@Sheev @czarny_rycerz Ludzie jako tacy nie są Światu - Planecie specjalnie potrzebni. Żeby w jakimś stopniu przynajmniej utrzymywać cywilizację jaką znamy to już tak.
@waranzkomodo ja o tym pisalam jaszcze na starym forum, ze tęczowa trzódka wcale nie jest taka łagodna i pocieszna, a wręcz szkodliwa - ale dostalo mi się za brak tolerancji.
Owszem w spoleczenstwach nieco bardziej otwartych na problemy tożsamości plciowej sa mniej szkodliwi, bo zadna szanujaca sie sufrazystka czy feministka nie będzie walczyć pod tęczową flagą, (w Hiszpanii jest fioletowa)
Ale w Polsce gdzie sprawy ideologiczne stawia się na glowie i V kolumne ruskich onuc nazywa sie prawicą?
To jest zdjęcie Ziemi z okolic orbity Saturna. Wyraźnie widać z tej perspektywy, jak wiele znaczymy i jak prężnie pretendujemy do miana pępka Wszechświata. To, że Ziemi nie jesteśmy potrzebni, to oczywista oczywistość. O ile nie zaistnieje jakiś apokaliptyczny czynnik zewnętrzny, to bez względu na naszą działalność życie na planecie przetrwa i będzie sobie spokojnie ewoluować, gdy nas już nie będzie.
Mnie to smiesza newsy typu - za miliard lat ludzkosc wyginie? Jak komus zycie na ziemi kojarzy sie z sasiadem?
To niech sie rano po podlodze w lazience rozejrzy (zwlaszcza jak ma znudzonego niewychodzacego kota) ile tego zycia bylo wokol nas
Ja mam łazienkę z oknem, latem otwarte, więc tych nocnych gosci , oprócz stałych lokatorów jakimi sa rybiki) trochę bywa.
A może trawestujac Koheleta?
Z ameby powstales w amebę się obrocisz?
Abstrahując od wzniosłych tu kosmiczno -światowo-filozoficznych dywagacji wtrącam się stwierdzeniem, iż chłopy są potrzebne babom, a baby chłopom, a wszechświat i tak jest obojętny na to. Róbmy, zatem swoje, a świat niech robi swoje. Zapewniam, że jeszcze długo ta zasada będzie obowiązywała.
Oczywiście. Nie wierzysz? Spytaj każdej normalnej baby,
Dla co poniektórych baba, to własna graba.
Masz jakis synonim normalne?