Czy boicie się wezwań do wojska?

Ja mam 70 lat. Ale gdyby zaatakowano nasz kraj, wracam do Polski i zgłaszam się na ochotnika. Chcę mieć broń i zabijać napastników. Bez względu na to, jak to się dla mnie skończy. Ale takich jak ja, dedix daje na ignora.

5 polubień

Ja nie twierdzę, że są męczący, tylko, że niektórzy tak twierdzą. Czy to tak trudno sobie wyobrazić, że jesteśmy na ich miejscu? Co wtedy byśmy robili? Nie prosili o pomoc kogo tylko się da? Czy może poddali się?
Od marca do czerwca br. próbowałam sobie wyrobić nowy paszport. Niestety kilka razy odchodziłam z kwitkiem, bo są tak duże kolejki, że wydają tylko ileś tam numerków, resztę “zapraszają na jutro”. Nie pojadę do Poznania o 4 rano, na szczęście nie był mi pilnie potrzebny.
Acha: Ukraińcy swoje sprawy paszportowe załatwiają w innym miejscu, więc to nie oni robią tłok. Co więc się stało, że tak bardzo dużo ludzi stara się o paszporty? Do UE można przecież na dowód…

4 polubienia

Nie wiem, bylam w srode w lodzkiej paszportowce, zlozenie wniosku bez wcześniejszej rejestracji, bo strona nie działała zajelo mi niecałą godzinę.
Może to zależy od regionu?

2 polubienia

Teraz już się poluzowało;. kto miał stracha, a ni miał paszportu już sprawę załatwił, mnie się nie spieszy :slight_smile:

1 polubienie

Masz tyle samo lat co Putin :slight_smile:

Z góry przepraszam za porównanie

1 polubienie

Z tym jego wiekiem to dokładnie nie wiadomo krążą pogłoski że zmienił swój życiorys w pewnym stopniu z pomocą służb date urodzenia też

2 polubienia

Nie sądzę, żeby się “postarzyl”
Putin to taki sam milosnik botoksu jak Berlusconi…

1 polubienie

Raczej odmłodził “na papierze”

2 polubienia

Tez tak sądzę.
Ale mozliwe, ze przez przypadek podaje prawdę.
Przez dlugi czas był osobą, która gdzieś tam sobie żyła bez zwracania uwagi na siebie.
Chyba, co też nie jest niemożliwe, ale malo prawdopodobne przejął czyjąś osobowość?

2 polubienia

Nie boję się powołania do służby, wątpliwe by było zapotrzebowanie na moją specjalizację - naziemna obsługa lotnisk + polowe. W 1/2 pilot niedokończony przez stan wojenny, 2 pobory przeżyłem. Póki co to polityka rządu odnośnie wojska jest niejasna / same domysły / to poczekam, w praktyce to byłbym zwolniony z służby, ale w tym kraju nic nie jest pewne, rząd sam sobie narobił tylu wrogów, to niech się sam tłumaczy i broni

1 polubienie