Występ draq queens w Paryżu ponownie każe zadać pytanie dokąd zmierza zachód? Komu i dlaczego zależy by Europa przestała być grupą suwerennych państw? Komu i dlaczego zależy na tym by wartości takie jak wiara, rodzina, tradycja przestały istnieć? By państwa w Europie nie miały się z czym identyfikować?
Rosja tym zmianom nie ulega. Węgry, Słowacja i Polska jeszcze się bronią.
Europę z jednej strony zalewają imigranci z krajów afrykańskich i muzułmańskich. Z drugiej atakuje ją “ideologia” LGBT.
Nie przesadzaj, koniec swiata jest swietem ruchomym, a koniec cywilizacji jesli nie rozwali jej meteor lub atomówka to rozne “autorytety” wieszczą od czasu jak ludzkość wymyslila komunikacje werbalna i pismo.
Kolorowa trzódka nie jest tak grozna jak ją malują.
W czasach politeizmu monoteizm wydawał się być rewolucyjny.
A jak jest teraz? Ponad miliard chrzescijan to nie znaczy tyluż katolikow i do tego konserwatystów.
Ja juz widzialam tyle przeróbek “swietych obrazów”, że jedna awantura mniej czy wiecej?
A wsrod samych katolików z tymi rytuałami i sztuką zwana sakralną jest tyle pomysłów, że zawrotu glowy można dostać.
Pod tym wzgledem bardziej ortodoksyjni sa prawosławni.
A prowadzi to do reakcji calkiem zabawnych jak tego nawiedzonego z SP
Z wrażenia zapomniało mu sie, ze ten krzyz to nie przez papieża poswiecony…
Gdyby Cie nie znał @Devil , to pomyślałbym, że ten post napisał jakiś biskup pokroju Jędraszewskiego czy Głodzia
A odpowiedzią na twoje pytanie jest świetny mem poniżej:
Od strony moralnej,już dawno upadła.
Jest obrzydliwa nie tylko od strony poprawności politycznej ale także właśnie tych oblechów którzy wchodzą jak węże ze swoją wizją WSZĘDZIE i nigdzie nie pukając.Każdy kto myśli inaczej ,od razu jest wykluczony i obłożony klątwą homofoba lub co weselsze,faszysty.Oczywiście,jeśli kogoś to bawi…Nieustające ataki mające na celu wykluczenie Chrześcijaństwa z życia w ogóle [menda
z Malty bodaj,chciala nawet znieść Boże Narodzenie!I takie coś siedzi w pe ]
Media skupiają się na lansie zarazy pod tytułem "woke"i coraz częściej podnoszą swe mordy ci co chcą zniesienia granic i zrobienia z Europy kawałka ziemi bez historii,tradycji,tożsamości…
Droga do zagłady wydaje sie być prosta…Na szczęście tu i ówdzie jeszcze sie ludzie buntują.W zamian otrzymują od mediów,politykow oraz etatowych półgłówków,łatkę popierających putina
Nie ma już czym oddychać.Eurowizja zasrała przestrzeń do tego stopnia że goovno kapie teraz nawet na igrzyska.
Nie ma już miejsca wolnego od nachalnej propagandy,zawłaszczania publicznych przestrzeni,wyzwisk,podziałów i pod płaszczykim"uśmiechu"i,a jakże,zanego juz nam z przeszłości,internacjonalizmu,wskazywania “jedynych właściwych i nie znoszących sprzeciwu”,rozwiązań i zachowań.
Jeszcze kilka lat i,jeśli dożyję,wypierdzielam z tego syfu tak daleko jak tylko sięgają linie lotnicze.
Tylko mam jedno pytanie; - kto mi wskaże czas w którym Europa nie upadała moralnie? Jestem w stanie udowodnić, że nie było takiego momentu od powstania cywilizacji.
Ciekawa teza.Tym bardziej że w Europie nigdy nie było takiego “nieba na Ziemi” jak w XV czy na początku XVI wieku,w Heracie czy Samarkandzie,za wczesnego islamu [dynastia Tymurydów].A przecież i to padło na nigdy nie spotykaną skalę [dzisiaj “każde” dziecko wie,do jakiego upadku jest w stanie doprowadzić obecny islam…]
A Grecy też pierwsi nie byli…
Europa to jak kazdy półwysep, przystanek końcowy i nakladanie sie wielu kultur/cywilizacji, ktore wędrując stawaly przed barierą wielkiej, niemozliwej do przekroczenia na piechote wody.
A, że miejsca tu mało? To i historia burzliwa.
A mnie jest dobrze na emeryturze tam gdzie jestem. W Europie. Wszędzie jest dobrze tam , gdzie nas nie ma.
Uważam, że mój wybór był trafny. I sam jestem tym zaskoczony.