Czego ludzi nauczy covid?

@ciekawie , skąd my to znamy, ech

2 polubienia

Przebranżowienie, to proces długotrwały.

1 polubienie

Niezliczona ilość wojen, w tym dwie światowe, epidemie uśmiercające setki tysięcy ludzi, potężne kataklizmy naturalne, siedem dekad komunizmu, światowe krachy finansowe nie zmieniły nikogo, a taki wirusik ma zmienić? Pandemia minie, ludzie zapomną.

5 polubień

@okonek skoro proponuję, to znaczy,że mam tego więcej, spokojnie, i ja zdołam się usmolić i Was ugościć ::stuck_out_tongue:

1 polubienie

Super / podobnie też tak pomyślałem mała chwilę jak kończyłem pisać dla ciebie odpowiedź, cóż byłaś szybsza choć ja wcześniej pomyślałem, wszak moja kończyna ciągle się rehabilituje ino ciut wolniej od twojej

1 polubienie

Za miesiąc wróbel im siądzie na parapecie i będzie: co to za ptak?

2 polubienia

Nic na szybko, trzeba wszystko przemyśleć by nie wyjść z deszczu pod rynnę, być może w mniejszym składzie na początek lub z kimś siły połączyć. Wiele firm tak zrobiło

1 polubienie

Może nawyku mycia rąk? Może docenienie piękna przyrody? Ale tez bez hurra optymizmu - te walające sie maseczki i rękawiczki jednorazowe…
Może w modzie coś się zmieni? Kobietki niektóre pozbawione manikirzystek kosmetyczek sztucznych rzęs itp wyglądają bardziej naturalnie. Może tak zostanie?
Rodzice w domach juz mają dosc bombelkow. Moze docenią pracę szkoł i przedszkoli?
Moze bedą nas cieszyc male rzeczy - takie jak spacer czy grill - niekoniecznie tylko w gronie rodziny. Wczesniej rzecz niedoceniana. Możliwość pracy. Nie z domu. Kiedys myslalam.ze fajnie byloby pracowac z domu, na dojazdach by sie oszczedzilo, juz tak nie myslę.

5 polubień

Chwilowo.

5 polubień

Już się nauczyli czytać książki, oglądają zaległe seriale. Ludzie nie doceniają tego co mają, nie zauważają małych niepozornych rzeczy

5 polubień

Wiesz co u mnie się zmieniło przez covid?
Pilniej śledzę wiadomości z kraju i Niemiec. Budzący mnie śpiew ptaków lubiłam od dawna, ciągle podziwiam chmury na niebie, jakie piękne i dziwne kształty przybierają. Częściej mnie zbiera na wspominki, cofam się do lat, kiedy to rodzice się o wszystko martwili, a ja beztroska i szczęśliwa :stuck_out_tongue:

3 polubienia

Rozczuliłaś mnie @efka

1 polubienie

@ciekawie jeśli nie drwisz teraz ze mnie, to proszę, właśnie to zdjęcie zrobiłam.
Wklejałam podobne wiele razy na forum, nikt prócz mnie nie zachwycał się widokiem :cry:
Mnie on cieszy kazdego dnia.

6 polubień

p.s. to widok z moich okien.

Eee, chyba nie. Jak tylko wczoraj skomentowałem, że mniej wydajemy, to już dzisiaj widzę kilka złożonych zamówień online na jakieś niepotrzebne pierdoły :wink:

1 polubienie

nic mi nie mow, nowych ciuchow to chyba nie kupie przez najblizsze dwa lata - internetowa wyprzedaz gonila wyprzedaz, to byla okazja wymiany tych nieco bardziej zuzytych na nowe :wink:

1 polubienie

Że wiele rzeczy i usług i jest zbytecznych.

3 polubienia

A ja ręczniki papierowe, płyny do prania i papier toaletowy chyba w testamencie umieszczę dla potencjalnych wnuków :rofl: :rofl: :rofl:

2 polubienia

Zaczniemy doceniać psychiatrów…

2 polubienia

Ciekawe: u mnie prawie nie ma ptaków…

1 polubienie