Co sprawia, bądź to sprawia że czujecie się szczęśliwi?
Nie czuje sie szczesliwa, ale tez nie jestem nieszczesliwa.
Jak to mowia? Szczęście w nieszczęściu
Ponoć tak mówią
Po przeczytaniu kilku news-ów z kraju i ze świata stwierdzam, że jestem baaaardzo szczęśliwa ,
mimo iż po przebudzeniu myślę sobie, jakie licho mnie dzisiaj dopadnie ?
Ja jestem szczęśliwy po prostu, bez powodu. Taki to już ze mnie miś…
To i dobrze
Skądś to znam niestety…
Życie pisze własny scenariusz, nam w niektórych przypadkach pozostaje tylko się z nim pogodzić.
Czuję się szczęśliwa.
Jestem optymistką i to mi dodaje skrzydeł.
Nie znam tego uczucia… Znaczy pojęcia
Ja tak jak w cyacie z Rilke:
“Sa minuty kiedy jestes krolem i dni kiedys zebrak”
cos w tym rodzaju, dokladnie nie pamietam
@Bocca-Lupo, w wielu przypadkach sam optymizm to zbyt mało , czasem mam wrażenie, że moje szczęście jest uzależnione od szczęścia moich bliskich, widocznie u Ciebie tak jest , czego Tobie i innym życzę :)))
A ja bym moze byla szczesliwa gdyby mi sie udalo kupic harmonijnie slodkie owoce
Bo wczoraj znow sie nacielam na te niejadalne (chociaz dwa razy drozsze nawet niz horrendalnie drogi bób)
Właśnie zajadam słodką nektarynkę
Tak na marginesie, ja często kupuję owoce, którym pozwalam “dojrzeć” ze dwa dni na paterze.
Tez tak probowalam, ale one pio prostu zrobily sie suche i nadal kwasne
a niektotre nawet nieharmonijnie zgnily
Odczekam jednak z tymi daktylami
Kupilas swieze daktyle? One sa paskudne. Te slodkie sa suszone i przechodzą wstepna frementacje.
Powinienem, jednak nie czuję się tak do końca szczęśliwy. Czuję niedosyt.
Ogólnie to tak, choć zależy na co patrzeć, mam takie sfery życia, że tylko usiąść i płakać. Z drugiej strony optymizm mi pomaga, kilka bliskich osób i nadzieja że jakoś to co nie wychodzi jednak się poukłada.
Zawsze kupowalam raz w roku swieze daktyle i zawsze dotad byly slodkie!
O tej porze to jeszcze nie sa dojrzałe, chyba ze z dalekiego importu. W Afryce Polnocnej i u mnie dojrzewają zwykle w listpadzie. Ale swiezych nie lubie. Figi swieze to jest to. Jeszcze ugotowane w slodkim winie🥰