Czy dzieci seniorów, które oddają ich do domów opieki, mają świadomość,

że tam personelowi najłatwiej będzie ich uśmiercić pod pozorem i presją przyjęcia medykamentów typu szczepionek czy przeciw gorączkowych?

• Nie mają
  • Mają, ale udają, że nie mają
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie nt. temat

0 głosujących

Wiesz ile kosztuje przebywanie starszej osoby w domu tzw. spokojnej starości? PS. Wrzuć temat o gorączce dawno nie było? :wink:

4 polubienia

A nie możesz tego sama zrobić? Czyżbyś dostrzegała, że mam najwięcej racji, także w dziedzinie zdrowia?

@harmonik To była dyskretna sugestia że się uwielbiasz powtarzać (kopiuj-wklej klik klik klik). Nie dostrzegłeś tego w swej głębokiej mądrości Mistrzu?

3 polubienia

Jestem jak ufne, prostolinijne dziecko, nie dostrzegające, co tam ktoś pod skórą kombinuje… Temat o gorączce jest mega ważny. Zbijanie gorączek to zbrodnicza ignorancja medyków i farmakologów, o ile nie ich celowe szkodzenie innym nacjom.

Wiesz, jak Wielki, Wszystkomogący JEZUS, wywyższał dzieci nad dorosłych z uczonymi na czele?

@harmonik Tak. Zbijanie gorączki nie jest dobrą opcją chociaż czasem potrzebną. Jeśli nie trzeba nie zbijam.

@harmonik Tak wiem o Jezusie i tym co mówił o dzieciach. Nie radzę Ci jednak iść w tym kierunku, w dzisiejszych “ciekawych” czasami może to zostać opatrznie zrozumiane.

1 polubienie

Rację to ty możesz mieć jak sobie kluchów na talerz nałożysz …

W przeciwnym razie wyjdzie jak zwykle wielka kicha jak ostatnio ze Szwecją.

Czemu teraz nie chwalisz tego kraju, że w końcu i on się ocknął?

3 polubienia

Gdybym w lutym tego roku nie zbijał gorączki, nie było by mnie na tym forum. Powiem więcej, nie byłoby mnie w ogóle w świecie żywych.

3 polubienia

Ale nie masz pewności że to był covid? Pamiętam jak pisałeś wtedy.

Zbijanie gorączki jest zawsze mega szkodliwą ignorancją. Nie rozumieć tego, to niczego mądrego w kwestii zdrowia nie rozumieć

@harmonik Czasem trzeba wybierać gorączka albo życie. Albo też gorączka lub praca (jabłka harmonijne trzeba skądś brać i jaskinię nieharmonijną z czegoś utrzymać). Jeśli nie chorujesz i lub nie masz nic do stracenia problem Cię nie dotyczy.

Taka Twoja ignorancja może załamywać, ale każdy ma wolną wolę, o ile nie jest pensjonariuszem domów tzw. spokojnej starości…

@harmonik Którego wątku dokładnie dotyczy moja ignorancja?

1 polubienie

Ty pewnie nigdy nie zrozumiesz różnicy między nakazem, a zaleceniem, oraz tego, że wiadomonacyjnych na Ziemi jest wielokrotnie więcej, niż potrzeba do obsadzenia wszystkich stanowisk decyzyjnych na Ziemi.

“Władze Szwecji wprowadziły w piątek najostrzejsze jak dotąd środki mające pomóc w powstrzymaniu drugiej fali pandemii. Obywatelom zalecono zakładanie maseczek w środkach transportu publicznego i zamknięto część zakładów pracy.”

Zalecam Ci udanie się do okulisty, abyś potrafiła patrzeć oczami.

dopoki testu nie zrobisz to pewnosci nie masz. Testy tez bywaja zawodne. a to byl styczen i nikt nie przewidywal, ze az tak daleko to zajdzie.
jeszcze w lutym dla wielu to byl problem, o ktorym myslalo sie, ze to daleko i nas nie ruszy.
zbijanie goraczki jesli przekroczy ona 40º uwazam za koniecznosc, bo inaczej mozna ugotowac sie we wlasnym sosie razem z tymi drobnoustrojami.
a u dzieciakow to 39º gora.

2 polubienia

Ja to ciągle czekam na kogoś, kto tu zacznie się w pełni z tymi twoimi mądrościami zgadzać. Na razie się nie doczekałem, ale mam jednak nadzieję, że ktoś choćby z przekory zacznie.
Do tej pory, jak widać to choćby w tym pytaniu coś cienko z tymi twoimi mądrościami.

Harmonik, czemu tak kiepsko ci te “nauczanie” wychodzi? Słaby nauczyciel czy jak?

1 polubienie

Ciemnota, ignorancja niewyobrażalna… Nawet Ci nie będę zalecał zapoznania się z +gorączki o. Pio,+, bo są granice ignorancji. Nawet nie chce mi się po raz enty linkować dla takich.

@harmonik Dobrze. Przy najbliższej okazji. Rozmawiamy o tyłu spawach, że dopytuję. Ok nie musisz mi wskazywać o co Ci właściwie chodzi. To zapewne nie przysłuży się memu oświeceniu ale trudno. Dokonałeś zemsty. Czy odczuwasz ulgę?