Czy jedna osoba może mieć więcej racji,

niż cała nauka ludzka, która ewidentnie nie ogarnia swej nieharmonijności w świecie oczywistej Harmonii Natury?

1 polubienie

Nie może. W synergii siła.

5 polubień

Mam zdanie odrębne, z tego co wiem @okonek zostanie zdublowana przez bota i będą 2 okonki. Więc się szczerz :smiley: okonka…

2 polubienia

To wg Ciebie Mistrz z Nazaretu nie mógł mieć więcej racji od wszystkich ludzkich naukowców?

1 polubienie

Mógł się nie znać na redundancji macierzy dyskowej.

2 polubienia

Okonek będzie botem. :cold_sweat::cold_sweat::cold_sweat::cold_sweat:

2 polubienia

Może jednak jako Wszystkomogący, znał się jednak także na tym?

1 polubienie

Mógł się znać. Tego nie wiem. Na dodatek chyba nie zachowały się żadne przekazy na ten temat. W każdym razie - ja ich nie znam.

2 polubienia

Wg mnie, przez 2 tys lat chrześcijaństwa zaistniał ogrom niezwykłych wydarzeń pod Imieniem JEZUSA, choć nie traktuję poważnie religii chrześcijańskich, w przeciwieństwie do Postaci JEZUSA, Która jest moim drogowskazem i patronem przez ziemskie życie.

Mistrz z Nazaretu w rzeczywistości, a Mistrz z Nazaretu, którego Ty tutaj kreujesz to 2 różne postaci.

3 polubienia

Pożądane, abyśmy kierowali się konstruktywnym podejściem do życia i wiedzy.

Jesteś współczesnym Noe. Działaj nim nadejdą wody

2 polubienia

Pożądane, abyśmy nie manipulowali historią

3 polubienia

Historia jak historią, ale manipulowac rozsądkiem?

1 polubienie

Chyba zdajesz sobie sprawę, jaki ogrom problemów, z którymi ludzkość nie potrafi się uporać, dla Wszystkomogącego JEZUSA nie jest wielkim wyzwaniem? Jeśli tej pomocy od JEZUSA nie widać, to raczej znaczy to, że niewłaściwie interpretujemy zarówno historię, jak i Postać JEZUSA.

A skąd dowiedziałeś się o istnieniu Jezusa?

1 polubienie

Z wielopokoleniowych przekazów logicznych. Wystarczy poobserwować myślenie w Naturze, aby mieć prawidłowe podejście zarówno do historii, jak i do Postaci JEZUSA, zalecającego przyglądanie się właśnie harmonijności Natury.

Nie istnieje coś takiego jak „przekaz logiczny”. Przekaz jest słowny, lub pisemny.

1 polubienie

A ta"jedna osoba" to zapewne Ty :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

2 polubienia

Sympatycznie wnioskujesz, ale oczywistym wydaje się, że bez wiedzy przekazywanej kolejnym pokoleniom, raczej do małp mielibyśmy daleko…