Czy dzieci seniorów, które oddają ich do domów opieki, mają świadomość,

@benasek Ale nas tu mało jest. My nie grupa reprezentatywna. My tu taka trochę sekta jak trafnie zauważył kolega @Devil. Klik klik o ruch w tym pytaniu się generuje :upside_down_face:

2 polubienia

Wiem przecież, że gdyby tu nas było dużo, to by w końcu nasz guru znalazł swoje owieczki i mógłby z nimi chodzić i ich nauczać …
Chyba nie ma niepożytecznych ludzi. Nasz kolega, jak zauważyłaś generuje kliknięcia i tą działalność trzeba pochwalić, co w tym miejscu publicznie robię :grin:

3 polubienia

Mam pewność. Pół roku później już w Holandii wykryto u mnie przciwciała.

3 polubienia

Ja nie jestem mutant jak Pio.

Skąd pochodzą te środki?
Jakie są stawki za “skórę”?
Jaki jest mechanizm wypłat?
Czy do KASY jest długa kolejka?

4 polubienia

Wystarczy wejść na fora prawne - tylko tam miłośnicy szczepionek mogą dowiedzieć PRAWDY czytając posty o tym, jak to rodziny ofiar “kowida” szukają zrozpaczeni I bezradni sprawiedliwości. Pacjent przyszedł z chorobą do wyleczenia, ale zmarł na nagle niespodziewanie na kowid. ( na oddziale kowidowym nawet nie był, personel okombinezowany jakby na marsa leciał:). Można poczytać o tym, jak to personel medyczny nocą nawet nie zagląda do pacjentów, gdy wyją z prośbą o pomoc a nad ranem już za późno ). Eugenika kwitnie. Lekarze bezkarni.

1 polubienie

Basnie braci Grimm i Andersena tez mozna poczytac

2 polubienia

Ale było kiedyś w programie “uwagaTVN” że jakiś Szpital covidowy tak robi… W nocy nikogo nie ma przy pacjentach a rano tylko “zbierają trupy” xd
Albo że pacjenci już zdrowi są przetrzymywani od kilku miesięcy w zamknięciu jak w jakimś więzieniu xd

GumowaKaczka ależ oczywiście a potem głupia służba zdrowia wpycha ten jakże skandaliczny incydent pod paragraf 212 .

1 polubienie

Dużo zależy jakie te relacje z dziećmi były lub są, dzieci naśladują rodziców i póżniej żyją tymi cechami + ulica, praca itd. Jak się sobie pościeli to tak trzeba spać

1 polubienie

Widziales ten program na wlasne oczy, czy powtarzasz “zaslyszane”?

Przeciez juz humorystyczna (humorzasta?) obronczynie ma :wink:

Jesli to artykul kodeksu karnego nr 212. Dotyczacy pomowien.
Coss ta lektura for prawniczych niewiele Ci daje kolezanko.

Tak właśnie działają takie placówki. Wprawdzie dostają pieniądze dostają tylko za żywego pensjonariusza… ale jak wiadomo: pieniądze szczęścia nie dają… więc się dziadków od razu morduje, żeby kolega Harmonik miał o czym na tym zacnym portalu napisać.

2 polubienia

Statystycznie… gdzieś na świecie jest jakiś jego uczeń… bo dwóch ich zawsze jest… jak Sithów… albo ślepy i głuchy… albo głupi i … albo Zbig i “ego” para :wink:

1 polubienie

Domy opieki to nie szpitale.
Nie musza miec lekarza dyzurnego.
Dobrze jest, jesli jest tam pielegniarka.
Tylko hospicja musza zapewnic opieke medyczna.
Reszta to wolna amerykanka - moze byc lekarz, ale nie musi. A zakres opieki tez jest okreslany w umowie. Jesli wlasciciel takowej podpisac nie chce to lepiej szukac ineego osrodka.

1 polubienie

Okonek żal ci upe ściska, że ma obrończynię? i że nie jestem z tb tylko przeciwko?

No i widzę że w tym internecie zafiksowałaś już totalnie, że niby baśnie utożsamiasz z tym co pisze, to normalnie jakiś sf czu kogel mogel w głowie mosz.

Jest mi dokladnie obojetne z kim jestes lub nie.
O gustach sie nie dyskutuje.

Nie, nie jest ci to obojętne,
gdyby było- nie pisałabyś o mnie- nie przy mnie, nie nawiązywałabyś do mej persony w jakikolwiek sposób a tak to celem twoim staje się skłócenie userów, każdego z każdym . I to w chamski, jawny sposób. Nie zapominaj jaką rolę odgrywasz.