A co?
Oglądałeś Seksmisję?
No nie przy jedzeniu…
Na obecnym etapie rozwoju cywilizacji to mężczyźni są odpowiedzialni za funkcjonowanie infrastruktury krytycznej, począwszy od energetyki, dystrybucji mediów, utrzymanie porządku prawnego, transport, budownictwo wszelkiej maści, komunikację, na wywozie śmieci skończywszy. Tak więc dla utrzymania obecnego status quo i tempa rozwoju mężczyźni są niezbędni.
Bez tego wszystkiego też są niezbędni
No tak. Parę zastosowań jeszcze się znajdzie …
Kazda feministka Ci powie, ze przemawia przez Ciebie męski szowinizm .
Polemizowałbym. Każda prawdziwa feministka przyznałaby mi rację. Niestety pod płaszczykiem feminizmu obecnie lansują się przeróżnego rodzaju ameby umysłowe, które bezsprzecznie sięgnęłyby po argument szowinizmu.
Ja nie pisze o sufrazystkach.
Niestety feminizm jako pojecie mocno sie zdewaluowal wkasnie z powodu, ze podczepiaja się przeróżne dziwolagi umysłowe nie majace nic wspolnego z pierwotna ideą.
Wrecz odwrotnie - swoja dzialalnoscia umacniaja schematy.
Coś dosyć ciekawego znalazłam
Obecnie nie są potrzebni. Kobiety stały się bowiem uniwersalne. Chłopy natomiast to już prawie baby tyle że pozbawione zaradności.
Zapomnial jeszcze dodac, ze warunkiem absolutnej szczesliwosci jest posiadanie kota, a jeszcze lepiej dwóch.
Jedno jest pewne - stereotyp malzenstwa ze sztywnym podzialem ról od dawna nie jest jedynym modelem zycia, ale jesli komus z tym dobrze? Jak mawial Angelo Giuseppe Roncalli, szerzej znany jako Jan XXIII w roznorodnosci jest siła.
Pod warunkiem, ze nie prowadzi do wojen - a o to niestety trudno.
Dzisiejszzy skrajny feminizm, to karykatura walki kobiet o równouprawnienie.
Co ja gadam? Jakich kobiet? Chodziło mi o osoby z macicami…
Tu niestety musze sie zgodzic, ale i te macice to problematyczne przy postepach medycyny
Ja też znalazłam coś
https://zdrowie.radiozet.pl/Psychologia/Zaburzenia-osobowosci/syndrom-niskiego-faceta-naukowcy-sklonnosci-psychopatyczne-narcyzm
Mężczyźni zawsze byli na porządku dziennym!
Nieśmiało dodam (jak babcia z Seksmisji), że nie tylko dziennym
Odkrycie?
Wiekszosc psychopatycznych dyktatorów wzrostem nie grzeszyla .
Co do innych psychopatow typu seryjni mordercy?
Nie wiem czy ktos robil tego typu statystyki jak sie udalo delikwenta dopasc?
Co do narcyzmu?
Tę cechę to chyba jednak dobry Bozia przydziela bez wzgledu na wzrost …
Mężczyźni są światu potrzebni w takim samym stopniu jak ludzie, czyli w żadnym. Świat przecież bez mężczyzn istniał przez biliony lat.
Z tymi bilionami lat to przesadziłeś datuje się że wszechświat ma “raptem” 13,4 mld lat australopitek czyli pierwszy z pod gatunku homo pojawił się ok 4 mln lat temu Dinozaury wyginęły 66 milionów lat temu
Bilion to tysiąc miliardów lub milion milionów
@birbant To o czym piszesz to już nie feminizm tylko transaktywizm. Jeżeli słowo/pojęcie/osoba - kobieta - jest wymazywane z dyskursu i narracji to o feminizmie nie może już być mowy. Niestety organizacje kobiece zostały wykorzystane przez szeroko rozumiany ruch LGBT+.