Czy coś mi umknęło?

Szukam właśnie nowej pralki a tu takie kwiatki:

Ja najpierw czytam opis techniczny, porownuje ceny, warunki zakupu, potem ide obejrzec w naturze (jeśli to możliwe) w końcu coś kupię. A potem starannie omijam propozycje pisania opinii. Niech się tym boty zajmą.

Ja tydzień temu kupilem pralkę Bosch wyprodukowana Polsce zastapiła 14 letniego Boscha :wink:. Dobra cena dobre parametry.

1 polubienie

Fakt, że duża ładowność pralki przekłada sie na rzadsze pranie. Ja np robie pranie praktyczne 1-2 razy w tygodniu

3 polubienia

Ja także.Właśnie wstawiłem.W domu Bosch,tutaj…Nie pamiętam ale jak zejdę [na dół :joy:] to sprawdzę…
Prawdziwym fenomenem była pierwsza pralka po ślubie,26 lat temu,Zwała sie Ardo i pracowała niewolniczo ponad 13 lat.A co najdziwniejsze,nawaliła DOKŁADNIE w dniu zakupu nowego Boscha.Dla nas szok,w rodzinie niemal “legenda” :roll_eyes: :thinking:

4 polubienia

Ja mam Boscha i se chwalę

1 polubienie

@Jedenon Teraz Bosch już nie jest Boschem… Jeśli 14latek działał to bym nie wymieniała…

Bosch teraz produkuje też pod marką Balay. Wynika to z prostego faktu. Właśnie Bosch przestal byc Bosch.
Przyczyny różne, wielu twierdzi, że przeniesienie produkcji do krajow, gdzie tania sila robocza, a kultura technologiczna niska?
A dalej drogi i ewentualne naprawy? Nieoplacalne.

Na nowe mieszkanie kupiłem sobie Telefunkena. Jeszcze na gwarancji, bo kupowałem w kwietniu ubiegłego roku. Póki co, świetnie się sprawuje, ale to nic nie znaczy w tak krótkim czasie. Błąd mój polega na tym, iż ta pralka jest na 4 kg. Skusiłem się nieco niższą cenę, teraz trochę żałuję, bo mogłem na 5 lub 6kg. Piorę, co 5 dni. Koleżanka kupiła na 7kg na dwie osoby i dobrze zrobiła.

1 polubienie

Czasem i jakis koc czy kołdrę trzeba wyprac, lepiej kupic większą z obsluga na pół wsadu.

2 polubienia

No, właśnie i tu mam problem. Pościel prać muszę na 2 razy.

3 polubienia

Bylo skonsutowac z doswiadczonym singlem o naturze szopa pracza? :rofl::wink:

1 polubienie

Co Ty masz za pościel, że waży więcej niż 4 kilo? Standardowa waga pościeli to: powłoka + 2 poszewki) = 1,200. Plus waga prześcieradła. . A jak większa gęstość gramatury to do 1,700 + prześcieradło tak do pół kilograma, to masz razem 2,200. Spokojnie pierz na jednym wsadzie.

2 polubienia

Może kolega jako poscieli uzywa niedzwiedzich skór? Jak się oswaja żbika?
A zarty na bok, posciel może ciezka nie jest, ale bywa klopotliwa objetosciowo.

3 polubienia

Takie kołdry obciążeniowe istnieja…moze @birbant się lubi obciążać.
Ja się nie kieruję opiniami a już przy elektronice to minimalnie,

1 polubienie

Opinie opiniami, ale np. zmywarkę Siemens udalo mi się upolowac za pol ceny katalogowej. Wprowadzali nowy model, wiec kilka sztuk co im zostalo sklep dał na wyprzedaż.
Ja akurat nie potrzebuje sprzetu, ktory oprocz sterowania zmywaniem w wolnych chwilach oblicza z nudów trajektorię lotu na Marsa.

2 polubienia

Do swojej 12kg wkładam dywan razem z kotem. Po wirowaniu na 1600 obrotów kot wyskakuje trochę zakręcony, ale suchy.

2 polubienia

No patrz, czyli kotow nie można tylko wykręać?
Idzie sobie turysta i w pewnym momencie zauważa Bacę i pyta: - Baco, co robicie? - A nic takiego, piore tylko kota. - Kota? Przecież kota się nie pierze. Na to Baca: - A co wy tam turysto wicie, kota się pierze. Za parę godzin turysta wraca z powrotem. Patrzy a kot leży nieżywy. I zwraca się do Bacy: - A nie mówiłem, że kota się nie pierze?! A Baca na to: - Pierze się, pierze, ale sie nie wykręco.

2 polubienia

@birbant kota nie wyjął z kołdry przed wykręceniem…stąd ciężar

1 polubienie

Bo ja wpadłem na racjonalizatorski pomysł i nie ściągam poszewki z kordły, a na co mnie się dodatkowo męczyć? I wtedy już nie ma miejsca na resztę. Mała jakaś ta dziupla.

3 polubienia