niż cała nauka ludzka, która ewidentnie nie ogarnia swej nieharmonijności w świecie oczywistej Harmonii Natury?
Nie może. W synergii siła.
Mam zdanie odrębne, z tego co wiem @okonek zostanie zdublowana przez bota i będą 2 okonki. Więc się szczerz okonka…
To wg Ciebie Mistrz z Nazaretu nie mógł mieć więcej racji od wszystkich ludzkich naukowców?
Mógł się nie znać na redundancji macierzy dyskowej.
Okonek będzie botem.
Może jednak jako Wszystkomogący, znał się jednak także na tym?
Mógł się znać. Tego nie wiem. Na dodatek chyba nie zachowały się żadne przekazy na ten temat. W każdym razie - ja ich nie znam.
Wg mnie, przez 2 tys lat chrześcijaństwa zaistniał ogrom niezwykłych wydarzeń pod Imieniem JEZUSA, choć nie traktuję poważnie religii chrześcijańskich, w przeciwieństwie do Postaci JEZUSA, Która jest moim drogowskazem i patronem przez ziemskie życie.
Mistrz z Nazaretu w rzeczywistości, a Mistrz z Nazaretu, którego Ty tutaj kreujesz to 2 różne postaci.
Pożądane, abyśmy kierowali się konstruktywnym podejściem do życia i wiedzy.
Jesteś współczesnym Noe. Działaj nim nadejdą wody
Pożądane, abyśmy nie manipulowali historią
Historia jak historią, ale manipulowac rozsądkiem?
Chyba zdajesz sobie sprawę, jaki ogrom problemów, z którymi ludzkość nie potrafi się uporać, dla Wszystkomogącego JEZUSA nie jest wielkim wyzwaniem? Jeśli tej pomocy od JEZUSA nie widać, to raczej znaczy to, że niewłaściwie interpretujemy zarówno historię, jak i Postać JEZUSA.
A skąd dowiedziałeś się o istnieniu Jezusa?
Z wielopokoleniowych przekazów logicznych. Wystarczy poobserwować myślenie w Naturze, aby mieć prawidłowe podejście zarówno do historii, jak i do Postaci JEZUSA, zalecającego przyglądanie się właśnie harmonijności Natury.
Nie istnieje coś takiego jak „przekaz logiczny”. Przekaz jest słowny, lub pisemny.
A ta"jedna osoba" to zapewne Ty
Sympatycznie wnioskujesz, ale oczywistym wydaje się, że bez wiedzy przekazywanej kolejnym pokoleniom, raczej do małp mielibyśmy daleko…