U mnie dłużników czynszowych się do odśnieżania i malowania bierze. Da się zrobić jak sie chce.
Tymczasem mamy w Polszy naśladowców słynnej Grety:
https://katowice.wyborcza.pl/katowice/7,35055,25528239,o-licealistce-z-katowic-mowi-caly-swiat-nie-jestem-polska.html
cos tam w Lodzi Zdanowska tez probowala - ale co z tego wyszlo to nawet nie wiem.
tam gdzie jest wlasnosc prywatna lub spoldzielcza tereny mniej lub bardziej zadbane, ale gdzie rzadzi miasto? to pomniki jednorozcow, Piotrkowska przypominajaca poczekalnie w szkladzie pogrzebowym (w tum roku ponoc jakies ekstra oswietlenie zalozyli, pewnie w ramach oszczednosci energii i walki z ociepleniem klimatu) a chalupy szumnie nazywane “kamienicami” zarzadzane przez miasto sie po prostu rozsypuja.
magiczne slowo? rewitalizacja - czyli wyburzamy co sie da i probujemy dzialki budowlane sprzedawac…
To ci heca. Jeszcze do domu dziecka trafi.
ockneli sie? rodzice celebryci jeszcze maja w zapasie druga corke…
Nawet jeden i drugi o mało pokojowego Nobla nie dostał Mówię o Hitlerze i Stalinie ten drugi nawet dwa razy był nominowany Mussolini również jak już jesteśmy przy dyktatorach…
takie byly czasy, ze ludziom wydawalo sie ze jedyna pokojowa droga rozwoju jest dyktatura, eugenika i centralne zarzadzanie
Święta Greta:
https://m.telewizjarepublika.pl/greta-thunberg-rozwscieczyla-australijczykow-swieta-greta-laczy-pozary-australijskiego-buszu-ze-zmianami-klimatycznymi,89184.html
Nie nudzi jej się.
Telewizja republika? Miło xd
Atak wyszło. Lewacy by tak o niej nie napisali.
Bo każde dziwadla to lewactwo…
ocieplenie klimatu? jest faktem, moze miec wplyw na ilosc pozarow na kazdym terenie gdzie rosna eukaliptusy - w wysokiej temperatuze wydzielaja tyle olejkow eterycznych, ze wystarczy iskra
jest to problem niekoniecznie australijski - kiedys ze wzgledu na szybkosc z jaka te drzewa rosna na polnocy Hiszpanii i w Portugalii sadzono je jako surowiec dla przemyslu celulozowego - w tej chwili jest to przyczyna pozarow, czesto nie do opanowania.
a do tego eukaliptusy zeby drzewo sie rozmnazalo tych pozarow potrzebuje - zeby szyszki z nasionami sie otworzyly.
obecnie zrezygnowano z tej uprawy
Ciekawe
Nie znudziła ci się jeszcze?
100 lat
@okonek Zapomniałaś o nacji wiadomej i masonach🙃
@okonek I moich harmonijnych współbraciach reptilianach