”

Miałem jakiś czas bardzo bliską koleżankę, Kilka lat przed naszym poznaniem się, miała w Grecji wypadek motocyklowy. Poskładano ją idealnie we Włoszech a dokończono w Polsce, była jak nowa, a trwało to pół roku. Ale z jednym medycyna nie poradziła sobie, z jej pamięcią. Uległa całkowitej amnezji, Nie wiedziała, jak się nazywa, skąd pochodzi, nie poznawała nikogo, których znała łącznie z rodziną najbliższą. Określono jej przypadek, jako beznadziejny i tak już musiała żyć, wielu rzeczy ucząc się od nowa. Po kilku miesiącach zaczęła się przyzwyczajać do nowej sytuacji, kiedy pewnego ranka obudziła się z i jak gdyby nigdy nic, pamięć wróciła. Normalnie, jakby nie było żadnej amnezji.

5 polubień

Najwyraźniej “coś” zaskoczyło…

Tego, to już nikt nie wyjaśni.

2 polubienia

Właśnie. Zdarzają się takie rzeczy nie do wyjaśnienia…

1 polubienie

Jedni mówią że to cud. Inni że zagadka medyczna.

1 polubienie

Cudów nie ma. Były, ale dawno się skończyły. Są rzeczy niewyjaśnione.

3 polubienia

Były w Biblii.

Teraz też są, tylko ludzie wszystko potrafią zakłamać i zatuszować. Poza tym teraz większość uważa, że to śmieszne, bo jak to cuda są…przecież to śmieszne tak myśleć i w to wierzyć.

2 polubienia

Ciekawe, czy komuś chciało się obejrzeć te mądrzejsze wywiady, od całej ludzkiej nauki?

To wcale nie jest takie rzadkie. Funkcjonowanie mozgu jest czasem zaskakujace. Moj tato po operacji tetniaka mial polroczna dziure we wspomnieniach, natomiast w tym straconym czasie odzyly jakies wspomnienia z wczesnej mlodosci i dziecinstwa.
Potem juz przestal, wrocil do normy. Ja nawet nie wiedzialam, ze w szkole mial podstawy klasycznej greki, bo nigdy wczesniej sie tym nie chwalil.

4 polubienia

Anatomię mózgu znamy doskonale, wszystko podzielone i nazwane. Tylko, nadal nie wiemy, jak to działa, na jakiej zasadzie.

3 polubienia

Mniej wiecej wiemy co za co jest odpowiedzialne, ale wystarczy troche SLD zeby sobie zafundowac synestezje. Choc niektorzy maja te umiejetnosc/przypadlosc wrodzona. Zwykle przy tym bardzo dobra pamiec tez

Mojej babci po udarze minęły bóle biodra. Poprawił się też apetyt. Zniknęły stresy.