Raczej perkusyjne
Bo się je z talerza wcina i jak jest tego za dużo, to bęben rośnie …
Po jednorazowych talerzach też nie ma zmywania, tyle, że to już jest bardzo nieekologiczne.
Zaraz Ci ktoś napisze, że są także ekologiczne talerze jednorazowe, np z liści palmy, … Może nawet rzuci jakimś obrazkiem. Ale jakby co, to ja nic na ten temat nie wiem. ![]()
Oj… Bo wywołasz wilka z lasu ![]()
No ale liście palmy mogą być pożywieniem roślinożerców więc używanie ich jako talerzy też może być nieekologiczne, bo nie mając tych liści mogą oni zacząć pochłaniać całe pnie. ![]()
Trzeba więc zostawiać info przy palmach dla roślinożerców, najlepiej w kilku językach, gdzie mogą takie liście dostać …
Wilku! Wilku!
Wilku wywołany …
W złą czy w dobrą godzinę postraszyłam tym wywołaniem?
Jasne, że w dobrą. Czemu miałoby być w złą?
Lubisz wilki? Mi się one bardzo podobają ale chyba ich raczej nie lubię.
Z liścia palmy to ja bym jesc nie radziła, chyba, ze taki zmielisz i talerz zrobisz. Ale to juz przetworzone i nieekologiczne.
Japonczycy ponoc wymyslili jaka jadalna mase z ryżu, to mozna taki talerz ekologicznie przetworzyc na deser?
Jeśli mnie ktokolwiek kiedykolwiek zapyta, dlaczego nie chcę talerza z liścia palmy, to odpowiem: bo okonek nie radziła z niego jeść.
Jak głód jej w oczy zajrzy to z każdego zje, jakiem benasek Ci to piszę …
Fakt. Jak ktoś bardzo głodny, to nawet przesolone zje i nic nie powie. ![]()
Nie tylko, że zje, ale jeszcze pochwali, że dobre i będzie czekał na więcej. ![]()
Rozbujaliśmy Harmonikowi temacik a on? Schował się gdzieś i nic nie pisze ![]()