Wiedziałem, że na Polskę można liczyć. W Ontario pojawiło się długooczekiwane tysiąc butelek spirytusu. Nie wiem, kiedy uda nam się to wypić (na razie kupiłem 6 butelek). Tylko czy @Devil nam wybaczy?
Chyba sam nie dałby rady…
Myślę, że nie doceniasz polskich zdolności. 1000 butelek 0.7 spirta 76% to nawet nie jest 3000 półlitrówek normalnej mocy. W mniej niż 10 lat można spożyć
Ale można nie dożyć!
Poprze, w ramach wsparcia psychologicznego dla emigrantow. To porzadny diabel.
Zabiję skur*ów
Uważam że obowiązkiem pracodawców w czasach zarazy powinno być zapewnienie pracownikom co najmniej 10l spirytusu na tydzień. 5l do picia i 5l do dezynfekcji rąk.
ja sobie zapasy uzupelnilam dzis o dwa litry czerwonego wina z beczulki. do bigosu - 1 litr do gotowania a drugi do probowania czy bigos juz dobry
Trzeba wspierać polskie gorzelnie i browary. A polskie gorzelnie i browary powinny w 1 kolejności zabezpieczać rodaków.
Nawet Adi Duda oglosił akcję “Kupuj świadomie produkt polski”.
Próbować trzeba wiele razy. Z winem trzeba się najpierw zaprzyjaźnić.
ja wspieram tam gdzie place podatki.
a ten fragment z Duda to widzialam
on sie rozminal z powolaniem - powinien zostac aktorem komicznym.
Szumowski biedak wygląda ostatnio jakby pił i to słuszna droga jest. Pewnie gdyby nie pił juz by nie żył. Te konferencje go wykończą.
nasza gwiazde, ale naprawde gosc wie co robi i jak to sprzedac - niestety koronka zlapal. tydzien byl niewidoczny - ale juz pokazuje sie zmizerowany - na razie udziela sie telematycznie, ale juz konferencje prasowe, milo tlumaczac niedogodnosci, jak i dlaczego , dajac dobry przyklad kwarantanny prowadzil od pierwszego dnia diagnozy.
i w tej chwili to zdaje sie ma wiecej do powiedzenia niz premier.
a niewiele mniej niz Kortezy czyli sejm.
ale jest to oficjalny stan alertu epidemiologicznego, gdzie wlasnie tacy ludzie plus wojsko i wszystkie rodzaje policji dostaja specjalne uprawnienia. Ustawa byla od dawna, przemyslana i tylko zostala uruchomiona.
Trzeba się odnajdywać w tej ponurej rzeczywistości. Ja już się przekwalifikowałem. Pierwsza bimbrownia w pobliskim lasku. Szukamy inwestorów:
Kolejny etap produkcji i kontrola jakości by wszystko było zgodne z unijnymi przepisami XD
https://augustowskireporter.pl/media/k2/items/cache/48d4daffe2392e0de04c32101077af7a_XL.jpg?t=20190604_152912
najpierw to sprawdzic czy sie bedzie do bigosu nadawac?
Pewnie że będzie. Pijesz i w ramach zakąski wąchasz bigos.
bo bigos i tak bedzie na winie? czyli co sie z lodowki nawinie?
“dlugo oczekiwane”?
Co wy?
W Stalingrad sie tam bawicie?
41 dolarow?
Ja z Polski przywiozlam cwierc litra za 18 zlotych czyli nieco powyzej 4 € to jest okolo 18 € za litr