Czy Devil nam wybaczy?

Wiedziałem, że na Polskę można liczyć. W Ontario pojawiło się długooczekiwane tysiąc butelek spirytusu. Nie wiem, kiedy uda nam się to wypić (na razie kupiłem 6 butelek). Tylko czy @Devil nam wybaczy? :rofl: :rofl: :rofl:

6 polubień

Chyba sam nie dałby rady…

1 polubienie

Myślę, że nie doceniasz polskich zdolności. 1000 butelek 0.7 spirta 76% to nawet nie jest 3000 półlitrówek normalnej mocy. W mniej niż 10 lat można spożyć :rofl: :rofl: :rofl:

2 polubienia

Ale można nie dożyć! :crazy_face:

2 polubienia

Poprze, w ramach wsparcia psychologicznego dla emigrantow. To porzadny diabel.

3 polubienia

Zabiję skur*ów

1 polubienie

Uważam że obowiązkiem pracodawców w czasach zarazy powinno być zapewnienie pracownikom co najmniej 10l spirytusu na tydzień. 5l do picia i 5l do dezynfekcji rąk.

4 polubienia

ja sobie zapasy uzupelnilam dzis o dwa litry czerwonego wina z beczulki. do bigosu - 1 litr do gotowania a drugi do probowania czy bigos juz dobry :slight_smile:

3 polubienia

Trzeba wspierać polskie gorzelnie i browary. A polskie gorzelnie i browary powinny w 1 kolejności zabezpieczać rodaków.
Nawet Adi Duda oglosił akcję “Kupuj świadomie produkt polski”.

4 polubienia

Próbować trzeba wiele razy. Z winem trzeba się najpierw zaprzyjaźnić.

2 polubienia

ja wspieram tam gdzie place podatki.
a ten fragment z Duda to widzialam
on sie rozminal z powolaniem - powinien zostac aktorem komicznym.

5 polubień

Szumowski biedak wygląda ostatnio jakby pił i to słuszna droga jest. Pewnie gdyby nie pił juz by nie żył. Te konferencje go wykończą.

2 polubienia

nasza gwiazde, ale naprawde gosc wie co robi i jak to sprzedac - niestety koronka zlapal. tydzien byl niewidoczny - ale juz pokazuje sie zmizerowany - na razie udziela sie telematycznie, ale juz konferencje prasowe, milo tlumaczac niedogodnosci, jak i dlaczego , dajac dobry przyklad kwarantanny prowadzil od pierwszego dnia diagnozy.
i w tej chwili to zdaje sie ma wiecej do powiedzenia niz premier.
a niewiele mniej niz Kortezy czyli sejm.
ale jest to oficjalny stan alertu epidemiologicznego, gdzie wlasnie tacy ludzie plus wojsko i wszystkie rodzaje policji dostaja specjalne uprawnienia. Ustawa byla od dawna, przemyslana i tylko zostala uruchomiona.

2 polubienia

Trzeba się odnajdywać w tej ponurej rzeczywistości. Ja już się przekwalifikowałem. Pierwsza bimbrownia w pobliskim lasku. Szukamy inwestorów:

3 polubienia

Kolejny etap produkcji i kontrola jakości by wszystko było zgodne z unijnymi przepisami XD
https://augustowskireporter.pl/media/k2/items/cache/48d4daffe2392e0de04c32101077af7a_XL.jpg?t=20190604_152912

3 polubienia

najpierw to sprawdzic czy sie bedzie do bigosu nadawac?

2 polubienia

Pewnie że będzie. Pijesz i w ramach zakąski wąchasz bigos.

1 polubienie

bo bigos i tak bedzie na winie? czyli co sie z lodowki nawinie? :wink:

2 polubienia

“dlugo oczekiwane”?
Co wy?
W Stalingrad sie tam bawicie?

1 polubienie

41 dolarow?
:dizzy_face:
Ja z Polski przywiozlam cwierc litra za 18 zlotych czyli nieco powyzej 4 € to jest okolo 18 € za litr

1 polubienie