Czy dziewczyny mają marzenia, aby zostać królowymi?

Bo ja np. chciałem zostać królem. To marzenie wcale nie jawi się tak nierealnie. Wystarczy być mądrym, mieć od innych więcej racji… Wszystkowiedzące i Wszystkomogące SIŁY WYŻSZE dobrze to wiedzą, że mam najwięcej racji światopoglądowych, że przede wszystkim liczę na Ich wsparcie, i że jestem zakochany w harmonijnych stworzeniach.

• Tak
  • Nie
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie nt. temat

0 głosujących

Królowymi życia.

4 polubienia

Twoja racja jest najracniejsza?
Musze Cie rozczarowac. Krolowie na ogol madrzy nie bywaja.
Maja od tego doradcow.

2 polubienia

Krolowanie jest meczace…

Trzeba być królową królowania.

1 polubienie

Król musi być mądrzejszy od doradców, powinien ogarniać całość. Może mieć doradców, ale to on decyduje, jakie powinien podejmować najwłaściwsze decyzje.

Nie jesteś dziewczyną, więc nie mów za nich.

Noblesse oblige

Chyba że się jest mąrzejszym od króla… wówczas szafot czeka :slight_smile:

1 polubienie

Jakos wciaz zadajesz pytania.Nie da sie stad odejść,prawda?
Królem na chwile obecną to mozesz byc swego ogrodka działkowego,jesli posiadasz.
W innych okolicznosciach przyrody,pozostalaby kariera króla Jerzego :innocent:
A dziewczyny?Poza Katarzyną,Elzbietą I czy Marią Antoniną,trudno wskazac te ktore z zapamietaniem dążyły do tego,jak i potem do utrwalania.Moze jeszcze Izabella Kastylijska…
Dzisiaj…Takie pytanie raczej snów dotyczy a nie realiów.No ale Ty zyjesz w świecie do którego nikt nie ma dostepu :wink:

1 polubienie

Paru krolow na szafocie skonczylo.
A pretendentow do tronu nie zliczysz ilu?

1 polubienie

Czekam na usunięcie stąd mojego konta. Wyraziłem takie życzenie.

Porownanie Izabeli Kastylijskiej z Maria Antonina jest dosc ryzykowne…
To juz predzej z jej matka Maria Teresa. A swoja droga miala kobita zdrowie, 16 sztuk potomstwa ulokowac na odpowiednich stanowiskach? I jeszcze kilku wojen dogladac? Z Francja to akurat nie do konca sie udalo.

1 polubienie

Ale to w zadnym wypadku nie mialo byc porównanie!
To byla odpowiedz na pytanie.O ewentualny “kurs” kobiety na władze.A Izabella dosyć szybko poczuła sie jak John Wayne w siodle.
I ja sie jej nie dziwie.Pogonienie islamcow bylo epokowe.Patronowanie Kolumbowi,byc moze jeszcze bardziej…Wielki czas!

1 polubienie

Nie zapominaj kto byl jej prywatnym spowiednikiem i doradca?
Tomas de Torquemada byl swietnym ekonomista.
Np. podatek tzw. od luksusu to jego pomysl.

O tym podatku to nie wiedzialem…Zimny pot mnie oblewa gdy slysze to nazwisko…
Inne czasy ale malo czego tak nienawidze jak podatkow np. od dochodu.Usankcjonowany prawnie bandytyzm.

1 polubienie

Podatki, jak VAT, są najlogiczniejszym, najwygodniejszym sposobem opłacania sfery budżetowej.

Czyli w wiekszosci bandy darmozjadow.

Teraz to jeszcze PiS jakies janosikowe w stylu podwojnego opodatkowania szykuje od przyszlego roku?

Nieprawda. Idą one na wojsko, policję, oświatę, ochronę zdrowia, kulturę, administrację, drogi, parki, straż pożarną… Są logiczne, wygodne.