Czy czytając książkę lubicie mieć "tło" w postaci cichej muzyki lub brzęku telewizora lub radia?

I plecy bolo od noszenia tych papaierów.

1 polubienie

Wolę ciszę lub nawet jakieś odgłosy tła. Muzyka sprawia, że mój mózg zaczyna zbyt koncentrować się na melodii, niż na tekście.

3 polubienia

Ja podziwiam ludzi, ktorzy potrafia sie wydajnie uczyc przy muzyce.

4 polubienia

Ja podziwiam tych, którzy po pobudce są przytomni. Jeśli bezwładność senna trwa od paru sekund do 4 godzin to u mnie trwa te 4 :confused:

4 polubienia

U mnie zależy od zapachów dbiegajacych z kuchni. Może byc sasiadow, bo jak poczuje nalesniczki czy kielbaski to dobudzam sie blyskawicznie.

4 polubienia

U mnie owe 4 minuty ale z jednym wyjątkiem.Gdy musze wstac o 4 rano do pracy na 13 godzin… :exploding_head:

3 polubienia

U mnie wybudzanie się (stan alfa) nie trwa ani trochę. Od razu jestem “gotowa do życia” i jeśli chcę być w stanie alfa, to specjalnie się w niego wprowadzam.

2 polubienia

Bo Ty jesteś z kosmosu :rocket:

3 polubienia

Ty też. Wszyscy jesteśmy z kosmosu.
Ale chwilowo, to ja nie jestem z kosmosu, tylko z Warmii :smiley:

4 polubienia

O czwartej w nocy, to ja nieraz idę spać, ale wstawać o tak barbarzyńskiej godzinie? Tylko w razie koniecznego, niezależnego ode mnie wyjazdu (zresztą, wtedy lepiej w ogóle nie kłaść się spać). :smiling_face_with_three_hearts:

5 polubień

Wstawałam 3:20… mordowałabym, gdybym kogoś wtedy spotkała.

3 polubienia

To sa na szczęście wyjątkowe sytuacje.5-6 razy w roku.

1 polubienie

Zgadzam się.To jakby, naturalny stan :innocent:

2 polubienia

Witaj w klubie :rofl:

1 polubienie

Nie slucham audiobookow bo od sluchania mam tysiace plyt :innocent:Ale co do ksiazki,mam identycznie, z pominięciem ciasteczka :upside_down_face:
Ot,herbata zupelnie starczy.Za to raczej nigdy o niej nie zapominam.

3 polubienia

Zdecydowanie wolę czytać dłuższe teksty w ciszy.

5 polubień

Bez żadnych tłów.Ewentualnie odgłos siorbania starej herbaty i przekąszanie kawałka suchej bułki nie za głośno oczywiście.

3 polubienia

Przeczytałam temat jeszcze raz od początku i stwierdziłam,. że wolimy jednak ciszę w trakcie czytania. I wszyscy mamy podobnie :wink:

6 polubień

Dodatkowe tło mi nie przeszkadza przy czytaniu

4 polubienia